Kominki Piotr Batura 27.11.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Mylisz się. Cały ten tekst na mój temat to próżny trud....Merytorycznie w temacie tytułowym bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.11.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Mylisz się. Cały ten tekst na mój temat to próżny trud....Merytorycznie w temacie tytułowym bez zarzutu. Skoro się mylę te nie bój się odpowiedzi.Patrzy na ciebie cała Polska.Targi już tuż tuż. Sprzedałeś,zamontowałeś,nauczyłeś obsługi ,dałeś szczegółową instrukcję,gwarancję,listę terminów serwisowych nawet tych płatnych,nr. telefonu kontaktowego tylko tego który odbierzesz. Chcesz być namber łan to musisz spełniać te pozostałe zaraz po Sprzedałeś. jeśli tylko to,to branże kominkową wyprą niefachowcy,markety ,sklepy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.11.2014 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Wspomniałem o tym bo ja tak mam.Bardzo cenie sobie człowieka ,który sam z własnej inicjatywy dzwoni i przyjeżdża na serwis do mojego parowozu ,który dzięki temu i nie tylko w rzeczy samej, trzyma się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.11.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) Zapraszam do salonu. Tam dowiesz się czy warto ze mną tańczyć i co ja chcę. Po za tym skleroza Cię łapie...Wszystko już było. Jade na targi... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?201957-TARGI-KOMINKOWE-2012-za-6-dni!&p=6685932&viewfull=1#post6685932 Edytowane 27 Listopada 2014 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.11.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) Zapraszam do salonu. Tam dowiesz się czy warto ze mną tańczyć i co ja chcę. Po za tym skleroza Cię łapie...Wszystko już było. Jade na targi... Takiej odpowiedzi się spodziewałem dzięki i za to ale nie odpowiadając na moje pytania na Targach będziesz monopolistą???.Na Targi spod Lublina daleko,gdyby były w tym czasie co stomatologiczne zapewne wdepnął bym. p.s może i łapie ale jak się jej przeciwstawić jak kasujesz post za postem. Edytowane 27 Listopada 2014 przez niktspecjalny kasowanie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.11.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Nie demonizuj! Skasowałem post z nieistniejącym linkiem. Targi przywiozłem Ci pod Lublin, dupy też nie ruszyłeś. Całego tira kominków pod nos Ci postawiłem w Nałęczowie... Dwie plomby mi wypadły...Może jednak podjedziesz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.11.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Nie demonizuj! Skasowałem post z nieistniejącym linkiem. Targi przywiozłem Ci pod Lublin, dupy też nie ruszyłeś. Całego tira kominków pod nos Ci postawiłem w Nałęczowie... Dwie plomby mi wypadły...Może jednak podjedziesz?! Rozbawiłeś mnie Batura.Na Poznań też szykujesz dwa tiry???Nałęczów mniejszy to chyba ze 4-y..No dobra jedź na te targi i przywieź same nowości ale pamiętaj o co prosiłem, na odp. poczekam jak szczęśliwie przyjedziesz i będziesz nam panował łochoooo a może i dłużej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.11.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Przypadkowość w wyborze wykonawców kominków jest zatrważająca ... Skutkiem końcowym tego jest coraz większa rzesza budujących domy bez kominków .Powód takiego stanu rzeczy?Zważywszy na fakt że często w 10 na 10 domów na danej ulicy zainstalowane są "mocno budżetowe" wkłady kominkowe , dodatkowo zabudowane przez znawców robót wszelakich .... to zadowolenie użytkowników może być bliskie zeru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 29.11.2014 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Zetski! Twoja chata to nie fabryka, gdzie proces produkcyjny opracowali fachowcy, nadzorują fachowcy i sprawdzają potem też fachowcy. Tym razem popitoliło Ci się rzemiosło z procesem technologicznym w fabryce...W rzemiośle oczywiście też można poczytać instrukcję, ale uwierz mi, tym razem na słowo. Połowa rzemiechów ma "słabość" do czytania... Dlatego ja chcę fachowca, który WIE jak poprawnie zamontować wkład kominkowy. Jeżeli ma "słabość" do czytania, to nie moja wina ale nie muszę go zatrudniać. Jakbym budował kominek otwarty czy piec to szukałbym zduna, czyli człowieka wiedzącego jak przebiega proces spalania i jak go wykorzystać aby kominek działał bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 29.11.2014 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Witam.Zrób test - weź fachowca, kóry odpowie Ci na pytanie: w jakiej temperaturze powinno spalać się drewno we wkładzie kominkowym ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 30.11.2014 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Jak będę budował piec, to tak zrobię. Na razie jednak mówię o wkładzie kominkowym, to jakie temperatury w nim będą nijak nie zależy od montażysty (chyba, że spieprzy montaż) tylko ode mnie, czy będę przestrzegał producenta wkładu i palił zgodnie z zaleceniami czy to oleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.11.2014 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 (edytowane) Witam. Pan od regipsów, tudzież inny pan od paneli podłogowych też Ci podłączy prawidłwo wkład kominkowy do komina Ba ... średnio rozgarnięty człowiek umiejący tylkoczytać instrukcję montażu też to zrobi ... Po co się kłopotać ? Pozdrawiam. PS. Zadaj moje pytanie zpoprzedniego postu każdemu, kto będzie chciał Ci zamontować "prawidłowo" wkład kominkowy. Wybierz tego, który będzie najbliżej tego: I niech to zadziała na twoją wyobraźnię ... Edytowane 30 Listopada 2014 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam. Zrób test - weź fachowca, kóry odpowie Ci na pytanie: w jakiej temperaturze powinno spalać się drewno we wkładzie kominkowym ... Pozdrawiam. Po co tu fachowiec.Jeśli pamiętamy że kominek spełnia kilka ról ale te priorytetowe to być pięknym i dobrze się palić, to odpowiedź jest jedna temp. powinna być odpowiednia do specyfikacji urządzenia i warunków panujących w domu na zapotrzebowanie na energię cieplną. Witam. Pan od regipsów, tudzież inny pan od paneli podłogowych też Ci podłączy prawidłwo wkład kominkowy do komina Ba ... średnio rozgarnięty człowiek umiejący tylkoczytać instrukcję montażu też to zrobi ... Po co się kłopotać ? Pozdrawiam. PS. Zadaj moje pytanie zpoprzedniego postu każdemu, kto będzie chciał Ci zamontować "prawidłowo" wkład kominkowy. Wybierz tego, który będzie najbliżej tego: [ATTACH=CONFIG]292072[/ATTACH] I niech to zadziała na twoją wyobraźnię ... Czy dzięki temu urządzeniu,które bez opisu wklepujesz zresztą jak dla mnie zupełnie niepotrzebnie, działając na naszą wyobraźnię bo już teraz i na moją,obliczysz straty ciepła budynku i wówczas to wtenczas dobierzesz wkład idealnie pasujący pod względem mocy???Jeśli to urządzenie jest dla ciebie tak ważne to jaki wpływ ma na wilgotność drewna i przy założeniu ma 20 % to wiemy z teorii ,że potrzebujemy około 15 m3/h powietrza(ono to kuma).Pamiętaj ,że są tylko wkłady źle dobrane do potrzeb.Czy owo urządzenia rozróżnia grupy urządzeń dobrze ci znane A,B i C.???.Czy to urządzenie wie ,że temp. spalin nie powinna przekraczać 400 stC.???Czy wie również,że ,przy np. nominalnej mocy 10 kW średnie zużycie drewna wynosi 3,5 kg/h??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 01.12.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam..... [ATTACH=CONFIG]292072[/ATTACH] I niech to zadziała na twoją wyobraźnię ... 1049 st przez szybę z 2m???? no działa to na moją wyobraźnię- za szybą ktoś węglem napalił albo pirometr coś przez szybę przekłamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 1049 st przez szybę z 2m???? no działa to na moją wyobraźnię- za szybą ktoś węglem napalił albo pirometr coś przez szybę przekłamuje. http://www.dry24.pl/userdata/gfx/58bccdbdb551af90bbf22ecf09554a12.jpg Zobacz na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 01.12.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Co prawda nie wiem jak wpływa farba na zjawisko świecenia żelaza (specjalnie nie stali czy żeliwa), ale przy ponad 600 wpływa pewnie raz, i z tego co pamiętam to czerwone jest ponad 600 a przy 1000 żółtawe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.12.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam. 1049 st przez szybę z 2m???? no działa to na moją wyobraźnię- za szybą ktoś węglem napalił albo pirometr coś przez szybę przekłamuje. Nie przez szybę tylko przez uchylone lekko drzwiczki. U mnie w domu, pomiar na normalnym wkładzie kominkowym ... no ... może tylko troszkę lepszym od "standardów" rynkowych. Nie na żadnej "piecówce" - bo na takiej to można zrobić 1300 i to na wylocie spalin a nie mierząc temperaturę "w żarze". Pomiar pirometrem dobrej klasy, którym posługuję się praktycznie na codzień. Zdjęcie zrobiłem spontanicznie, bez żadnego przygotowania (uchyliłem po prostu drzwiczki w moim wkładzie) - na potrzeby tego posta, żeby Zetski zrozumiał w końcu że z instrukcją w ręku wkład podepnie do komina nawet małpa. Natomiast taka małpa może nie mieć zielonego pojęcia co faktycznie montuje ... i wtedy pojawiają się kłopoty nie dla niej ale dla przyszłego posiadacza i użytkownika takiego kominka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam. Nie przez szybę tylko przez uchylone lekko drzwiczki. U mnie w domu, pomiar na normalnym wkładzie kominkowym ... no ... może tylko troszkę lepszym od "standardów" rynkowych. Nie na żadnej "piecówce" - bo na takiej to można zrobić 1300 i to na wylocie spalin a nie mierząc temperaturę "w żarze". Pomiar pirometrem dobrej klasy, którym posługuję się praktycznie na codzień. Zdjęcie zrobiłem spontanicznie, bez żadnego przygotowania (uchyliłem po prostu drzwiczki w moim wkładzie) - na potrzeby tego posta, żeby Zetski zrozumiał w końcu że z instrukcją w ręku wkład podepnie do komina nawet małpa. Natomiast taka małpa może nie mieć zielonego pojęcia co faktycznie montuje ... i wtedy pojawiają się kłopoty nie dla niej ale dla przyszłego posiadacza i użytkownika takiego kominka. Pozdrawiam. Forest zawsze cie proszę.Tym razem także ogarnij swe myśli i pisz najpierw punkt a potem do niego podpunkt.Czyli: 1....ble ble ble potem ad1. ....ble ble ble. PS. Zadaj moje pytanie zpoprzedniego postu każdemu, kto będzie chciał Ci zamontować "prawidłowo" wkład kominkowy. Wybierz tego, który będzie najbliżej tego: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=292072&d=1417387166&thumb=1 I niech to zadziała na twoją wyobraźnię ... Widzisz w tym wpisie uchylone drzwiczki???Mam to sobie wyobrazić ponieważ P. forest dał tak do zrozumienia ,że gó......obchodzi go jak to ugryzie forowicz.Najpierw piszesz a potem bronisz tego czego nie napisałeś.Oj foreścik.Oj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam. ......................, żeby Zetski zrozumiał w końcu że z instrukcją w ręku wkład podepnie do komina nawet małpa. Natomiast taka małpa może nie mieć zielonego pojęcia co faktycznie montuje ... i wtedy pojawiają się kłopoty nie dla niej ale dla przyszłego posiadacza i użytkownika takiego kominka. Pozdrawiam. Zetski zrobi jak będzie chciał a pytać każdy może co widzisz.Pisałem i czekałem na odp.twoja i Batury. Nie doczekałem się a to bardzo pomogło by np. takim P. Zetski itp.A z małpą to pojechałeś po bandzie.Poczyta i tak zrobi a potem płacz lepiej tak jak ja.Spróbuj odpowiedzieć a odważny w gadce jesteś na moje pytania.Batura się boi i jest zaślepiony Targami.Czekam na wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 01.12.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam. Przede mną nieuchronnie zbliża się wybór kominka do mojego salonu. Przeglądając sieć natknąłem się na ciekawy artykuł właśnie o tematyce "kominkowej" http://www.kreocen.pl/kreowskaz/2014/grudzien.html?page=14 Fajny patent, użytkowo genialny. Tylko jedno małe "ale"- wkłady dwustronne są niestety droższe, nawet jeśli jedne drzwiczki są żeliwne/stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts