motylm 21.10.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Witam, Proszę o poradę, w jaki sposób wykonać ścianę z kamienia jak na załączonym zdjęciu. Czy kamień jest przyklejony? Skąd wziąć takie kamienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 21.10.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Zdjęcie małe i lekko niewyraźnie. W kwestii kamienia: masz dwie możliwości - kupujesz naturalny albo w miarę docięty albo kupujesz naturalny i go docinasz pod to co chcesz (zamiast docinania może być dopasowanie to tego co potrzeba) albo kupujesz imitację i przyklejasz (jedno i drugie). Róznica to koszty. Imitacje są zwykle sporo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylm 22.10.2014 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Dziękuję, Balto Sęk w tym, że ten kamień nie wygląda na docięty tylko położony w całości. I w tym właśnie cały urok tej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.10.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Kamienie się kupuje poszukaj w składach budowlanych lub sklepach ogrodniczych. Tylko uwaga cena potrafi przestraszyć.Znam tego typu reazlizację ściany wykonaną z kamini rzecznych wydobytych z pobliskiego potoku. Ale z tego co wiem wydobycie kaminia z rzeki jest nielegalne. Na allegro sprzedaja rózne typy kamieni również cięte, dobrze wycięte można skleic tak że nie poznasz czy to okleina czy cały kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylm 22.10.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Dziękuję, jajmar zerknę zatem na ceny jak mnie przerażą, to na spacery z psem zacznę chyba zabierać plecak, buhahahahaha! do wiosny może uzbieram D a czy mogę wiedzieć, czym najlepiej kleić taki kamień i czy mam rację sadząc, że płyta g-k go nie udźwignie i muszę zabudować kominek murkiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 22.10.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Kamienie można kleić na kupnych zaprawavch, jak i samemu je zrobić (żadna filozofia: piasek plus cement plus coś na zielone) i tyle. Kamienie rzeczne jednak wydobywają w jakiś cudowny sposób, chyba, że jest to produkt uboczny robót w okolicach rzek (pogłębiane , czyszczenie etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylm 22.10.2014 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Balto, dziekuje znalazłam oferty - nie jest źle. Tylko co z tym obudowaniem kominka :/ ścianka murowana, by udzwignela kamyki? Mam na myśli to, że kominek ma być wbudowany w ścianę z kamienia, nie obudowany kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.10.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Kamienie można kleić na kupnych zaprawavch, jak i samemu je zrobić (żadna filozofia: piasek plus cement plus coś na zielone) i tyle. Kamienie rzeczne jednak wydobywają w jakiś cudowny sposób, chyba, że jest to produkt uboczny robót w okolicach rzek (pogłębiane , czyszczenie etc) Nie rozumiem dlaczgo w cudowny sposób, ja miałem na mysli gorskie potoki nie te położone tuz obok mnie , tu faktycznie kamieni nie widać. A tam wystarczy przyczepka i pół godziny czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 23.10.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 W kwestii kominka: zależy jaka ściana, ale dla tzw. świętego spokoju można zrobić delikatny fundamencik pod kamienie, albo poszerzyć ścianę i tyle...W kwestii wydobycia - niby fakt, tylko skąd te tony się potem biorą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylm 23.10.2014 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Dziękuję Tylko jest mały (?) problem. jeśli ścianę poszerze, to będę musiała ja zbudować na fragmencie podlogowki, bo na kominek został wydzielony kawałek podłogi no a teraz plany się zmieniają... nie mam pojęcia, czy ma to znaczenie, czy żadne, dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylm 23.10.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 W kwestii kominka: zależy jaka ściana, ale dla tzw. świętego spokoju można zrobić delikatny fundamencik pod kamienie, albo poszerzyć ścianę i tyle... W kwestii wydobycia - niby fakt, tylko skąd te tony się potem biorą... No a źródło kamieni - no cóż. Sprytni, oszczedni i przedsiębiorczy znajdą je bez problemu. Leniwi - kupią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts