Zetski 20.12.2014 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Jak na razie wnioski są mało zachęcające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erykky 23.12.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 To znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 29.12.2014 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Po ponownym przeliczeniu wszystkiego według nowych danych, akumulacja wychodzi mi blisko 50% drożej niż PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.12.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Po ponownym przeliczeniu wszystkiego według nowych danych, akumulacja wychodzi mi blisko 50% drożej niż PW. Jakieś konkretne liczby? Przyznam że chciałbym wiedzieć jakie są wyceny... Gdzie ten kominek ma być budowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erykky 30.12.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 To spora różnica, względem poprzednich danych? To znaczy jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maquis 02.01.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Też jestem ciekaw z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 13.01.2015 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Doszedłem do następujących wniosków.Skłaniam się do zamontowania Zuzi z płaszczem wodnym, co ma się zamknąć kwotą 11 tysięcy na gotowo, ponieważ sama zabudowa akumulacji ma kosztować mniej więcej tyle, bez wkładu kominkowego.Poza tym zastanawiam się jeszcze nad zmianą warunków brzegowych, odwróceniem sytuacji, czyli zamiast kotła CO wspomaganego okazjonalnie przez kominek to kominek ma być wspomagany kotłem CO (duże mrozy, wyjazdy, CWU). W związku z czym akumulacja jest w tym momencie mniej atrakcyjnym pomysłem a DGP zrobić nie mogę ze względów konstrukcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 13.01.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam. Zetski...a tak z ciekawości - po co Ci kominek w którym nie zobaczysz ognia...ewentualnie w którym codziennie będziesz musiał myć szybę ??? Nie lepiej za 11k kupić jakiś dobrej jakości piecyk wolno stojący ??? w tej cenie dostaniesz spokojnie nawet z akumulacją Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 13.01.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 oj tam od razu brudna szyba... jak się ubrudzi to się umyje a że trza będzie codziennie to potrzebny Ci tani i dobry płyn. Np. taki jak ten: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=298761&stc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.01.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Trochę offtop - takie płyny to przeżytek. Śmierdza, zle wpływaja na farbę wkładu, czy nadruk na szybach. Ostatnio znajomy przywiózł mi z DE cos takiego: Wodtke Glassreniger. Oleista ciecz, która idealnie rozpuszcza wszelaki syf na powierzchni szkła - o wiele bardziej skutecznie, niż spraye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 14.01.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam. Zetski...a tak z ciekawości - po co Ci kominek w którym nie zobaczysz ognia...ewentualnie w którym codziennie będziesz musiał myć szybę ???.... dlaczego uważasz, że kominek z wymiennikiem wodnym ma mieć brudną szybę, używam takowy bez żadnego czyszczenia, normalnie widać palące się drewno, no może na początku przy rozpalaniu mocno na siwo dymi-jak w każdym, ale nie czarna szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 14.01.2015 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam. Zetski...a tak z ciekawości - po co Ci kominek w którym nie zobaczysz ognia...ewentualnie w którym codziennie będziesz musiał myć szybę ??? Nie lepiej za 11k kupić jakiś dobrej jakości piecyk wolno stojący ??? w tej cenie dostaniesz spokojnie nawet z akumulacją Pozdrawiam. Dlaczego mam mieć brudną szybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erykky 16.01.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Dość radykalna zmiana koncepcji...Też jednak nie rozumiem czemu szyba ma być brudna (zakładam palenie zgodne z regułami sztuki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio_kr 16.01.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 z czarną szybą zapewne chodzi nie o to że z wkład płaszczem tylko że Zuzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.01.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Czysta szyba :- temperatura spalania wynikająca ze spalania suchego drewna + konstrukcji wkładu.. - kurtyna powietrzna- komora szamotowa - budowa wewnętrzna komory spalania - brak szybra , sterowanie tempa spalania dolotem powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 18.01.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Czysta szyba:Odpowiednia konstrukcja paleniska z właściwym rozdziałem powietrza do spalania. Wyłożenie wewnętrzne paleniska ceramiką, zapewnia praktycznie 100% spalanie drewna w optymalnej temperaturze. Niestety, ale takie paleniska muszą mieć swoją cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erykky 20.01.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czyli Zuzia tego nie zapewnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.01.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam.To zależy jaka ...Masz do wyboru zwykłe modele - te najtańsze, ale i również takie z wyłożeniami szamotowymi, zintegrowanymi dolotami powietrza, kurtynami powietrznymi, podwójnymi szybami, normami DIN i BimSch oraz sprawnościami sięgającymi 85 %.Masz do wyboru Zuzie z serii:- Aquario - najbardziej zaawansowana technicznie, już całkiem stalowa seria palenisk- DECO - po "lifcie" fasady i z wyłożeniami ceramicznymi- DIN DECO - j.w. i z katalizatorem spalin- Eko Aqua - protoplastę serii Aquario ale żeliwnego- no i zwykłe - najtańszeJeszcze jest wybór do układu otwartego i zamknętego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 20.01.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Dlaczego Zuzia Aquario ma mieć brudną szybę?Te co widziałem miały czyste i nie wyglądały na świeżo umyte. O deklaracji producenta nie wspomnę.Może mój błąd, że nie doprecyzowałem którą wersji Zuzi mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matejko 21.01.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Ja dostałem flaszkę płynu do mycia szyb w kominku ale jakoś nie był ani zbyt wydajny ani zbyt efektywny... w sumie to chyba największy minus kominków...że szyba brzydko zachodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts