Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
To ja i jeszcze żyję .ale cały czas jestem na działce w m-b i na nic nie mam czasu nawet kompa i telewizora nie widzę i przyznam czuje się świetnie czego i Wam życzę. Na stronach muratora bedę uchwytny dopiero w pażdzierniku . Zaproszenie dla engi dalej aktualne.Kończę i pozdrowiam wszystkich.ADAM.

Witam was pod wiesryckiem!

U mnie też ekipa pracuje ostro. Jak już jestem, to jest mnóstwo spraw do załatwienia, przywiezienia itp

Dzięki Adamie za zaproszenie- jak tylko będzie tyle sił żeby sie wdrapać na tą twoją górkę- obiecuję.

Ale jak ja cie tam znajdę???? :roll:

Jacku- dzięki za info

Pozdrowionka dla wszyskich!!! :lol:

ENGI

• 3 weeks później...

moi fachowcy od tynków są naprawdę dobrzy- nie żałuję

ściany są super i zadowolona jestem z tynków tradycyjnych

Gładka twarda powierzchnia- właściwie nawet gładzi nie trzeba!!!

Jestem bardzo, bardzo zadowolona!!!

Gips jest kruchy i delikatny- każda rysę widać.

Jak gips to najwyżej na sufity.

A w górach jest SUPER- masz rację Franku- nie chce się z tamtąd wyjeżdżać, prawda???

Do Piotra :

nie myślałeś o piesku ze schroniska???

koleżanka wzięła 8- miesięczne-go pieska którego wyrzucili przed wyjazdem na urlop.

Swietnie się sprawuje- bardzo oddany nowym panom- a jedna psia duszyczka uratowana

Teraz jest najwięcej piesków porzuconych

Co do podhalana- sama miałam - jest bardzo absorbujący w utrzymaniu

trzeba wyczesywać intensywnie 2 razy w roku

Sąsiedzi mają zaniedbanego - jeden filc na biedaku

p-zdrka

Engi, Mówię tylko, że marzy mi się owczarek... :) Mój ojciec pochodzi z Podhala, więc chyba jakoś genetycznie te psy mi się podobają... ;)

Ale w rzeczywistości to nie wiem do końca jaki to będzie pies... Pewnie taki, jaki się trafi...

Co do podhalana- sama miałam - jest bardzo absorbujący w utrzymaniu trzeba wyczesywać intensywnie 2 razy w roku

Możesz mi coś jeszcze o nim opowiedzieć? :) Np. skąd takiego wziąć, jakie ma wymagania, czy rzeczywiście jest takim dobrym samodzielnym stróżem jak o nim piszą, ile je, czy chorowity, czy fajny... ;)

A trzymałaś go w domu czy w budzie?

Mój podhalan spał na klatce schodowej w domu w przygotowanym specjalnie legowisku.

Do roku miał niesamowity apetyt. Co okres zmiany futra wyczesywaliśmy całe kłęby sierści, ale włos letni miał wspaniały.

Wogóle był wspaniały, ale jak kogoś nie lubił był bardzo grożny.

Mieliśmy dzieci sąsiadów które rzucały w niego śnieżkami- trudno było utrzymać go w ryzach w ich obecności.

Radzę przy budzie wybudować kojec z sporym wybiegiem .taki duży pies musi być dobrze wyszkolony- ta rasa jest bardzo pojętna.

Duże psy nie ułożone potrafią być bardzo niebezpieczne.

Powodzenia !

• 2 weeks później...