Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do twojej suni Piotrze - widzę pewne oznaki zauroczenia

Wiesz Engi, w zasadzie jest tak jak myślałem - zachwycam się psem, ale mam też do niego dystans i nie wchodzi mi na głowę... :)

A z tego żółwia to faktycznie pożytku żadnego nie ma - trzeba pamiętać, żeby wrzucić robaki i tyle. Bawić się z nim nie da... :)

Ja kupiłem okna urzędowskiego mahoń meranti profil softline (jakość wystarczająca, cena w normie) - póki co jest OK, montaż z regulacją - 13 zł/mb okna.

Wiktorczyk jest podobno lepszy (trudno to stwierdzić nie mając okien obu producentów przed sobą, ale fachowcy tak twierdzą więc coś pewnie w tym jest), niestety również droższy. W moim przypadku o prawie 30%. (mam dużo drzwi balkonowych).

Byłem w salonie Wiktorczyka w Pszczynie pooglądać okna i powiem jedno: nie znalazłem niczego (poza ceną) do czego można się przyczepić. Okna są solidne, dopracowane wykończenia bez zastrzeżeń. Jeśli kogoś na nie stać to gorąco polecam.

Pozdrawiam

Franio

Jak wabi się wasza suczka, Piotrze i kto jest jej panem - chyba ty?

To dobrze że jest krótko trzymana. Masz jej zdjęcie?

Co do okien - tosłyszałam same dobre rzeczy o oknach urzędowskiego.

Mam jeszcze trochę czasu do zastanowienia.

Mąż generalnie jest za plastikiem- bo tańszy i nie trzeba malować.

Odbędzie się jeszcze niejedna dyskusja :lol:

Zerknijcie tutaj!

http://www.diestarsvonmorgen.de/special/slingshotsanta.html

życzę miłej mikołajkowej zabawy - a to mój prezent dla was.

papa

Sluchajcie, czy możeci mi rzucić namiary na parę hurtowni/składów budowlanych w okolicy Cieszyna, Bielska-B, Skoczowa, Ustronia?

Tak się złożyło, że wiele rzeczy jest tańsze w Polsce (np. styropian jest u mnie o 50% droższy), więc będzie mi się opłacało przywieźć to z Polski. To w sumie tylko 300 km, a transport nie jest aż taki drogi.

Poszukuję solidnej ekipy z okilic Cieszyna< Pszczyny, Żor do ułożenia płytek w łazienkach oraz w kuchni i wykonania białego montażu.

Będę wdzięczny za wszelkie namiary.

Życzę Wam spokojnych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia, smacznego karpia oraz szampańskiej zabawy Sylwestrowej.

Franio

• 3 weeks później...
Jesten ma Forun pierwszy raz ! widzę że grupa Beskidzka jest bardzo nieliczna- chciałabym się przyłączyć. Doswiadczen co prawda u mnie niewiele , bo dopiero tej wiosny planuję rozpoczecie budowy ,ale mam nadzieję na wasze wsparcie.Póki co, czekam na Decyzję o warunkach zabudowy - TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI !!!!. A, będę budować ( oby ) w Bielsku - Białej

• 2 weeks później...

Asiu dopiero warunki to znaczy, że jeszcze nie masz projektu?

Jeśli chodzi o wykonanie to pogadaj z gościem, którego dane wysłałem na PRIVA. Jeżeli on nie będzie w stanie Tobie pomóc, to może skieruje Cię do kogoś.

Jeśli będzie za drogi to daj znać na priva lub GG. Powinienem być w przyszłym tygodniu (za wyj. czwartku)

Franio

Przepraszam że Was opuściłem i nie zaglądałem prawie pół roku na stromy tego forum, ale raz podyktowane było lenistwem ,a drugiej strony byłem zawiedzony niektórymi sondami psełdo fachowców,co to na jednej stronie przeczytają a na drugiej się ślinią .Przychodząc do domu nie włączałem kompa i było mi z tym dobrze.Gdybym mógł Wam w czymś pomóc to sprawy instalacyjne nie są mi obce ponieważ prowadzę hurtownię istalacyjną i doradzę w miarę moich kompetecji.Proszę o wybaczenie Adam.

P.S. proszę pisać również na priv.

Adamos48 z nieba mi spadłeś.

Przymierzam się właśnie do zakupu, a nie wiem, który system instalacyjny wybrać.

Instalator namawia mnie na REHAU, a ja znalazłem podobny system ALUPEX firmy Wavin (oba to PE-X-Al).

Wavin jest znacznie tańszy.

Może powinienem zainteresować się innymi systemami? Jeśli tak, to jakimi?

Czy ktoś kiedyś słyszał o systemie firmy Kisan?

W chwili obecnej decyzje zakończyły się na:

Kocioł VITOPEND 100, reg. F, 150l cwu, grzejniki uniwersalne VK BRUGMAN, głowice HERZ,

Dom 188 m2, part+podd. użytkowe,

2 x podłogówka w łazience (parter i piętro)

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.