Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka Bogen Plano 11

zuzia2012

Recommended Posts

W których miejscach zastosowałes dachówki wentylacyjne?? tzn jaka zasadą sie kierowałeś??

Stosowałeś moze jeszcze jakies inne elementy z oferty Plano11, np kominki??

Mam dach kopertowy, więc dachówki są po 3 szt przy kalenicy na dużych trapezach połaci i po jednej na trójkątnych stronach. Do tego jedna przy kominie ale tylko na przepust kabli do anteny. Stosowałem jeszcze kominek wentylacyjny do połącznia wywiewki kanalizacji.

Co do mocowania dachówek to dekarze używają do tego spinek co którąś dachówkę ale nie wiem dokładnie, co którą. Ogólnie mam dość płaski dach 22 stopnie,więc chyba nie wymaga mocowania każdej sztuki. Cięte dachówki są mocowane na drut i papiaki miedziane.

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety widać te niedomalowania na dachu. Oglądałem dach pokryty łupkiem i patrząc z prawej strony widać było ceglaste paski na bokach dachówki.

Qrde, ja kupiłem czarną angobe ale dachówka na paletach zafoliowana, póki co nie zauważyłem tych przebarwien, nie straszcie, zeby nie wyszlo ze jeszcze trzeba bedzie dachówke malować :////

Niestety widać te niedomalowania na dachu. Oglądałem dach pokryty łupkiem i patrząc z prawej strony widać było ceglaste paski na bokach dachówki.

Ech..... no tego się właśnie boję, a taka porządna dachówka.

Nie do wiary, że taką lipę w temacie malowania odwalają.

I co .... znowu na Braas`ie ma się skończyć????

• 2 weeks później...
Stanley.... Skończyłeś ten dach czy nie ?? :)

Pochwal się jak to wygląda.

Traf chciał, że jeszcze nie, bo niestety nie wiem jak to się stało ale zabrakło nam około 150szt dachówek i czekam na dostawę.

Ostatnio nie było pogody,więc fotek nie robiłem. Poszukam w domu może chociąż kawałek dachu pokaże.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 months później...