Kominki Piotr Batura 11.04.2015 03:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Czyli obniży sprawność akumulacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 11.04.2015 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) @Stefmat: Nie, będzie bliski pierwotnej idei kominka z płaszczem wodnyml. Po dłuższych przemyśleniach i dyskusjach z osobami kompetentnymi (albo wprost przeciwnie) wycofałem się z pomysłu akumulacji. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Zetski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.04.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 ... "albo wprost przeciwnie".... Czasami strach ma WIELKIE oczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 12.04.2015 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 To nie kwestia strachu. W mojej ocenie osoby z którymi rozmawiałem o kominku i doradzały mi akumulację w mojej konkretnej sytuacji, ulegały swojemu zafiksowaniu na punkcie akumulacji. Stąd takie sformułowanie odnośnie ich kompetencji. Zapewne w innych warunkach ich sugestie byłyby słuszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vitcas Polska 17.04.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Nowoczesne technologie akumulacji ciepła są najchętniej wybierane do przestronnych salonów. Przede wszystkim należy jednak przeanalizować warunki danego wnętrza, by dobrać odpowiedni typ obudowy tak, aby kominek maksymalnie wykorzystywał ciepło ze spalanego drewna. Zastosowanie wartościowych i trwałych materiałów akumulacyjnych marki VITCAS znacznie poprawia wydajność jego pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.04.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Nowoczesne technologie akumulacji ciepła są najchętniej wybierane do przestronnych salonów. Przede wszystkim należy jednak przeanalizować warunki danego wnętrza, by dobrać odpowiedni typ obudowy tak, aby kominek maksymalnie wykorzystywał ciepło ze spalanego drewna. Zastosowanie wartościowych i trwałych materiałów akumulacyjnych marki VITCAS znacznie poprawia wydajność jego pracy. Wreszcie nastaną zdrowe i nowe czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 22.04.2015 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Tylko, że u mnie jest inny przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszKow85 19.08.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ja mam kominek wolnostojący w swoim salonie. Bardzo polecam takie rozwiązanie. Nie chciałem kłopotliwego montażu wkładu a poza tym piec wolnostojący zajmuje mało miejsca. Model Elements jest stalowy dodatkowo wyposażony w kamienie thermostone, które magazynują ciepło. Wybrałem kominek obrotowy, żebym miał szerokie pole widzenia ognia. Piec jest bardzo wydajny i ogrzewa nie tylko salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzalezz 26.08.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Mnie czeka wybór kominka, chciałem taki troszkę wyciągnięty ze ściany, z szybą z trzech stron. Również z płaszczem. Salon jest dość duży bo prawie 45m, pytanie jakich rozmiarów powinien być kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts