engi 04.12.2003 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Acha Franiu- kominek mam DOVRE i jestem zadowolona. Ma drzwiczki składane - więc w każdej chwili może być paleniskiem otwartym - do wyboru,zobacz w necie http://www.dovre.com.pl/ Ponoć norweskie są najlepsze! Mam rozprowadzenie do 5 pokoi. Pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 04.12.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Co do twojej suni Piotrze - widzę pewne oznaki zauroczenia Wiesz Engi, w zasadzie jest tak jak myślałem - zachwycam się psem, ale mam też do niego dystans i nie wchodzi mi na głowę... A z tego żółwia to faktycznie pożytku żadnego nie ma - trzeba pamiętać, żeby wrzucić robaki i tyle. Bawić się z nim nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 04.12.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Ja kupiłem okna urzędowskiego mahoń meranti profil softline (jakość wystarczająca, cena w normie) - póki co jest OK, montaż z regulacją - 13 zł/mb okna.Wiktorczyk jest podobno lepszy (trudno to stwierdzić nie mając okien obu producentów przed sobą, ale fachowcy tak twierdzą więc coś pewnie w tym jest), niestety również droższy. W moim przypadku o prawie 30%. (mam dużo drzwi balkonowych). Byłem w salonie Wiktorczyka w Pszczynie pooglądać okna i powiem jedno: nie znalazłem niczego (poza ceną) do czego można się przyczepić. Okna są solidne, dopracowane wykończenia bez zastrzeżeń. Jeśli kogoś na nie stać to gorąco polecam. PozdrawiamFranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 04.12.2003 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Jak wabi się wasza suczka, Piotrze i kto jest jej panem - chyba ty? To dobrze że jest krótko trzymana. Masz jej zdjęcie? Co do okien - tosłyszałam same dobre rzeczy o oknach urzędowskiego. Mam jeszcze trochę czasu do zastanowienia. Mąż generalnie jest za plastikiem- bo tańszy i nie trzeba malować. Odbędzie się jeszcze niejedna dyskusja Zerknijcie tutaj! http://www.diestarsvonmorgen.de/special/slingshotsanta.html życzę miłej mikołajkowej zabawy - a to mój prezent dla was. papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 05.12.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Zabawa z Mikołajem jest super. Okna z plastiku są pozornie tańsze, przykład: moje drzwi balk. (Urz) - 1500x2200 - 1450,- teść kupił okno (VEKA) - 2300x1500 (dwuskrzydłowe) - 1950,- Ale ja będę musiał malować za sześć lat. Pozdrawiam Franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 11.12.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Sluchajcie, czy możeci mi rzucić namiary na parę hurtowni/składów budowlanych w okolicy Cieszyna, Bielska-B, Skoczowa, Ustronia? Tak się złożyło, że wiele rzeczy jest tańsze w Polsce (np. styropian jest u mnie o 50% droższy), więc będzie mi się opłacało przywieźć to z Polski. To w sumie tylko 300 km, a transport nie jest aż taki drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 12.12.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Ja kupowałem wszystko w BUILDER Skoczów-MiędzyświećPonadto sugeruję kontakt z HMB Jerzy Koterbicki - Kończyce Małe, Są jeszcze Betex Cieszyn, Hadex Jastrzębie Zdrój, Mój Dom Cieszyn ale tam było drożej - przynajmniej gdy ja robiłem zakupy. Pozdrawiam.Franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 13.12.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Dzięki za hurtownie. Namierzyłem wszystkie oprócz HMB Jerzy Koterbicki. Czy masz jakiegoś linka albo telefon do gościa? Poszukuję też jakiś składów w niedaleko Chyżne (np. Jabłonka, Rabka, Nowy Targ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 15.12.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Szaruś - telefon wysłałemCi na priva. A dziś u nas pada śnieg. Teraz to już chyba na pewno zima. A chciałem zrobić jeszcze trochę porządków Pozdrawiam F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 15.12.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Dzięki. Skontaktuję się z gościem, ale już w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 22.12.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Poszukuję solidnej ekipy z okilic Cieszyna< Pszczyny, Żor do ułożenia płytek w łazienkach oraz w kuchni i wykonania białego montażu.Będę wdzięczny za wszelkie namiary. Życzę Wam spokojnych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia, smacznego karpia oraz szampańskiej zabawy Sylwestrowej. Franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 08.01.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Pustawo tu jakoś, czas chyba się przenieść do innej grupy? Pozdrawiam. P.S. Zima jest to eszyscy powinni przy kompach siedzieć. Franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 08.01.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Jesten ma Forun pierwszy raz ! widzę że grupa Beskidzka jest bardzo nieliczna- chciałabym się przyłączyć. Doswiadczen co prawda u mnie niewiele , bo dopiero tej wiosny planuję rozpoczecie budowy ,ale mam nadzieję na wasze wsparcie.Póki co, czekam na Decyzję o warunkach zabudowy - TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI !!!!. A, będę budować ( oby ) w Bielsku - Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 09.01.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Witamy Cię serdecznie i życzymy powodzenia i dużo samozaparcia. Franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 23.01.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 HURRRRAAAA!!!!! Mam warunki zabudowy! Czekałam na to 4 lata !!!Od paru dni bardzo intensywnie szukam wykonawcy - od skoszenia trawy po malowanie ścan.Okazuje się to zadaniem trudnym i wyczerpującym - głównie nerwowo. Wszyscy chę tni i posiadający dobre namiary i rady pilnie poszukiwani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 23.01.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Asiu dopiero warunki to znaczy, że jeszcze nie masz projektu? Jeśli chodzi o wykonanie to pogadaj z gościem, którego dane wysłałem na PRIVA. Jeżeli on nie będzie w stanie Tobie pomóc, to może skieruje Cię do kogoś.Jeśli będzie za drogi to daj znać na priva lub GG. Powinienem być w przyszłym tygodniu (za wyj. czwartku) Franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 26.01.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Franiu -bardzo dziękuję za pomoc - ale projekt w zasadzie mam. Tworzę go sobie na bierząco - po prostu jestem architektem. W razie potrzeby też służę pomocą. Ale jak to miło że na Forumowiczów można liczyć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 26.01.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Ten gość, którego namiary wysłałem to WYKONAWCA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 26.01.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Przepraszam że Was opuściłem i nie zaglądałem prawie pół roku na stromy tego forum, ale raz podyktowane było lenistwem ,a drugiej strony byłem zawiedzony niektórymi sondami psełdo fachowców,co to na jednej stronie przeczytają a na drugiej się ślinią .Przychodząc do domu nie włączałem kompa i było mi z tym dobrze.Gdybym mógł Wam w czymś pomóc to sprawy instalacyjne nie są mi obce ponieważ prowadzę hurtownię istalacyjną i doradzę w miarę moich kompetecji.Proszę o wybaczenie Adam.P.S. proszę pisać również na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 27.01.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Adamos48 z nieba mi spadłeś.Przymierzam się właśnie do zakupu, a nie wiem, który system instalacyjny wybrać.Instalator namawia mnie na REHAU, a ja znalazłem podobny system ALUPEX firmy Wavin (oba to PE-X-Al).Wavin jest znacznie tańszy.Może powinienem zainteresować się innymi systemami? Jeśli tak, to jakimi? Czy ktoś kiedyś słyszał o systemie firmy Kisan? W chwili obecnej decyzje zakończyły się na:Kocioł VITOPEND 100, reg. F, 150l cwu, grzejniki uniwersalne VK BRUGMAN, głowice HERZ, Dom 188 m2, part+podd. użytkowe, 2 x podłogówka w łazience (parter i piętro) Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts