ZygmuntRolicz 11.11.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Ale, ale... putzgrunt ma taki piaseczek w sobie. Jest to warstwa szczepna dla tynku. Nie odcina i nie poprawia chłonności podłoża fachowcy za 10pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 11.11.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Ale, ale... putzgrunt ma taki piaseczek w sobie. Jest to warstwa szczepna dla tynku. Nie odcina i nie poprawia chłonności podłoża fachowcy za 10pln jak pisałem, ja go nie znam, ale w opisie producenta dopuszczają nakładanie natryskiem, te grunty z piaskiem raczej do natrysku by nie klasyfikowali. ps. piasek jak jest, odcedzić-pozostawić na dnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.11.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Wewnątrz jako nadająca fakturę warstwa Gdzieś to mi umknęło wcześniej. Z punktu widzenia chemicznego spełni swoje zadanie. Z punktu widzenia estetyczno - użytkowego , trzeba wymalowac kawałek i ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.11.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 To i ja zapytam - mam tynki gipsowe (Knauf Diamant). Tynki zostały wykonane starannie, jednak bywają miejsca różńiące się trochę fakturą -o ile 95% powierzchni jest niemal lustrzanie gładka, to na reszcie widać efekt "gęsiej skórki". To defekt samego materiału, co potwierdziło mi kilku wykonawców. Jaka farba gruntująca najlepiej ujednolici fakturę ścian ? W opisach marketingowuch "chwali"się tym producent gruntu Śnieżki, dotarlem także do jednej opinii inwestora, który potwierdzil to, że sciana po zagruntowaniu dostała jednolitej, nieco chropowatej nawierzchni. Rozważam grunt Backersa, lub Śnieżkę, albo Magnat. Chyba, że ktos mnie przekona do innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 11.11.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 ..... efekt "gęsiej skórki". ..... Jaka farba ..... Śnieżkę,.... Chyba, że ktos mnie przekona do innego Wałek z długim włosiem na to pomaga, lekko wcześniej przetrącić papierem "skórkę pomarańczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.11.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 gwarancji nikt Ci nie da - nie wiadomo jaka jest ta gęsia skórka i jakiego efektu spodziewasz się na koniec. Musisz przemalować kawałek i sam ocenić. Służę nieodpłatną próbką (1 litr) swojej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.11.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Widziałem na alledrogo aukcję "farby o nieznanej nazwie" W sumie chciałem kupić najmniejsze opakowanie Śnieżki i Beckersa i zrobić próbę w pomieszczeniach mniej reprezentacyjnych, więc....skrzystam z oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.11.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Panowie czy grunt Caparol Putzgrunt 610 nadaje się do pomalowania/zagruntowania wewnątrz tynków cementowo wapiennych w garażu ? Zostało mi wiadro 25 kg białego gruntu:rolleyes: ( szarego też mi zostało ale szary garaż to już byłaby lekka przesada ) Smiało maluj. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.11.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Smiało maluj. Będzie dobrze. No i jeszcze zapomniałem dodać: ładnie kryje, więc jak się postarasz to będzie ładnie. A jak na garaż to nawet zaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 11.11.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 fotohobby - w zeszłym tygodniu tynkarz skończył tynkować moje 1130m2 i nie rozumiem jaka gęsia skórka. Bronił się przed diamanten jak mógł bo trochę już nim nie robił i preferował lekki ale po zrobieniu u mnie odzyskał wiarę w diamant. Takie pytanie jaki był termin produkcji na twoich workach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.11.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Widziałem na alledrogo aukcję "farby o nieznanej nazwie" Taka orka na ugorze:-) Allegro i FM to bardziej moja ciekawość czy da się nieznaną farbę sprzedać indywidualnym inwestorom.Bo dotychczas farbę kupują głównie wykonawcy. I to raczej tacy więksi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.11.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 fotohobby - w zeszłym tygodniu tynkarz skończył tynkować moje 1130m2 i nie rozumiem jaka gęsia skórka. Bronił się przed diamanten jak mógł bo trochę już nim nie robił i preferował lekki ale po zrobieniu u mnie odzyskał wiarę w diamant. Takie pytanie jaki był termin produkcji na twoich workach? Tynki były wykonywane rok temu. Ponoć wtedy trafiały się takie partie. Teraz maja konkurencję z Nidy, to moze się wzieli w garść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atad7 20.05.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Nie polecam Caparola !!! Właśnie skończyłam budowę domu i wewnątrz mam pomalowane farbami matowymi firmy Caparol. Po prostu masakra! Bardzo ładnie wyglądają ale w utrzymaniu jest jakiś koszmar. W łazience wiadomo jak dzieci się kąpią? Pełno kropel wody na ścianie !!! Myślałam, że jak wyschną nie będzie śladu , ale niestety pomyliłam się, widać każdy zaciek. Najlepsze jest to, że nie da się tego zlikwidować. Próbowałam na mokro ściereczką wytrzeć, ale niewiele pomogło, zacieki zostały. Natomiast w kuchni jak wiadomo, zawsze gdzieś coś sie dotknie i plama. Również próbowałam to zetrzeć wilgotna szmatką i co wyszło? Jeszcze większa plama!!! Jestem załamana!!! Mieszkam od miesiąca, a jak patrze na kuchnie to płakać mi sie chce !!! Ostrzegam przed farbami matowymi Caparol !!! Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 20.05.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Spokojnie Spokojnie. Jaka to była farba? chodzi mi o nazwę. Capasilan? Capacolor? coś z tego? zaraz znajdziemy przyczynę. Może jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 20.05.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Przy okazji: nie tylko farba, ale jak wyglądała cała tzw. "przygotówka" bo się może okazać, że znów "fachura" kupił najtańszy grunt jaki znalazł, albo skądś go "zorganizował", w najgorszym razie rozcieńczając 1:1 z wodą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atad7 25.05.2015 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Na pewno Caparol. Jak zrobię fotki to je wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 25.05.2015 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ja maluję Caparolem Samtex 3 E.L.F. i powiem Wam , że to bardzo dobra farba - gładzie gruntowane BASFem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.05.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Na pewno Caparol. Jak zrobię fotki to je wrzucę. nazwy farb podaj najlepiej. i uklad warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 25.05.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ja maluję Caparolem Samtex 3 E.L.F. i powiem Wam , że to bardzo dobra farba - gładzie gruntowane BASFem A nie jest to żadna z topowych farb Caprola. Powiedzmy taka średnia półka, chociaż ostatnio podnieśli jej parametry. Obecnie jest to już druga klasa na szorowanie na mokro, zamiast 3 jak kiedyś. Bądź co bądź maluje się przyjemnie. Również chętnie dowiem się co to za farby były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atad7 26.05.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 nazwy farb podaj najlepiej. i uklad warstw Tak jak obiecałam Fotki w załączeniu. Ładne plamy prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts