_PiotR_ 20.10.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witam, Zamierzam postawić ściankę działową z płyt GK. Przeczytałem, że powinno pod płyty dać folię paroprzepuszczalną. Po budowie została mi Folia dachowa - membrana dachowa AquaTec Unique T. Może być? Jeśli tak którą stroną przykleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfbopoczta.pl 28.08.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 witam kolego./ zacznijmy od tego, że folie lub wiatroizolacje które używa się przy ścianach ( budowa domów w systemie szkieletowym )używane są w ścianach zewnętrznych na podobnej zasadzie jak przy dachach --- membrana na zewnątrz , paroizolacja w wewnątrz budynku.w tym przypadku czy użyjesz czy nie folii lub membrany to na pewno krzywdy nie zrobisz. ja skupił bym się bardziej na wyciszeniu ścianki. a folie lub membrany mogą ci doradzić w sklepie http://www.taniafoliabudowlana.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts