Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dużo ludzi z prowincji przyjeżdza do Warszawy?

Gość Warszawiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze ,że jutro piatek..

popędze kunia, wyjeżdzam z Wwy na swoja prowincje, zakładam ubranie budowlane ( i nawet w takim mogę się przejść do warzywniaka i kupi sobię peto kiełbasy..!) i w takim stroju wciagajac kiełbachę będę łazic po swojej prowincji i wdychać czysciutkie powietrze( chociaz zimne) tyle by starczyło na cały nastepny tydzień pracy w Wwie.

Żeby Wam było lepiej to wyobrażcie sobie mnie łażącą po Galerii centrum albo Ikei w stroju budowlanym, a u mnie kurzy sie teraz ,że hej, błoto i brudno, kupiłam sobie waciak i jeszcze wpieprz.. kiełbache ...

kurcze chyba musze spróbować... byłoby widowisko hihi

Kraków jest fajny.Mam tam siostrę.

A cały ten temat jest idiotyczny.W każdym mieście są sadzące się buraki.A że w Warszawie jest ze 2mln ludzi to i statystycznie tej hołoty najwięcej.Pewnie jeszcze najgłośniej krzyczą.

Żeby nie było nieporozumień:

moim zdaniem owo buractwo,wsiowość czy jak je tam nazwiecie nie ma nic wspólnego z miejscem urodzenia czy zamieszkania.Znam świetnych ludzi,na wysokim poziomie mieszkających w malutkich wioskach,znam też chamstwo panoszące się po Radomiu,Warszawie,Poznaniu czy Lublinie.Tu chodzi o typ,mentalność,horyzonty(raczej ich brak),klapki na oczach,koń dorożkarski,priorytety,poziom,oczytanie,wiedzę ogólną i takie inne.

No skoro poruszamy Poznań, to nie bójmy sięwskazać dlaczego nie tak dawno Warszawa zamknęła wykopaliska na Ostrowie Tumskim - bo się dokopano do Pierwszej Stolicy Polski. 8)

No i co by było jak by wykopali jakiś palac kultury z dziewiatego wieku naszej ery dar jakiegoś germańskiego cesarza "ottona" dla przyjaciól za odry? byłby kłopot jak z tym co na placu defilad stoi tylko wiekszy bo jeszcze tamten by sie pod obiekt zabytkowy lapal i zburzyć było by trudniej.

A swoja droga taki ładny w centrum miasta i tak sie marnuje :(

Łotton to przywiózł jeno jakąś dzidę, bodajże po Św. Maurycym.

A temu sknerusowi cysarzowi pono to kopara opadła, jak mu A2 z brokatu czyrwonego taki świeży królik na Poznaniu w stronę Świecka rozwinął. Ode siebie wyjeżdżał po błocie. A o własny łęk siodła o mało co się Ottonek nie przefiknął, jak zobaczył w witającej go kolumnie pojazdów dwucylindrowego wielbłada o mocy większej niż niejeden kuń niekoniecznie mechaniczny. W końcu Mieszko to nie od tego, że się ma gdzie mieszka, ale od tego, że się ma pełny mieszek. :lol:

Na placu Defilat, to policzmy:

1-Poznań,

2-Kraków,

3-Poznań,

4-Kraków,

5-Warszawa,

6-Londyn,

8-Lublin

o Dziewiąta Stolica Polski dostała prezent od braci Rusów. A jak by tak na nominały zerknąć to Pałac z betonu wcale dużo droższy od tej dzidy by nie był. 8) :lol:

Paty,

Wymagajac szacunku sam(a) go okazuj.

Chyba obca Ci jest taka postawa.

Skad u Ciebie taka antypatia do Warszawy?

Czyzby sasiad, ktory bezczelnie tuje posadzil mial krewnych w Warszawie ?

pozdrowienia dla tatusia,

warszowiok

Nie rozumiem skad u niektorych ludzi taka antypatia do ludzi z Warszawy.Ja mieszkam pod Warszawa i choc jestem tam codziennie to nigdy nie spotkalo mnie tam nic chamskiego a w innych miastach owszem.Ludzi nie ocenia sie po tym gdzie mieszkaja,ale co soba reprezentuja.

Jadę sobie dzisiaj trasą Toruńską o 20.15 w stronę Marek, korek jak co piątek i widzę gościa na Krakowskich nr. i gada sobie przez tel. kom., myślę sobie, że ktoś go prowadzi jak ma dojechać do miejsca docelowego, prawy pas którym jedzie zaraz go odciągnie od trasy :o , włącza lewy kierunek by ciągnąć prosto, widząc to daje po hamulach i wpuszczam gościa przed siebie ( a co Mi tam przecież jestem tutejszy i myślący, "wawaka" bym nie wpuścił :evil: , bo bym pomyślał , że jest "wciskaczem" wykorzystującym wolny prawy pas by przejechać szybciej do przodu) dopada Mnie myśl podziękuje Mi czy oleje Frajera z Warszawy?, ale, Gościuwa walczy z komurą , kierownicą i światłami awaryjnymi i włącza na chwilę awaryjne, a Mi robi się ciepło :oops: na sercu, że mogłem komuś pomóc, a ten to docenił. Zawsze tak robię jak widzę obcą rejestrację, ale nie zawsze to kierowcy doceniają :evil: moje spostrzeżenia to takie, że kierowcy z okolic Warszawy są mniej kulturalni :evil: bądź nie umieją podziękować ,a może są tak zestresowani ruchem w Wa-wie :o że nie mają czasu podziękować :( ?

GOŚCIU

Widzę że jesteś doskonale zorientowany w tym o czym piszę na forum. I szkoda tylko że jesteś tchórzem i nie potrafisz się ujawnić pod prawdziwym nickiem. I nie zauważyłam żebym kogoś obraziła

w swoim poście. Wyluzuj trochę bo widać nadepnęłam Ci na bolący odcisk.....

Paty.

P. S.

A do Twojej wiadomości tuje wymarzły w pień..... Natura wiedziała co robić.

Patos mam podobne spostrzezenia. MOze w wawce nie uzywa sie kierunkowskazów zmienia pasy i czasem lekko wymusza ale jak stoje na podporzdkowanej i chce wjechac w ruchliwa ulice to moze nie pierwszy ale dziesiaty zatrzyma sie i mnie wpusci ( czzsem musze mu lekko pomóc podjac te decyzje) i robi to bez wymachiwania rak i wygrazania. W moim rodzinnym mogłbym z głodu umrzeć i jak bym nie wymusił to bym nigdy nie wyjechał, a kazde takie wymuszenie zwykle konczy sie wymachiwaniem rekami i pokazywaniem piesci przez szybe przez tego który musi mnie wypuscić wbrew pierwszenstwu. :(