Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ISOVER KT40 z Castoramy

lotnick

Recommended Posts

Cześć.

Mam 18cm belki stropowe pod strychem . Włożę pomiędzy te belki wełnę...

Pod belkami mam jeszcze 30cm przestrzeni, które mógłbym wypełnić wełną.

Jeśli ta wełna z Castoramy jest trwała jak pozostałe to byłoby to chyba rozwiązanie najlepsze pod kątem jakość/cena.

Czy oprócz współczynnika przenikania jest coś co powinno mnie odstraszać?

Michał

Albo produkt jest do dupci i wstyd to przyznać...

albo jest to dokładnie to samo co reszta, ale wstyd się przyznać, że cała reszta "idzie" na dużo większej marży.

Osobiście wolałbym to drugie, czekam na oficjalne stanowisko. :-]

P.S. Zauważyłem jeszcze inną tolerancję grubości.

• 4 years później...
  • 3 weeks później...
ok więc nikt więc sam zakupiłem i sprawdziłem. Isover KT 40 za 10zł/m2 Wełna szmatkowa i bardzo nierównomiernie się rozpręża. W niektórych miejscach ma 12 a w niektórych ma 20 cm. Dla porównania kupiłem Ursa Silver za 14 zł/m2. Równomierniej się rozpręża ale o dziwo jest bardziej szmatkowa od Isovera. Rozwarstwia się i nie ma mowy nawet aby na chwile się utrzymała między krokwiami. wybrałem isovera Uni mate z marketu na c za 15 zł/m2. Ona też dziwnie lubi się rozprężać ponad deklarowaną grubość (pierwszy raz pracuje z wełną może wszystkie tak mają) ale jest w miarę zbita i choć trochę próbuje utrzymać się między krokwiami.