Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sztoker 15

Ostrowiak

Recommended Posts

Część Krzysiu nie interesuje mnie twoja fala ani pochwały .Chce tylko innym posiadaczom sztokera uświadomić że jest możliwość poprawienia tego pieca .Kupiłem sztokera 3 lata temu zarastał wciągu dwóch tygodni a kotłownie mam przy przedpokoju- nie będę Ci tłumaczył co dostałem od żonki za zabawę w kominiarza

Zadzwoniłem do producenta zapytali jakim węglem palę jak odpowiedziałem ze nr 1(dziś prestigio czy coś takiego) to kazali mi kupić czecha, to problem się zmniejszy.W tej sytuacji sam robiłem próby i nie rozumiem dlaczego mam udostępnić to na ogólnym forum i również producentowi sztokera który mnie Brzydko powiem olał . A I JESZCZE JEDNO SPALANIE PELETU JEST WYŻSZE O JAKIEŚ 20-25% ALE WARTO DORZUCIĆ PARĘ GROSZY ZA WYGODĘ POZDRAWIAM

Część Krzysiu nie interesuje mnie twoja fala ani pochwały .Chce tylko innym posiadaczom sztokera uświadomić że jest możliwość poprawienia tego pieca .Kupiłem sztokera 3 lata temu zarastał wciągu dwóch tygodni a kotłownie mam przy przedpokoju- nie będę Ci tłumaczył co dostałem od żonki za zabawę w kominiarza

Zadzwoniłem do producenta zapytali jakim węglem palę jak odpowiedziałem ze nr 1(dziś prestigio czy coś takiego) to kazali mi kupić czecha, to problem się zmniejszy.W tej sytuacji sam robiłem próby i nie rozumiem dlaczego mam udostępnić to na ogólnym forum i również producentowi sztokera który mnie Brzydko powiem olał . A I JESZCZE JEDNO SPALANIE PELETU JEST WYŻSZE O JAKIEŚ 20-25% ALE WARTO DORZUCIĆ PARĘ GROSZY ZA WYGODĘ POZDRAWIAM

Gdzieś w zdjeciach jest wasz kociołek.

http://www.abcpeletu.pl/150.html

Cześć

Coś ty taki nerwowy , gdybyś odpisał :

Cytat

Chce tylko innym posiadaczom sztokera uświadomić że jest możliwość poprawienia tego pieca .Kupiłem sztokera 3 lata temu zarastał wciągu dwóch tygodni a kotłownie mam przy przedpokoju- nie będę Ci tłumaczył co dostałem od żonki za zabawę w kominiarza

koniec cytatu ,

w ten sposób od razu a nie po .... dłuższej chwili to nie "szarpał" bym Cię za język .

Każdy ma prawo do tajemnic tylko uważam ,że skoro powiedziałeś "A" i nie zastrzegłeś tematu to uznałem że stopniujesz napięcie i budujesz atmosferę .

Post następny /mój/ to próba wymuszenia na Tobie odpowiedzi , bo informacja pozostała bez echa a byłem i jestem bardzo ciekawy co i jak , a myślę że nie tylko ja .

Ot wsio , bez urazy nie miałem złych zamiarów a jak uraziłem to PRZEPRASZAM .

Jestem w szoku! Sam myślałem, że autor buduje napięcie a tu po chwili atak na tych co chcą wiedzieć więcej.

Myślałem, że forum to miejsce do dzielenia się swoim doświadczeniem i wiedzą a nie "mam, nikomu nie dam, możecie obejść się smakiem".

Im wygodniej tym drożej, taka jest zasada.

Jestem w szoku! Sam myślałem, że autor buduje napięcie a tu po chwili atak na tych co chcą wiedzieć więcej.

Myślałem, że forum to miejsce do dzielenia się swoim doświadczeniem i wiedzą a nie "mam, nikomu nie dam, możecie obejść się smakiem".

Im wygodniej tym drożej, taka jest zasada.

Owszem forum jest może do dzielenia się doświadczeniami ale nie z producentem skoro ja mogłem z niego zrobić porządny piec który pracuje bez problemowo na węglu i pelecie to co z producentem ( zlikwidował stary model i uważa że po problemie ) - podejście Podejście producentów sztokera na 6+ a piec nie jest tani pozdrawiam

• 2 weeks później...
Owszem forum jest może do dzielenia się doświadczeniami ale nie z producentem skoro ja mogłem z niego zrobić porządny piec który pracuje bez problemowo na węglu i pelecie to co z producentem ( zlikwidował stary model i uważa że po problemie ) - podejście Podejście producentów sztokera na 6+ a piec nie jest tani pozdrawiam

Witam wszystkich sztokerowców 15 i 25 itd . I co temacik się uwał - Mam pytanko choć i tak nie uzyskam uczciwej odpowiedzi K1Krzysztof gdzie pracujesz w

sztokerzerze ale mniejsza z tym . Pozdrawiam Jarecki79 gość na poziomie ale sory Jarek pid nic nie pomorze jak piec ma złe spalanie ( Darme twe wysiłki i tak najlepszy twój soft to v9 a33).

Panowie od sztokera jak kupowałem wasz wasz piec to uważałem ,że wsypie węgiel wybiorę popiół i koniec . Co normalnego człowieka obchodzi kaloryczność (wasz piec podobno to bada)podawanie, przerwy ,gaśnięcie, wysypywanie nie spalonego węgla i Bóg wie co jeszcze nie wspomnę o zarastaniu pieca, czy jak wsiadam do samochodu to czy interesuje mnie dawka paliwa powietrza i itp. to samo z piecem. Pozdrawiam i miłej pracy Panowie.

Witam wszystkich sztokerowców 15 i 25 itd . I co temacik się uwał - Mam pytanko choć i tak nie uzyskam uczciwej odpowiedzi K1Krzysztof gdzie pracujesz w

sztokerzerze ale mniejsza z tym . Pozdrawiam Jarecki79 gość na poziomie ale sory Jarek pid nic nie pomorze jak piec ma złe spalanie ( Darme twe wysiłki i tak najlepszy twój soft to v9 a33).

Panowie od sztokera jak kupowałem wasz wasz piec to uważałem ,że wsypie węgiel wybiorę popiół i koniec . Co normalnego człowieka obchodzi kaloryczność (wasz piec podobno to bada)podawanie, przerwy ,gaśnięcie, wysypywanie nie spalonego węgla i Bóg wie co jeszcze nie wspomnę o zarastaniu pieca, czy jak wsiadam do samochodu to czy interesuje mnie dawka paliwa powietrza i itp. to samo z piecem. Pozdrawiam i miłej pracy Panowie.

Spalanie peletuDSC03770.jpgDSC03769.jpg

DSC03769.jpg

Spalanie peletu[ATTACH=CONFIG]342301[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]342302[/ATTACH]

Ile tego peletu spala na 24 h i po ile za tone ten pelet .Moja 15 od 4 11 od 4 01 spaliła około 750 kg ruska - jestem zadowolony tym bardziej , że za tonę dałem 560 zł . Widzę , że i pelet powoduje zarastanie kotła , ja czyszczę kocioł codziennie a kanały co 2-3 dni .

Ile tego peletu spala na 24 h i po ile za tone ten pelet .Moja 15 od 4 11 od 4 01 spaliła około 750 kg ruska - jestem zadowolony tym bardziej , że za tonę dałem 560 zł . Widzę , że i pelet powoduje zarastanie kotła , ja czyszczę kocioł codziennie a kanały co 2-3 dni .

a ja wyczyszczę swój po sezonie grzewczym .Tak wygląda od 14 września.

sztokerzerze ale mniejsza z tym . .

KOLEGA napisał :

to jest podsumowanie Twego zachowania , przeczytaj Mój post i pomyśl , .. jak potrafisz beż zawiści .

a tak ode mnie to dupek i samolub JESTEŚ

Dla wszystkich normalnych NAJLEPSZEGO I ZDROWEGO 2016 ROKU

Edytowane przez k1krzysztof
poprawka bo szlak mnie trafia na takich debili

KOLEGA napisał :

to jest podsumowanie Twego zachowania , przeczytaj Mój post i pomyśl , .. jak potrafisz beż zawiści .

a tak ode mnie to dupek i samolub JESTEŚ

Dla wszystkich normalnych NAJLEPSZEGO I ZDROWEGO 2016 ROKU

Kultura Krzysia nie zna granic. Zapłaciłem za piec wcale nie małe pieniądze i kupiłem przy okazji urządzenie do produkcji sadzy i to ja jestem dupkiem a co z producentem.W tamtym roku zapraszałem Panów od sztokera do siebie ale nie interesowały ich moje przeróbki ,Ostrzegam wszystkich Ten piec to producent sadzy kolega cody 007 opisał wam jak się go czyści pozdrawiam .

Dwa te same piece, opał z jednej haudy na składzie, dwa identyczne domy z tego samego projektu i tego samego wykonawcy, ta sama miejscowość, oddalone od siebie o 500 metrów, te same sterowniki, te same nastawy.

W pierwszym spalanie bez zarzutu i bez sadzy.

W drugim ogień nie utrzymuje się nawet doby, piec zarasta a w kominie pełno sadzy.

Powód? Drugi dom położony niżej o 3 metry n.p.m.

Nie mam zamiaru bronić producenta tylko mam zamiar uświadomić tobie, że nawet najlepszy i idealny produkt w konkretnych warunkach może powodować problemy.

A ty pojawiłeś się tu wyłącznie by robić problemy.

Ftp napisał;

A ty pojawiłeś się tu wyłącznie by robić problemy.

no może nie koniecznie tylko goryczka od środka kolege zżera ,

handyman napisał

;<.Kupiłem sztokera 3 lata temu zarastał wciągu dwóch tygodni a kotłownie mam przy przedpokoju- nie będę Ci tłumaczył co dostałem od żonki za zabawę w kominiarza> .

zrobiłeś złe założenie że ekogroszek jest czysty i piec i jest prawie bezobsługowy ... mrzonki

pokażcie mi piec który nie zarasta sadzą jeden mniej drugi więcej zależna od wielu warunków mój osobisty Sztoker też jest czyszczony 1 w tygodniu przy zasypie opału , tak kolego jakbyś się wysilił to znalazłbyś toszke mych postów i nie zarzucał dziwnych rzeczy z mej strony .

Co do kultury to insynuacje i głupie pytania Ty postawiłeś .

I tyle .

Nic di Ciebie nie mam , nawet do lobbystów na forum rozumiem ich choć są wkurzający a że "tyle mogą" to tylko zasługa obijajacych się ADMINISTRATORÓW tego forum , tylko że jak ktoś pluję to nie mówię że chyba zaczyna padać .

zamykam temat

dalsze roztrząsanie zagadnienia uważam za :spam:

• 1 month później...
podaje średnie spalanie peletu od 14 września / 525 na miesiąc- dla mnie super

To średnie to z wyliczeń własnych czy z cobry ? Sprawdzałeś ile peletu przesypie podajnik w 1 godzinę ? Kocioł pracuje z termostatem czy bez ? Dasz namiary na ten pelet , chętnie bym go sprawdził w moich warunkach .

Edytowane przez cody_007

To średnie to z wyliczeń własnych czy z cobry ? Sprawdzałeś ile peletu przesypie podajnik w 1 godzinę ? Kocioł pracuje z termostatem czy bez ? Dasz namiary na ten pelet , chętnie bym go sprawdził w moich warunkach .

nie z wyliczen pieca tylko ilosci peletu jaka poszła od 14 wrzesnia do 14 lutego .pelet kupuje od pani która robi karmniki i jest na zamówienie ale nie ma go dużo

• 1 year później...