Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może to gdzieś koło nas.Po obrzeżach pozostawiłem duże drzewa,są to świerki ,lipa,jesiony,dąb,brzózki,grab,akacja .Myślimy posadzić sosny.W środku stoi dom i będziemy sadzić drzewka mniejsze ogrodowe z naciskiem na iglaste.Jak ponalegasz to troszku wierzby gdzieś upchniemy.My jutro będziemy na działce od 14 do 19 w niedzielę jak będzie jakaś pogoda również.Zapraszałem Was kiedyś czynię to i dzisiaj.adam

W sobotę i niedzielę byliśmy na działce i odpoczywaliśmy regenerując siły do następnego tygodnia .Pozałatwialiśmy budowę komina ,połozenie dachówki,instalatora co.Mam nowy adres

[email protected]

Nie mogę określić kiedy będę na działce bo sam nie wiem .To przychodzi chwila i jesteśmy. Pracujemy do 17.30 +dojazd {nie mamy auto bo budowa spapusiała} więc około 18.20 możemy teoretycznie być na dziąłce. Dojazd M-B szkoła za przystankiem w prawo do gory obok cmentarzy i za kamieniarzem w lewo trawesen 500m i jest nasza chata po lewej stronie z maxa i nowymi oknami z mahoniu .Napiszcie kiedy się wybieracie do M-B to może się spotkamy.ADAM

Myślałem że Wasze pobyty w beskidach są bardziej aktywne niż nakazuje to norma {czytaj potrzeba} Ja nie bedąc w M-B uważam za dzień stracony.Objeżdziłem troszku świata i widziałem duzo ,ale piekniejszej krainy nie widziałem nigdzie. Może widoki były wspanialsze ,ale ducha i klimatu takiego jak w M-B nie ma nigdzie

Czekam na spotkanie ADAM.Postarałem sie troszku bo to mój 400 post a i piwo wypiłem .Dziękuję za cierpliwośc i wytrwałość w odpisywaniu na moje posty.

Odzywam się ponownie, żebyście nie myśleli, że jesteście aż tacy samotni. Śledzę ten wątek i Wasze wypowiedzi, ale są one na tyle osobiste, że trudno jest mi "wskoczyć" z czymś ciekawym. Tak jak i Wy, ostatnie weekendy spędziłem na pracach porządkowych na zewnątrz, w słońcu. Na następne wolne dni mam zaplanowane rozpoczęcie prac nad barierkami tarasu i balkonów, oraz wykończenia samej powierzchni tarasu. Mam też trochę ziemi do przerzucenia z jednego miejsca w drugie i walczę z myślami, czy ja mam to zrobić, czy też może jakaś mała koparka??? Ktoś kiedyś powiedział, że liczą się chęci... z drugiej strony - licz siły na zamiary.

Parę lat temu a dokładnie 1999 w lipcu zaczynałem swoją budowę i zamiast się cieszyć z prac fundamentowych musiałem najpierw wybudować mur oporowy .Nie muszę dodawać że spapusiało to monstrum połowę pieniędzy przygotowanych na fundament . Sam fundament też jest nietypowy i jak go skończyłem to i kasa również.Myślę że najgorszy jest początek bo kasy ubywa a roboty nie widać.Nie bać i zacząc ,napewno łatwo nie bedzie ale satysfakcja ogromna.