jastak 07.04.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 A co to jest M-B? Tak, jak pisałem wcześniej, wybudowałem dom z bali w Szczyrku. Teraz mam już "tylko" drobne prace wykończeniowe w środku i dużo roboty na zewnątrz. Piotr, jeżeli chcesz dużo kopać wokół fundamentów, to sprawdź jaką masz ziemię. Ja mam skałę na głębokości 20cm i dużo szybciej (2dni a nie 2 tygodnie) i taniej wyjdzie Ci wzięcie koparki. Do wąskich wykopów polecam Ci małą kopareczkę, np. firmy Bobcat, która u mnie sprawdziła się rewelacyjnie - dół w skale, na murek oporowy o długości 8m i szerokości 40cm wykopała w 4 godz. I co najważniejsze nie zrobiła mi spustoszenia na pozostałej części działki.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 07.04.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Jastak, myślałem o kopareczce, tylko że:- koparka robi podobno okropny bałagan na działce- boję się, że zahaczy mi o przewód gazowy/elektryczny/do dzwonka/do kanalizacji itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 07.04.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Napisz jeszcze - ile płaciłeś za koparkę za godzinę? I skąd ją wziąłeś? Ze Szczyrku do Bystrej niedaleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jastak 08.04.2003 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Płaciłem 30zł/godz. Mam telefon komórkowy do właściciela. On jest bardziej z Wisły niż ze Szczyrku. Telefon na priva.Mała koparka nie pamiętam ile mnie kosztowała, ale mniej. Mogę poszukać w papierach kosztów i namiarów jeżeli Ci to pomoże. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 08.04.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Nie doradzę Wam jaką i za ilę koparkę wynająć bo sam robiłem to parę lat temu .Budując na stromej skarpie byłem zmuszony do zrobienia półki na stoku a to była całkiem inna robota.Przekopano setki m3 ziemi żeby zrobić mur oporowy a potem dom.Teraz to się już nie spieszcie bo zima na całego i chodzby przestało to na cały tydzień narobiło błota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.04.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Patrzę i widzę ze i forum zasypalo całkowicie i nikomu nie przyszło do głowy żeby rozgrzać się pisząc posty .Pozdrawiam ADAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 10.04.2003 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Porządki przedświątecne czas zacząć, najwyższa pora - to i czasu brakuje postami się rozgrzewac, w ferworze pracy gorąco aż nadto!Byle do świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 10.04.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Jak to jest z telefonami w okolicach Bielska? Czy jest jakaś inna firma oprócz tepsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daark 10.04.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Jest Dialog (http://www.dialog.pl). Musisz do nich zadzwonić i zapytać czy mają kable lub dostęp radiowy tam gdzie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 11.04.2003 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Dzięki Daark. Właśnie tam zadzwoniłem. O kablu w Dialogu nie mam co marzyć, zresztą o łączu radiowym też. Na razie wyczerpali dostępną pojemność łącz Mam się dowiedzieć za trzy miesiące, może podejmą decyzę o nowych inwestycjach w mojej okolicy. Więc chyba zostanie mi tepsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 11.04.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Franek, jeśli będziesz zakładał telefon, to pytaj od razu o ISDN. Jeśli tylko są warunki w Twojej centrali, to załóż sobie - koszty te same, co zwykły telefon, ale lepszy transfer, no i bardziej przyszłościowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 11.04.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Ja mam sdi i to jest to lub jak powiadają czesi je to ono.Mam w domu sieć włącznie z serwerem .Jest to zasługa nie moja ale syna ,który tym administruje.Ja płacę tylko rachunki i coś nie coś serfuje.Pozdrowienia dla wszystkich Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 14.04.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 A ile płacisz tych rachunków za SDI? Czy to ok. 100 PLN miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 14.04.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Opłata za SDI jest 130zł netto mięsiecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 14.04.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Pozdrowienia dla wszystkich.Nie było mnie przez ostatnie 3 dni bo byłem na budowie i to nawet dzień i noc.Mam dużo pracy a poza tym szukałem dobrego murarza na przysłowiowe {na wczoraj} i mimo sporego wysiłku takowego nie znalazłem.Potrzebowałe wybudować 3 kominy z klinkieru ponad dach . Uciekam do spania bo łupie mnie w krzyżach.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 17.04.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Dzięki za info. Tepsa też nie wie, czy mi podłączy telefon. Wysłałem im papiery, będą robić wywiad w terenie, czy w ogóle możliwe jest przyłączenie, a jeśli tak to jakie? Chyba sami nie wiedzą, gdzie mają położone kable... Będą chodzić po sąsiadach i pytać się: czy jest tu może telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 27.04.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Oj nie było mnie długo ,ale zato wybudowałem kominy i czekam na dekarzy.Pozdrowienia dla wszystkich Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 28.04.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Gratuluję kominów Po doswiadczeniach z telefonami mam teorię na temat tego, dlaczego tak mało osób odzywa się w grupie beskidzkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 28.04.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Iii tam... ja głównie z pracy nadaję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 28.04.2003 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Jak przeprowadzę sie do M-B to też będę miał problem z telefonem ,chyba że do tego czasu coś wymyślą i SDI będzie dzialało na innych łaczach.Pozdrowienia Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts