Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A co to jest M-B? Tak, jak pisałem wcześniej, wybudowałem dom z bali w Szczyrku. Teraz mam już "tylko" drobne prace wykończeniowe w środku i dużo roboty na zewnątrz. Piotr, jeżeli chcesz dużo kopać wokół fundamentów, to sprawdź jaką masz ziemię. Ja mam skałę na głębokości 20cm i dużo szybciej (2dni a nie 2 tygodnie) i taniej wyjdzie Ci wzięcie koparki. Do wąskich wykopów polecam Ci małą kopareczkę, np. firmy Bobcat, która u mnie sprawdziła się rewelacyjnie - dół w skale, na murek oporowy o długości 8m i szerokości 40cm wykopała w 4 godz. I co najważniejsze nie zrobiła mi spustoszenia na pozostałej części działki.Pzdr

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie doradzę Wam jaką i za ilę koparkę wynająć bo sam robiłem to parę lat temu .Budując na stromej skarpie byłem zmuszony do zrobienia półki na stoku a to była całkiem inna robota.Przekopano setki m3 ziemi żeby zrobić mur oporowy a potem dom.Teraz to się już nie spieszcie bo zima na całego i chodzby przestało to na cały tydzień narobiło błota .

Pozdrowienia dla wszystkich.

Nie było mnie przez ostatnie 3 dni bo byłem na budowie i to nawet dzień i noc.Mam dużo pracy a poza tym szukałem dobrego murarza na przysłowiowe {na wczoraj} i mimo sporego wysiłku takowego nie znalazłem.Potrzebowałe wybudować 3 kominy z klinkieru ponad dach . Uciekam do spania bo łupie mnie w krzyżach.Adam

Dzięki za info.

Tepsa też nie wie, czy mi podłączy telefon. Wysłałem im papiery, będą robić wywiad w terenie, czy w ogóle możliwe jest przyłączenie, a jeśli tak to jakie? Chyba sami nie wiedzą, gdzie mają położone kable... Będą chodzić po sąsiadach i pytać się: czy jest tu może telefon?

• 2 weeks później...