yatta 22.10.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Witam, Mam nastepujący problem.Taras znajduje się nad pomieszczeniem biurowym i jest otoczony ścianami."Fachowiec" remontował mi taras, podłoże zostało wyrównane wylewką z jastrychu, na to poszła membrana BT18, potem styropian 2cm i folia gruba.Na wierzch poszła wylewka z b25.Ale niestety spady nie wyszły jak trzeba.Taras ma wymiar 6x4, wzdłuż dłuższej sciany położyłem odwodnienie liniowe i planowo spad miał być po szerokości do tego odwodnienia.Częściowo się to udało, od połowy do odwodnienia.Ponieważ jednak beton zrobili na dość grubym kruszywie, to w zasadzie calość bym przeszpachlował w celu uzyskania równej powierzchni.Nie będę kładł na tym płytek, tylko chcę to na koniec pomalować. Teraz pytanie - jakim towarem dokończyć prace - zakładam, że w nawyższym miejscu nałożę max 2.5 cm a w najniższym 5mm.Czy to wyprowadzenia spadu mogę wykorzystać listwy poziomujące do tynkowania?Dodatkowo pytanie o wykończenie styku tarasu i ściany, Boki ściany są podkute, a na ściane wywinięta jest folia spod wylewki.Jak to po bożemu zabezpieczyć? Obciąć folię tak, aby weszła w to podkucie i zaciągnąć zaprawą cementową? To samo pytanie od strony styku wylewki i okna - tu też folia jest wywinięta na okno - plus taki, że miejsce styku okna i tarasu jest zadaszone i praktycznie nie ma możliwości, żeby tam napadał deszcz. Edytowane 22 Października 2014 przez yatta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yatta 23.10.2014 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Wstepnie widze,ze cekol ZW-04 by sie nadał do wyrownania powierzchni. Pozostaje pytanie o technike, czyli listwy tynkarskie i obrobienie bokow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.10.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Sikarepair 20F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts