ADAMOS48 19.12.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Niech te święta Bożego Narodzenia przyniosą nam wiele radości, Niech uśmiech zagości w domach, Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy, a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach, Niech samotność odejdzie w niepamięć, Niech zima otula nas białym puchem, jak ciepły koc przy kominku, Niech bieluteńkie gwiazdeczki skrzypią wesoło pod naszymi butami na wieczornym spacerze. Niech dobry Bóg namaluje szczęście na naszych twarzach, Niech miłość dotyka nas delikatnie, lecz bez ustanku, Niech marzenia płyną wysoko w górę i spełniają się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 27.12.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Jakie piekne życzenia ! Dziękuję ( w imieniu swoim i mojej rodzinki ) Miło po paru miesiącach zajrzeć na forum i coś takiego przeczytać. Nie było mnie trochę bo intensywnie budowałam - NO I Z JAKIM SKUTKIEM ! - W styczniu się wprowadzam ! Teraz będzie znacznie więcej czasu. A tak na marginesie - beskidzkich forumowiczów nadal niewielu . Podziwiam tych , którzy stale w akcji - tak trzymajcie. Życzę samych sukcesów - nie tylko budowlanych - w Nowym Roku !(ja ładniej zyczyć nie potrafię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 03.01.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 No to mamy nowy rok. Ciekawe jaki on będzie? Czy sprawdzą się przepowiednie o podwyżkach, płatnych odbiorach i tym podobnych horrorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 11.01.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Bardzo smutno jest w naszej grupie.Zimy nie ma ,ale troszku wiecej optymizmu też by sie przydało Piszcie o wszystkim co chcecie robić jak zrobić i dlaczego ?Ja też nie jestem bez winy ile razy przeglądałem forum to tylko sprawdzałem czy sa nowe posty.Obudzcie sie idzie wiosna.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 12.01.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Ja akurat jestem pełna optymizmu ! Bardzo się cieszę z takiej zimy bo i trawka mi na moim błotku urosła , i kosteczkę fachowcy zdołali ułożyć i ogrzewanie niezamieszkałego lokum taniej wychodzi.......A co do kosteczki to udało misię dośc tanio kupić kostkę granitową - ale co z tego skoro w okolicy nie mogłam znaleźć nikogo kto umiałby ją ładnie położyć . A jak już układali znośnie to za takie pieniądze że głowa mała. W końcu zdecudowałam się na "mniejsze zło" no i chodzę juz suchą nogą ale do zadowolenia mi daleko. Na szczęście kostka sama w sobie ma dużo uroku więc może przeżyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 13.01.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Ja również zwolniłem tempo - zbieram siły na wiosenną akcję zagospodarowania terenu. Na razie cieszę się nowym synkiem i nowym domkiem (bo już mieszkam). Chodzę po urzędach zmieniając wszystkie dokumenty (a jest tego sporo). I czekam wiosny. Pozdrawiam Franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 13.01.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Witam po raz pierwszy na tym forum Czy jak jestem z Katowic a domek będę stawiać w okolicach Brennej, to łapię się do Was, czy do grupy Górny Śląsk? Mam bardzo ważne pytanie - jakie ogrzewanie??? Kominek to raczej za mało (chociaż przy tegorocznej zimie ...) W projekcie mam standardowy kocioł gazowy, ale ostatnio obiło mi się o uszy ogrzewanie nawiewowe. Wiecie coś na temat użytkowania takiego ogrzewania? Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 14.01.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Witamy Cie serdecznie. << fanfary >> Oczywiście, że możesz się załapać do naszej grupy. W kwestii ogrzewania, to odradzałbym kominek jako podstawowe źródło ciepła. Zwłaszcza, że ceny drewna wciąż idą w górę. Do dogrzewania jak najbardziej.Ogrzewanie nawiewowe OK, tylko zadbaj o możliwie najlepszy układ fitrowania powietrza. Jakie będzie źródło ciepła? PozdrawiamF.Wydra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 14.01.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Witaj w grupie.Domek ma być rekreacyjny ,czy całoroczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 14.01.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Jak najbardziej całoroczny. Z wielkim tarasem, ogrodem, kominkiem w środku i drugim na zewnątrz i w ogóle odlot !! (na razie na projekcie oczywiście) Nie chcę mieszkać na zawsze w Katowicach.... PozdrowionkaAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 16.01.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Masz czas na ogrzewanie ,ale nawiewowe będzie ostatnie na ,które będę namawiał w domku całorocznym .Ma to swoje zalety w letniskowym ,kiedy człowiek jest tylko sporadycznie i nie musi sie bać ,że zamarznie ,lub ukradną.Musisz pomyśleć o dobrych fundamentach bo to są góry,dobre i mone ściany ,a jak dom jest na skarpie to potężny mur oporowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 16.01.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Gdzie ,gdzie ,gdzie nasz dobry duszek forumowy engi .Bardzo jej brakuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 17.01.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Witaj Anulek! Nie dziwię Ci się , że nie chcesz mieszkac w Katowicach - ja też jestem uciekinierem z tamtych okolic i po 10 latach jestem pewna - nie żałuję , nie wracam!A tak przy okazji - uważaj na te odloty w projekcie -czasem moze się to różnie skończyć zwłaszcza na końcowym etapie , kiedy z kasą coraz gorzej.Ale życzę powodzenia we wszystkich planowanych szaleństwach - straszliwie później cieszą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 17.01.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Dzięki Wam za odzew. No wiem, że z tymi odlotami to jest tak, że mi zawartość kasy może skrzydełka podciąć ... Ale na razie to jestem przerażona decyzjami do podjęcia typu: okna drewniane czy PCV, białe czy ciemne itd. Co do ogrzewania, to dopytuję się już teraz, bo niektóre rozwiązania to już na etapie stawiania ściań trzeba wziąć pod uwagę (Pan wykonawca stwierdził, że on nie lubi kuć, a woli wcześniej dziurę zostawić, więc chce wiedzieć gdzie) Co do murów oporowych to mam spokój, bo mój domek stanie na ABSOLUTNIE PŁASKIEJ działeczce. Ale górki widać i to całkiem ładnie Pozdrowionka Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 17.01.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 to za co pięniądze bedzie brał ten ffffachowiec od instalacji .Może muraże już mu rurki zamurują a on tylko w białych rekawiczkach bedzie biały mońtaż robił i kasował dudki . Jestem z branży i w moim domu kuli młotem choc miałem możliwości.Wybór ogrzewania naprawdę można zostawić na potem . Proszę przyjechać z planem to postaram się gratisowo doradzić i wyliczyć ,a najważniejsze czego i dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 18.01.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Dzięki Adamos za propozycję Daj tylko znać na priva, gdzie Cię szukać .... Jak kredyt dostanę, to po rachunek przyjdę Ja to w ogóle tą budową mocno przerażona jestem. Miotam się od jednego tematu do drugiego. Po nocach buszuję w Internecie i zamiast coraz mądrzejsza, to coraz bardziej zagubiona jestem ... Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 19.01.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Aśka, a możesz pochwalić się gdzie nabyłaś tę kostkę granitową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 20.01.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Nabyłam bezpośrednio w Strzegomiu za pośrednictwem ojca znajomego , który mieszka w tamtym regionie i razem z kostka podesłał fachowca ( nawiasem mówiac doskonałego i taniego) , który po rozpoczęciu roboty uciekł(dosłownie) do Grecji.Cena w porównaniu z okolicznymi wydawała mi się ok- 180zł za tonę + VAT , tyle że należało doliczyć transport ( po połowie z ww znajomym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 21.01.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Ja będę układał górski kamień na podjeżdzie .Granit bardzo mi się podoba ,ale nie chcę za bardzo ingerować w ostry charakter górskiej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 22.01.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 No i masz rację ! Oby wszyscy tak myśleli ! Zazwyczaj wszyscy - niezależnie od okolicy i innych okoliczności kładą szarą , betonowa typu prostoąt - dla mnie zgroza ( usprawiedliwienie - jak zawsze - cena) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts