cte 22.10.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 ... Prawo ochrony środowiska Dz.U.2013.0.1232 t.j. - Ustawa z dnia 27 kwietnia 2001r. - Prawo ochrony środowiska - konkretnie A chodzi o to, że dostałem wezwanie z Urzędu Miasta Częstochowy (myślałem, że przed wyborami mają co robić) z załącznikiem "Informacja o wyrobach zawierających azbest". I chodzi o to że muszę tam wpisać swój adres, imię i nazwisko i napisać jakie mam wyroby azbestowe i ile azbestu w azbeście zawierają. Nie ma rubryki "nie mam azbestu" albo "imię i nazwisko osoby NIE MAJĄCEJ azbestu" Jestem wielbłądem i mam podać liczbę garbów. A jak nie - grzywna, za nie podanie w/w. I tu pytanie prawne - czy UM Cze-wa może mnie zmusić do wpisania mojego nazwiska do rubryki "wykorzystujący wyroby azbestowe" skoro ich nie wykorzystuję? I pytanie nieprawne, ale dla prostego - jak ja - człowieka interesujące: może mi ktoś podać listę materiałów budowlanych (coś a la zwrot VAT) budowlanych zawierających "wagowo więcej niż 0,1% azbestu" - to sobie sprawdzę czy moje płytki z Paradyża nie są przypadkiem próbą sprowadzenia zagłady na świat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśko1719512795 28.01.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Tu chodzi jedynie o wpisaniu „stanu” posiadania wyrobów z azbestem. Gminy dokonują takich spisów, aby sprawdzić, jak wiele domów ma jeszcze materiały azbestowe. Kiedy raz spiszą, że masz azbest, a potem następnym razem, że nie masz, to będziesz musiał przedstawić dokument potwierdzający legalną rozbiórkę i pozbycie się azbestu. Dostaniesz takie potwierdzenie od ekipy, która usuwała Ci azbest, tak jak ja dostałem od firmy Eco-pol, która zdejmowała eternit z mojego dachu. Oczywiście pod warunkiem, że firma działa legalnie i ma wszystkie pozwolenia. No a jeżeli nie masz azbestu i nigdy nie miałeś, bo np. masz nowy dom, no to nie masz się czym martwić, na Twoim miejscu wpisałbym po prostu zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 07.08.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Zapraszamy do obejrzenia filmu, w którym mówimy, jak zgodnie z prawem usunąć eternit. Dowiesz się, że możesz tę kłopotliwą powinność właściciela dachu mieć za darmo. Zobacz inne filmy z życia i poradnikowe murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts