Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

netka

Coś takiego jak drzwi kupujesz raz na wiele lat.To bardzo ważny element w wyposażeniu domu. Wiec na tym nie oszczędzaj.

W takich wypadkach sprawdza się powiedzenie "kto mało daje dwa razy daje".

Kup porządne drzwi które są wizytówką domu :D i cieszą domowników . Jak przychodzą do nas goście to wpierw wpadają im w oko drzwi -wygląd i jakość wykonania. Cena 1500 zł za dobrej jakości drzwi to jest cena normalna. Taniej można kupić z dykty w markecie budowlanym, które po jakimś czasie nie będą przypominały drzwi :) . Taka jest moja opinia,Ty możesz mieć całkiem odmienne zdanie na ten temat :-)

A teraz mam pytanie do reszty forumowiczów. Kto wie gdzie w okolicach bielska ryflują deski tarasowe? :D

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ale sasiadem jestem bardziej dlatego, ze mieszkam na ulicy wojska polskiego tzn po drigiej sronie torow jeszcze na blokowisku:( Natomiast dzialke mamy w Starym Bielsku ale niedaleko Nad Potokiem w strone Sarniego Stoku wiec stamtad mam dalej.

Widze ze domy w waszej czesci rosna jak grzyby po deszczu. Ostatnio mowil mi znajomy, ze sporo osob, ktore przesiedlono w zwiazku z budowa obwodnicy wlasnie tam dostala dzialki i teraz sie pobudowali. Zreszta czesto tam spaceruje i ogladam domy, dachowki, okna itp

Dopoki dom nie stoi to zawsze mozna cos zmienic, no potem to juz gorzej wiec wole sie teraz napatrzec.

Pozdrawiam

My też przed wyborem projektu i budową domu dużo chodzilismy i nadal podgladami innych.Zawsze to może trochę pomóc w rozwiązaniu róznych problemów, Dom nasz może nie należy do najpiękniejszych ,ale zawiera to ,

wszysto na czym mi zależało i liczył sie również kosztorys budowy ( chyba nie za wysoki w porównianiu z innymi parterowymi i z dachem wielospadowym , które mi się marzyły ). Ogólnie jeseśmy zadowoleni z projektu.

Myślę ,że jeżeli spacerujecie po okoicy to napewno nasza budowe widzicie.

Maria

Witam wszystkich

Pomimo tego, że na codzień mieszkam w Chorzowie buduję się w Górkach Wielkich koło Brennej. Niestety na budowie jestem gościem ponieważ trasa tam-i-z-powrotem to trochę za daleko na codzienne doglądanie budowy. Na chwilę obecną (dane z soboty :wink: )mamy wlane ławy fundamentowe i wymurowane fundamenty z bloczków betonowych. W planie mamy stan surowy otwarty do końca roku - ciekawe czy damy radę.

Pozdrawiam wszystkich z pięknego Podbeskidzia

Marcin

Witam

Myślicie że jest szansa znależć jeszcze na ten rok ekipę na zrobienie tylko fundamentów (bez piwnic)?

Szanse pewnie są, ja się z ekipą która u mnie buduje umawiałem od stycznia/lutego a dopiero w lipcu podpisaliśmy umowę i zaczęli w połowie sierpnia. Z tego co wiem wolą robić całość niż tylko fragmenty. Z doświadczenia znajomych drobne rady - najpierw zdjąć humus a później wyznaczać ławice i niech geodeci zrobią je raczej szeroko bo koparka lubi je przewracać :evil: i trzeba ich wołać jeszcze raz (i płać też)

M

Szanse pewnie są, ja się z ekipą która u mnie buduje umawiałem od stycznia/lutego a dopiero w lipcu podpisaliśmy umowę i zaczęli w połowie sierpnia. Z tego co wiem wolą robić całość niż tylko fragmenty. Z doświadczenia znajomych drobne rady - najpierw zdjąć humus a później wyznaczać ławice i niech geodeci zrobią je raczej szeroko bo koparka lubi je przewracać :evil: i trzeba ich wołać jeszcze raz (i płać też)

M

Dzięki za informacje i pomocne wskazówki... A ze swojej ekipy byleś zadowolony? Można jakieś namiary?

Dzięki za informacje i pomocne wskazówki... A ze swojej ekipy byleś zadowolony? Można jakieś namiary?

Firma to "Usługi Budowlane i Stolarskie" Czesław Duda tel. 603742184 z Górek Wielkich (praktycznie mój sąsiad :-) ) i puki co jestem zadowolony. Wiem że budował ostatnio coś w B-B a u mnie ma w zasadzie roboty do połowy grudnia. Z tego co wiem nie jest najtańszy ale ciężki sprzęt może bez problemów przejeżdżać przez działkę jego rodziców (bo 'normalną' drogą to da się dojechać tylko dostawczakiem)

M

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 1 month później...