Kominki Piotr Batura 10.11.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Widzisz jak zagłębisz się w tekst pisany branży miłościwie nam panującej na FM zauważysz taką przypadłość.Wkłady -kominki itp.są dla nich i z ich kolekcji bardzo bezpieczne.Sam Batura pisze o przereklamowaniu np. w czujkach.Jak oni montują to maja certyfikaty,dokumenty,kursy,itd..Popatrz ilu chętnych ma na szkolenia.Nikogo bo ludziska pomyśleli może jak ty.Nie ma wymogów bo nie ma zagrożenia.Tlenek węgla nie występuje to co tu się czepiać.Kupiłeś wkład np. od niego z góry masz przypisanego instalatora,który właśnie musi wykazać się ogromną znajomością zagadnień kominkowych ponieważ kominek w salonie to nie tylko wkład to także komin,instalacja,zabezpieczenia,odpowiednie paliwo,obudowa itp.Według nich czyli branży tylko oni jeśli już bo potem sam widzisz co piszą.Rozebrać,to źle to lipa,to niebezpieczne,tu się zapali,tam się zgasi. http://blog.kominki-batura.pl/?p=635 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.11.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 http://blog.kominki-batura.pl/?p=635 Gdybyś Batura strzelił cyfrą 100 to bym padł. ale 30 szt i to w takim zimnie w kurtkach a wy o wkładach i grzaniu.Ten miły pan z metrówką w ręku i w pływackich brylkach to ty???.Lubię jak mi nie ubliżasz i posługujesz się czymś innym niż wulgaryzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.11.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Czyli z metrówką to nie ty.Po twej prawej fajny....no chyba nie ty.Po twej lewej tyż fajny ale to chyba nie ty..Wiesz fani twoi twe lico ujrzeć może by chcieli a ,że ja jestem zagorzałym to poprowadź wodzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.11.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Wniosek ze szkolenia :Jeśli dasz bardzo cienką warstwę słabego izolatora to....przestanie skutecznie izolować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.11.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Działanie każdego izolatora, dobrego czy nie, zależny od jego grubości i czasu obróbki termicznej. Bardzo istotnym elementem tej łamigłówki jest jeszcze miejsce usytuowania. Coś, co marginalizuje wielu którzy się tym zajmują...Miejsce wentylowane pozwala zastosować kilkakrotnie cieńszą, lub gorszą izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 14.11.2014 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Nadal nie zmienia to faktu, iż mam mętlik w głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Nadal nie zmienia to faktu, iż mam mętlik w głowie... Powiedziałem ci to już w poście #79 . Działanie każdego izolatora, dobrego czy nie, zależny od jego grubości i czasu obróbki termicznej. Ty to już nie masz zajęcia w pracy???Wiem ,że słabo z klientami ale że aż tak!!!:(Skoro jest zły-niedobry to co ty wypisujesz za androniki o grubościach i czasie obróbki termicznej.Chłopie co ma czas do tej w/w.Powiedz ,ze gul gniecie czasem po robocie i bierzesz się za wypocin ki.Gdzie go obrabiasz???Tylko tyle dla laika proste odpowiadanko na postawione pytanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver_stas 15.11.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Nadal nie zmienia to faktu, iż mam mętlik w głowie... To może opowiem Ci moją historię , prostego forumowicza , który jakiś czas temu miał podobne dylematy . Jak Ci się chce przeczytać , to link do mojej relacji http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191647-Samodzielne-wykonanie-obudowy-kominka-fotorelacja&p=5037522#post5037522 . Minęły 2 lata , w międzyczasie wprowadziliśmy się na stałe i zostało uruchomione CO z piecem na ekogroszek w kotłowni w piwnicy , więc kominek służy głównie jako najdroższa na świecie niszczarka do dokumentów . Przede wszystkim , to trzeba to wszystko dobrze zaprojektować , więc przydało by się trochę danych . Jaki dom , powierzchnia , gdzie komin , rozkład pomieszczeń ? Piszesz , że do grzania okazjonalnego , to raczej DGP , bo z płaszczem wodnym to złożona konstrukcja , a jak Ci się znudzi palenie w kominku , to nie będzie żal wyłożonych pieniędzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 17.11.2014 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 (edytowane) Po długich namysłąch i rozmowach zostały dwa modele kominków "na placu boju". Kratki.pl modele Zibi albo Maja. Oba mają po ok 11kW. Myślałem jeszcze o Zuzi, ale obawiam się, iż 16kW to trochę za dużo...Co wy o tym sądzicie? Edytowane 17 Listopada 2014 przez Zetski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 17.11.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Bierz ten pierwszy, technicznie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 18.11.2014 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Też mi się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapewne 18.11.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Mam u siebie kominek Zibi lewy BS. Jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 18.11.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Mam u siebie kominek Zibi lewy BS. Jestem bardzo zadowolona. Ciekaw jestem, jak ze szczelnością, odnoszę bowiem wrażenie, że w tej wersji "amputowano" wkładowi tę podstawową zaletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 18.11.2014 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Co mu amputowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 18.11.2014 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Muszę znaleźć dobrą ekipę, może polecicie kogoś w zachodniej części mazowieckiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 18.11.2014 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Co mu amputowano? ...szczelność mianowicie, lecz to tylko przypuszczenie wynikające z charakteru łączenia szyb, a raczej braku łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapewne 19.11.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Trochę prawdy w tym jest. Łączenie nie jest 100% szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.11.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam."Szczelność" w w postaci szyby giętej, robionej na innym profilu ramy drzwiowej w takim przypadku kosztowała by ok. 1500 zł więcej ...Mając do wyboru zapłatę 3200,00 zł lub 4700,00 zł za Zibiego wybrali byście ponownie ten sam wkład czy wkład czy doszczelniony - z giętą szybą ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 19.11.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Pytanie dla mnie brzmi inaczej - czy uwierzylibyście w zapewnienia sprzedawców, że "wkład można stosować w domach wyposażonych w rekuperację i wentylację mechaniczną" przy (dyskusyjnym) założeniu, że stuprocentowa szczelność w tym wypadku to podstawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 19.11.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 A co tu jest dyskusyjnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts