Aśka S 23.02.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Franiu - nie dotarła - a bardzo na nią czekałam i chyba czekam nadal , bo choć casting dla wykonawców juz mnie strasznie zmęczył ( w sekrecie przed mężem - i ZNIECHĘCIŁ ) to rezultaty są co najmniej mierne. Przetestowałam cenowo i jakościowo już chyba ok. 10 ekip i jestem załamana. Oglądałam takie partactwa że głowa boli, można całą epopeję napisać - i jak będę miała czas to napiszę ku przestrodze następnych szukających. Jutro mam dostać wycenę od "ostatniej szansy"- bo więcej namiarów juz nie mam. Jak nie wypali to się załamię!Było mi już głupio upominać się o te namiary u Ciebie - po prostu myślałam że jako jeden z wytrawnych forumowiczów po prostu "olałeś" żółtodzioba. Bardzo proszę wyślij jeszcze raz - dzięki . Orany , chyba pierwszy raz stworzyłam takiego długiego posta - pewnie dlatego że moje dziecko tak grzecznie ogląda Bolka i Lolka , bo tak to nawet poczytać waszych nie mam kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 24.02.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Dla Aśki - 692-592-896 - Gość ma na imię Olek Przepraszam, że prywatna wiadomość na forum ogólnym, ale wysłałem dwie wiadomości prywatne i one nie dotarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 24.02.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 DZIĘKI! Dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 24.02.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Aśka posłałem Ci na priva telofon do mojego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 25.02.2004 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Klamka okienna zapadła!Postanowione i prawie podpisane, tylko sprawdzić wymiary i podpisać umowę!!Będzie Urzędowski!!!! z bardzo przyzwoitym rabatem!Okienka naprawdę super, no i uszczelka silikonowa jest od zewnątrz!ŁADNIEJSZE OD WIKTORCZYKA I TAŃSZE! nie mówiąc o PCV Co do ekip budowlanych, to moja jest b. zajęta.Mogę polecić górali do dachu - jak u mnie robili- podziwiała ich cała wieś!papa-tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 25.02.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 25.02.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Engi gratuluję wyboru i napewno bedziesz sie cieszyć oknami baaaaaaardzooooooooo dłuuuuuuuuuuuuugooooooooo.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 26.02.2004 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Narazie spadł mi kamień z serca, że mamtę decyzję za sobą. Ale jak coś będzie nie tak, to znowu będą gryzły mnie robale wątpliwości. Was też czasami gryzą? czy nie za bardzo przywiązujemy się do przedmiotów? przecież to tylko kawałek drewna i trochę szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 26.02.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Gybym nie widział moich okien byłem zdecydowany w 100% na urzedowskiego .Dlatego gratuluję ci wyboru i napewno ciedzyć sie będziesz bardzo długo bo są również piękne i zrobione solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 26.02.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Okna - ważna sprawa. Choć to tylko trochę drewna i szkła... Ale ładne okna sprawiają dożo przyjemności. Zwłaszcza jak się przedtem miało wyrób okno-podobny... (jak ja) A ja dziś z uwielbieniem patrzyłem na licznik elektryczny! Założyli dziś rano po kilku miesiącach obiecanek. Wszystkim rozpoczynającym budowę (Aśka S!) dobra rada: o prąd należy się starać nim się pomyśli o budowie! Ja zacząłem za późno - zaledwie 3 miesiące przed rozpoczęciem budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 27.02.2004 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 CO SIĘ STAŁO Z FRANKIEM? Przyznam ci się Franio , że po dłuższej nieobecności na forum , myslałam że ty to FranekF Ale po kilku zdaniach wyczułam ,że ani budowa, ani osoba jakoś mi nie pasuje do Franka, ale teraz wszystko jest jasne! Tylko nie wiem gdzie ty Franio budujesz- chyba przeoczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 27.02.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 engi Frania nie ma dwa dni a ty już ludzi nie poznajesz. Myśłe że przed oczami masz tylko cyferki jak wyliczałaś okna . Choroba ta mija dopiero po zamontowaniu i pogładzeniu ich ręką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 28.02.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 Dzisiaj ,dzisiaj ,dzisiaj jest nasza 28 rocznica i oby jeszcze po2 razy tyle przezyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 29.02.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 tak myślałem wszystkich zasypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 01.03.2004 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 o którym Franku mówisz - Adamosie?Nie zauważyłęś,żę dwóch Franków buduje w okolicy? Az tak nie przeżywam tych okien- napisałam ci ,że to tylko przedmioty. A ty obiecałeś mi namiary na solidnych stolarzy z okolic- niekoniecznie od okien. Jakieś schody też trzeba zrobić A wy co planujecie względem schodów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 01.03.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Engi, ja wcale nie przestałem tu bywać... Bywam. Ale ostatnio mam takie urwanie głowy, że na forum już nie mam czasu zaglądnąć... Ale dziś musiałem wpaść, bo wymyśliłem, żeby jednak w tym roku uciec przed VATem i wydoić jeszcze trochę ulgi remontowej... Myślę poważnie o ocieplaniu domu. Zaraz więc lecę do wyszukiwarki trochę o tym poczytać... Przeglądając jednak pobieżnie ostatnie Wasze dyskusje musze powiedzieć, że zgadzam się w całej rozciągłości z tym, co napisał Franio: że jednak prawdziwa wiedza budowlana leży w głowach budowlańców, a nie na forum. Na forum można przeczytać kto jak zrobił... Ale przekonałem się na własnej skórze, że zwykły pan Czesiek przyjdzie, rzuci okiem i powie Ci więcej niż godziny ślęczenia przed komputerem. Tak więc ja teraz robię tak: najpierw forum, coby zorientować się w możliwościach i terminologii (żeby pan Czesiek nie myślał, że jestem kompletna noga ), potem wycieczka po sąsiadach, którzy ostatnio ocieplali domy, potem kontakt z kilkoma panami Cześkami i w końcu wybór jednego z nich. Może niezbyt to odkrywcze, ale rok temu nie miałem takiej wiedzy i doktoryzowałem się nad wbijaniem gwoździa do deski... Ahoj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 01.03.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Piotr - zgadzam się , ja tez tak robię, ale co do głów budowlańców to zawartośc jest bardzo różna. Na moich " przesłuchaniach" czasami panowie z inż. przed nazwiskiem opowiadali takie dyrdymały że hej! ( typu : po co izolacja termiczna ścian fundamentowych , po co izolacja pionowa , przeciez przez poziomą i tak nie przejdzie wilgoć ,po co drenaż, po co kotwienie murłaty do wieńca i inne kwiatki) Ja w kazdym razie zaczynam do wszystkiego podchodzić z dystansem. Co do prądu todziałania wstępne już podjęte - warunki są , skrzynka na prowizorkę zrobiona i czeka na podłączenie u elektryka z Energetyki. Jaki będzie finał to zobaczę. Póki co podjęłam walkę z VATem i w piątek kupiłam wszystkie materiały jakie się tylko dało ! Wtym tygodniu podpisuje umowę z wykonawcą ( prawie wybrany ) i czekam na WIOOOOSNĘĘĘĘ !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 01.03.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Pozdrowienia dla wszystkich. Nie było mnie kilka dni bo miałem wyjazdowy tydzień. Udało mi się zrobić resztę wylewek w piwnicy - hurrra. Poszukuję teraz solidnej ekipy do zrobienia stropu na poddaszu z płyt G-K - może ktoś ma jakoweś namiary? Byłem oglądnąć parkiet dębowy w Ćwiklicach - bajka, nie podłoga. Tylko cena trochę jakby mniej bajeczna. Pilnie poszukiwany również fachowiec od schodów drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 01.03.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Tak nawiasem mówiąc, czy ktoś słyszał o firmie KURTOK z Ćwiklic - producent parkietów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 01.03.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Tylko kobiety potrafią odróżnić ,dla mnie Franek to Franek i naprawde nie zauwazyłem .ADAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts