zuzia2012 20.10.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witamczy ktoś miał już doświadczenie z tą dachówką, co prawda do nowy model który niedawno się pojawił ale może ktoś podzieli się swoimi opiniami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owenmich 01.11.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Właśnie zakupiłem, wygląda świetnie i sprawia wrażenie solidnej. Zobaczymy co będzie dalej. Budowa zaczyna sie na wiosne, zakupiłem bo dobra promocja była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 16.11.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Czy ma już ktoś jakieś doświadczenie z tym modelem? Bo mocno się do niej przymierzam a opinii jak nie było tak nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 10.01.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Podciągnę temat. Jakieś świeże doświadczenia z tą dachówką?Właśnie się na nią czaję, wygląda nieźle zarówno pod względem jakościowym jak i cena do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 10.01.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Właśnie zakupiłem, wygląda świetnie i sprawia wrażenie solidnej. Zobaczymy co będzie dalej. Budowa zaczyna sie na wiosne, zakupiłem bo dobra promocja była. Zdradzisz, gdzie kupowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 11.01.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ja w końcu zdecydowałem się na Plano 11 i mam nadzieję,że się nie zawiodę. We wtorek ma być dostawa na budowę. W przyszły weekend postaram się podzielić wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 11.01.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ja w końcu zdecydowałem się na Plano 11 i mam nadzieję,że się nie zawiodę. We wtorek ma być dostawa na budowę. W przyszły weekend postaram się podzielić wrażeniami. Koniecznie daj znać jak pierwsze wrażenia, no i te drugie po położeniu dachu też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owenmich 17.01.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Zdradzisz, gdzie kupowałeś?? Podkarpackie. Hurtownia IWAN w Skowierzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiggy 18.01.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Podciągnę temat. Jakieś świeże doświadczenia z tą dachówką? Właśnie się na nią czaję, wygląda nieźle zarówno pod względem jakościowym jak i cena do zaakceptowania. Także jestem/byłem zainteresowany tą dachówką. Dziś oglądałem dwa domy pokryte plano. Pierwszy w trakcie krycia czarna - chyba nie należy oglądać przed zakończeniem -dużo pyłu po cięciu, wrażenie nierówno ułożonych dachówek itp. Drugi pokryty chyba łupkiem. Od razu w oczy rzuciła się różnica pomiędzy kolorem dachówki podstawowej a bocznej. Patrząc z prawej strony wyraźnie było widać pomiędzy dachówkami prześwity koloru ceglastego dodatkowo dachówka była położona nierówno, to pewnie już wina ekipy a nie samej dachówki ale mimo wszystko bardziej zniechęca niż zachęca do zakupu. Mam wypożyczone 3 dachówki bogena (1 szt plano) od tutejszego dystrybutora (bardzo fajny kontakt) i tu niestety z bliska nie wyglądają one najlepiej (mam porównanie do innych np wienerberger orea, creaton piano, wienerberger actua) - mają prześwity koloru ceglastego na krawędziach które są normalnie widoczne po ułożeniu. byłem prawie zdecydowany na bogena ale wygląda na to że do nas nie trafia pierwszy gatunek, bo wątpię żeby coś takiego sprzedawali u siebie. Szkoda bo cenowo wygląda całkiem ciekawie. Teraz jestem w kropce bo już sam nie wiwm jaką dachówkę płaska wybrać (orea odradzał mi sam sprzedawca (z innej firmy) z powodu zwichrowań jakie sie trafiają w tych dachówką, co potwierdzają opinie na forach. Creatona odrzuciłem po po przeczytaniu postów odnośnie reklamacji dodatkowo sprzedawcy informowali mnie o długim czasie oczekiwania na damówienia w przypadku gdy czegoś zabraknie. Jak coś to mogę jakieś fotki wrzucić na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 19.01.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 No to jeszcze Brass Tegalit, Tondach Figaro Deluxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 19.01.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Co do tych kolorów na krawędziach to chyba nie ma tragedii, tam gdzie jest ukruszona w transporcie to wiadomo, że widać inny kolor. A tak wygląda u mnie Plano 11 antracyt glazura: Zobaczymy jak to będzie wyglądało po położeniu. Jak tylko ekipa skończy to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiggy 20.01.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Co do tych kolorów na krawędziach to chyba nie ma tragedii, tam gdzie jest ukruszona w transporcie to wiadomo, że widać inny kolor. A tak wygląda u mnie Plano 11 antracyt glazura: [ATTACH=CONFIG]299850[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299851[/ATTACH] Zobaczymy jak to będzie wyglądało po położeniu. Jak tylko ekipa skończy to wrzucę fotki. Chodziło mi o to że dachówki brzegowe miały zdecydowanie inny odcień od dachówek podstawowych. Patrząc z prawej strony praktycznie każda dachówka świeciła ceglasto - po prostu nie domalowana. Z tego co mi sie udało ustalić, to najbardziej zagrożonym kolorem na różnice odcieni pomiędzy różnymi dachówkami jest właśnie łupek. Z ciemnymi podobno nie ma problemu. Oby tak było u Ciebie. Co do tegalitu to byłem nim zainteresowany do momentu aż zobaczyłem, że cena w zasadzie jest taka sama jak za płaską ceramiczną a mając fizycznie jedną i drugą już nawet się nie zastanawiałem. Może na dachu różnicy nie będzie widać ale w ręku bezsprzecznie na korzyść ceramiki. Tondach Figaro jest w cenie renomowanych dachówek, a niestety dużo złego słyszałem i czytałem, więc za taką samą kwotę wolę coś innego tylko co? Trochę nie do tego tematu ostatnie zdania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 20.01.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Także jestem/byłem zainteresowany tą dachówką. Dziś oglądałem dwa domy pokryte plano. Pierwszy w trakcie krycia czarna - chyba nie należy oglądać przed zakończeniem -dużo pyłu po cięciu, wrażenie nierówno ułożonych dachówek itp. Drugi pokryty chyba łupkiem. Od razu w oczy rzuciła się różnica pomiędzy kolorem dachówki podstawowej a bocznej. Patrząc z prawej strony wyraźnie było widać pomiędzy dachówkami prześwity koloru ceglastego dodatkowo dachówka była położona nierówno, to pewnie już wina ekipy a nie samej dachówki ale mimo wszystko bardziej zniechęca niż zachęca do zakupu. Mam wypożyczone 3 dachówki bogena (1 szt plano) od tutejszego dystrybutora (bardzo fajny kontakt) i tu niestety z bliska nie wyglądają one najlepiej (mam porównanie do innych np wienerberger orea, creaton piano, wienerberger actua) - mają prześwity koloru ceglastego na krawędziach które są normalnie widoczne po ułożeniu. byłem prawie zdecydowany na bogena ale wygląda na to że do nas nie trafia pierwszy gatunek, bo wątpię żeby coś takiego sprzedawali u siebie. Szkoda bo cenowo wygląda całkiem ciekawie. Teraz jestem w kropce bo już sam nie wiwm jaką dachówkę płaska wybrać (orea odradzał mi sam sprzedawca (z innej firmy) z powodu zwichrowań jakie sie trafiają w tych dachówką, co potwierdzają opinie na forach. Creatona odrzuciłem po po przeczytaniu postów odnośnie reklamacji dodatkowo sprzedawcy informowali mnie o długim czasie oczekiwania na damówienia w przypadku gdy czegoś zabraknie. Jak coś to mogę jakieś fotki wrzucić na priv. Ech..... a ja tak chcę położyć te dachówki. Muszę pogadać z dystrybutorem co będziemy robić w wypadku dostawy takiej dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 20.01.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Co do tych kolorów na krawędziach to chyba nie ma tragedii, tam gdzie jest ukruszona w transporcie to wiadomo, że widać inny kolor. A tak wygląda u mnie Plano 11 antracyt glazura: [ATTACH=CONFIG]299850[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299851[/ATTACH] Zobaczymy jak to będzie wyglądało po położeniu. Jak tylko ekipa skończy to wrzucę fotki. Na razie wygląda super, a i działeczka widzę w przyjaznym i zielonym otoczeniu. Czekamy na zdjęcia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 20.01.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Ogólnie wg mnie na żywo też wyglada całkiem spoko. Tych niedomalowań nie zauważyłem, może też dlatego, że akurat pod tym kątem się na nią nie patrzyłem. Wszystko się okaże w sobotę jak pojadę obejrzeć już ułożony dach. Na pewno wrzucę fotki, żeby rozwiać lub też potwierdzić wasze obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 20.01.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Ogólnie wg mnie na żywo też wyglada całkiem spoko. Tych niedomalowań nie zauważyłem, może też dlatego, że akurat pod tym kątem się na nią nie patrzyłem. Wszystko się okaże w sobotę jak pojadę obejrzeć już ułożony dach. Na pewno wrzucę fotki, żeby rozwiać lub też potwierdzić wasze obawy. Czekamy ze zniecierpliwieniem. Ja chcę zamówić kolor grafitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 20.01.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czekamy ze zniecierpliwieniem. Ja chcę zamówić kolor grafitowy. Tzn, który łupkowo szary? Z tymi kolorami to cieżko się przy niej połapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 20.01.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tzn, który łupkowo szary? Z tymi kolorami to cieżko się przy niej połapać. Tak, łupkowo szary. Mało takich dachów w naszej okolicy więc nie mogę niestety tego gdzieś zobaczyć na budynku. Boję się, że może być trochę za jasny ten szary, ze zdjęć w necie ciężko ocenić kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 20.01.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 St@nley - byłem w zeszłym roku w Augustowie, całkiem przyjemne tereny tam macie Właśnie tam zainteresowałem się dachami w kolorze antracytu, gdzieś w okolicach rynku widziałem nowy dom z płaskimi dachówkami. Niech żyją Kartacz, Buza i Dybdzalki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 21.01.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 St@nley - byłem w zeszłym roku w Augustowie, całkiem przyjemne tereny tam macie Właśnie tam zainteresowałem się dachami w kolorze antracytu, gdzieś w okolicach rynku widziałem nowy dom z płaskimi dachówkami. Niech żyją Kartacz, Buza i Dybdzalki !!! He he wszystko ładnie pięknie ale to nie ten Augustów, mój leży na mazowaszu. Co do koloru to też rozważaliśmy łupkowy ale jakoś spodobała nam się dachówka glazurowana i padło na antracyt. Ogólnie warto podjechać na sklad i zobaczyć te kolory na żywo. U nas jest mały kąt dachu więc mam nadzieję, że ta glazura da rozjaśnijący efekt, bo ogólnie jest dość ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts