lotnick 21.10.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Cześć.Mam 18cm belki stropowe pod strychem . Włożę pomiędzy te belki wełnę...Pod belkami mam jeszcze 30cm przestrzeni, które mógłbym wypełnić wełną.Jeśli ta wełna z Castoramy jest trwała jak pozostałe to byłoby to chyba rozwiązanie najlepsze pod kątem jakość/cena.Czy oprócz współczynnika przenikania jest coś co powinno mnie odstraszać?Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnick 22.10.2014 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Albo produkt jest do dupci i wstyd to przyznać...albo jest to dokładnie to samo co reszta, ale wstyd się przyznać, że cała reszta "idzie" na dużo większej marży.Osobiście wolałbym to drugie, czekam na oficjalne stanowisko. :-] P.S. Zauważyłem jeszcze inną tolerancję grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 10.10.2019 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2019 podbije ten stary temat. Wełna znowu w promocji ktoś ma jakieś doświadczenia z nią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 28.10.2019 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 ok więc nikt więc sam zakupiłem i sprawdziłem. Isover KT 40 za 10zł/m2 Wełna szmatkowa i bardzo nierównomiernie się rozpręża. W niektórych miejscach ma 12 a w niektórych ma 20 cm. Dla porównania kupiłem Ursa Silver za 14 zł/m2. Równomierniej się rozpręża ale o dziwo jest bardziej szmatkowa od Isovera. Rozwarstwia się i nie ma mowy nawet aby na chwile się utrzymała między krokwiami. wybrałem isovera Uni mate z marketu na c za 15 zł/m2. Ona też dziwnie lubi się rozprężać ponad deklarowaną grubość (pierwszy raz pracuje z wełną może wszystkie tak mają) ale jest w miarę zbita i choć trochę próbuje utrzymać się między krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 29.10.2019 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 wiem że 3 post pod rząd ale mam pytanie do osób które ocieplały. Czy też mieliście problem ze zbyt rozszerzającą się wełną. Co nie kupie to zamiast 15 cm rozszerza się do 18-20 przez co mam problem ze szczeliną wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts