czupurek 05.07.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 dzięki Jareko jesteś wielki masz rację ma już kolor między pomarańczowym, a jasny brąz. no to, lecę obcinać i zabezpieczać (dla pewności wezme silikon) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 dzięki Jareko jesteś wielki masz rację ma już kolor między pomarańczowym, a jasny brąz. no to, lecę obcinać i zabezpieczać (dla pewności wezme silikon) eeeeeeee to jeszcze nie jest zle - chyba montowali naprawde niedawno - cos nie wiecej jak miesiac ale zabezpieczyc musisz kiedy tynkowac bedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 05.07.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 no, nie, trochę czasu już upłynęło - montowali w grudniu ocieplać - chcieć jak najszybciej, tylko nie wiem kiedy móc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 no, nie, trochę czasu już upłynęło - montowali w grudniu ocieplać - chcieć jak najszybciej, tylko nie wiem kiedy móc moc chyba mozesz wiem wiem wiem kasa kasa ona nas wszystkich we wszystkim wstrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 05.07.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 no właśnieale mam nadzieję, że zrobię przed zimąjeszcze raz dzięki wielkie za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Ten silikon to się daje na piankę pod tynk, czy w rogi jak już jest wytynkowane?Chyba powinnam przestać czytać Forum, bo po każdym takim "odkryciu" mam wrażenie, że wszystko u nas jest żle.Nic tylko się załamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 06.07.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 ten silikon - w płynie - to się daje na utwardzoną piankę -wycina się nadmiar pianki a następnie tynkuje. Można tego nie robić - jak się od razu tynkuje. Ale - uwaga - nie stosuje się zwykłego tynku - trzeba zastosować Atlas lub Ceresit lub podobne ustrojstwo.Co do zasad montażu - to Ci montażyści co tak montują to potem takie okna wymieniają, pokrzywione. Zdarza się to coraz częściej - tani montaż. A ja mam pełne ręce roboty - cała masa ekspertyz i spraw sądowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 No to u nas jest już "po zawodach". Okna wstawiane były w zeszłym roku-pamiętna firma Ferno, teraz już jest ocieplenie + zbrojenie pod tynk i pianki już nie widać.Zostały jeszcze "dostępne" miejsca na dole okien pod parapety zewn.Chyba powinnam się zacząć starać o sanatorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.07.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Jareco - wodzu uprzejmie donoszę - wczoraj była akcja - wyszło super cała rodzina (w osobach 3) na okna. przez 3 godz. "opędzlowaliśmy" prawie wszystko. a jakie czyste rączki! (bo, palcyma i szmatkami zbieraliśmy nadmiar akrylu z ram ). no ale teraz będę spała spokojniej (szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślałam). i jeszcze jedno niewine pytanko: - zostawić te drewniane, wystające klocki w ramach, czy można spokojnie je wyciągnąć? Sonika - ja też mam nieraz takie wrażenie, jak za dużo się naczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 To jest właśnie to koszmarne uczucie, że wszystko żle i do bani.Zasilikonuję pod parapetami zewn. to może humor mi się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.07.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Jareco - wodzu uprzejmie donoszę - wczoraj była akcja - wyszło super cała rodzina (w osobach 3) na okna. przez 3 godz. "opędzlowaliśmy" prawie wszystko. a jakie czyste rączki! (bo, palcyma i szmatkami zbieraliśmy nadmiar akrylu z ram ). no ale teraz będę spała spokojniej (szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślałam). i jeszcze jedno niewine pytanko: - zostawić te drewniane, wystające klocki w ramach, czy można spokojnie je wyciągnąć? Sonika - ja też mam nieraz takie wrażenie, jak za dużo się naczytam. oj kochani - jak ja zaczynalem swoja budowe to jeszcze netu nie bylo i wertowalem Muratora i uczylem sie gdyz sam z pierwszym mezem mojej uwczesnej zony dom budowalem hahahah ladnie zabrzmialo? i wiecie co - szlag mnie trafial gdyz jak juz cos zrobilem to w nastepnym zeszycie Muratora czarno na bialym pokazali mi ze spie.... ale spoko - dom stoi - okna sa - nawet CO dziala a teraz do rzeczy Klocki jesli masz juz parapety wewnetrzne osadzone i sa pod oknem - tak ze okno na nich stoi - spokojnie wyjac mozesz i miejsce po nich zapianowac - jesli zas nie - to czekaj do momentu gdy bedziesz je osadzac - wtedy dopiero wyjmij - pamietajcie moi mili OKNO MUSI BYC MOCNO PODPRATE - CZY NA PARAPECIE WEWNETRZNYM CZY TEZ NA KLINACH POZOSTAWIONYCH POD NIM !!! Kotwy tylko je pozycjonuja w otworze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.07.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 sam z pierwszym mezem mojej uwczesnej zony dom budowalem hahahah ladnie zabrzmialo? pewnie, że fajnie ok to, kołki narazie zostawiam, jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Widziałam się dzisiaj z moim nowym fachowcem od ocieplenia i mówię, że trzeba zasilikonować pod parapetami, a On na to, że lepiej wygrzebać piankę, bo stara i dać nowš, a o silikowaniu to nie słyszał i tak się nie robi.To dawać silikon czy ta nowa pianka od zewnštrz wystarczy, BO ZWARJUJĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 07.07.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 pianka się utlenia i kruszeje. Dlatego trzeba ją zasłonić - silikonem, tynkiem, farbą, gipsem. Nie może być odkryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.07.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Widziałam się dzisiaj z moim nowym fachowcem od ocieplenia i mówię, że trzeba zasilikonować pod parapetami, a On na to, że lepiej wygrzebać piankę, bo stara i dać nowš, a o silikowaniu to nie słyszał i tak się nie robi. To dawać silikon czy ta nowa pianka od zewnštrz wystarczy, BO ZWARJUJĘ!!! jejku - to sa efekty zaczynania wielu postow, w sumie, w tym samym temacie - i uciekl mi powyzszy TY masz racje!!!! Nalezy obciac lub wydlubac czesc piany ktora juz erozji sie poddala - nawet jak na nia polozysz nowa to nie wiele to pomoze pozniej jak juz ta nowa stawrdnieje - w tych temperaturach i przy zraszaniu woda - jakies 20-30 minut - obcinasz jej nadmiar i silikonem lub wrecz zwykla farba emulsyjna ja pokrywasz - wtedy masz gwarancje ze wciaz bedzie w szczelinie a nie w puch sie zamieni. Jak rozumiem ona spod parapetu wystaje - wiec samo zatynkowanie jej (swiezej) wystarczy by cale lata bylo OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 14.07.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Ja wyciągnęłam klocki spod okna, bo tak mi poradzili montażyści /to było wczoraj/ a w poniedziałek będą parapety wewn. Czy mam te klocki wcisnąć spowrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.07.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 jesli nie jest to ciezkie okno (duzy gabaryt li szyba antywlamaniowe) to teoretycznie nie pownno sie osunac - ale jak mozesz - to wcisnij je - tak na wszelki wypadek a tych montazystow to za j... bym powiesil ze takie goopoty ci doradzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 14.07.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 dzięki spróbuję je wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.09.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 A jak prawidłowo zamontować duże (szerokie) okno z kasetą RKS ponad nim. Przecież przydałyby się na górze kotwy. Czy wystarczy zamocować z boku i u dołu? Dla ustalenia uwagi okno ma wymiary 360x200(H) i tak naprawdę to składa się z trzech okien 120x200. ostatnio montowalem okna, co prawda nie pod rolakasete RKS ale klient wymyslil sobie cos innego - mam z tego zdjecia - teraz kwestia tylko czasu bym je opublikowal na razie wzgledy rodzinne mi to uniemozliwiaja - temat wciaz wazny dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.09.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 a teraz obiecanych kilka zdjec w tym watku http://www.jar-eko.home.pl/images/zdjecia_i_filmy/ciekawe_zdjecia_z_montazy/wawer/Wawer_nadproze.jpg http://www.jar-eko.home.pl/images/zdjecia_i_filmy/ciekawe_zdjecia_z_montazy/wawer/Wawer_nadproze_1.jpg http://www.jar-eko.home.pl/images/zdjecia_i_filmy/ciekawe_zdjecia_z_montazy/wawer/Wawer_nadproze_2.jpg a calosc na http://www.jar-eko.home.pl/rolokasety_wawer.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts