engi 02.03.2004 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Już wiem dlaczego się rumienisz Adamos! Pewno dlatego że zapomniałeś podać mi adresy miejscowych porządnych stolarzy! I pewno dlatego że niezbyt się przykładasz do uczestnictwa skoro nie zauważyłeś że jest Franio i franekF. Piotrze to że nie inwestujesz w nowe przedsięwzięcia to nie znaczy że musisz nas opuscić. Okoliczne domki u nas ociepla się za pomocą styropianu-na tynk stary conajmniej 8-ką frezowanym (nie ma mostków) a na to tynk akrylowy (ciekawa kolorystyka i dodra trwałość) Potem tylko myjka cisnieniowa i prać co jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 02.03.2004 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 engi - ja też nie wiem jak jest z Franiem i FrankiemF. Ale jako nowy na forum nie rzucałem się z pytaniami...A swoją drogą - Franio - gdzie rośnie Koliba?Co do solidnych ekip do G-K i schodów, to u mnie wszystko robi jedna firma (z Ustronia). Strasznie boli mnie serce jak przychodzi do płacenia faktur, a zwłaszcza jak przedtem pogadam z kuzynami budującymi na Śląsku. Oni wszystko robią za pół ceny! Ale jak potem przyjdzie do oceny fachowości dokonań "mojej" firmy to się uspokajam - już po kilku dniach robót fundamentowych okazało się, że na budowie mogę bywać jako gość a nie pies gończy wyszukający błędy.No więc G-K też robią i jak rozmawiam czasem na temat detalu np. połączenia gipsu z drewnem albo tynkiem tradycyjnym to wiem, że to jest przemyślane i nie będzie pękać. Co do schodów to też będą robić (świerkowo-jesionowe) bo mają kilku stolarzy i naoglądałem się do tej pory na fachowość ich stolarskiej roboty (u mnie na budowie) więc wiem, że schody będą solidne. Jak trzeba to poślę namiar, choć wiem, że nie narzekają na nadmiar wolnego czasu (jak to fachowcy). I jeszcze jedno: u mnie od wczoraj działa grzanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PozdroMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 02.03.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Mojej znajomej schody drewniane robiła firma z Suchej Beskidzkiej - są moim zdaniem super - ja chyba też ich będę brała ( chyba że wpadli w szaleństwo cenowe). Firma o tyle w porządku że już po gwarancji naprawiali usterkę ( zawinioną przez właścicieli - przyznają się )całkiem gratis. Mogę zorganizować dokładne namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 02.03.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Koliba rośnie 15 km od Cieszyna. No prawie Koliba. Gdybym mógł prosić o namiary na stolarzy i speców od płyt g-k - franekF to inny Franio. A tak poza tym, to słyszałe, że wiosna od przyszłego tygodnia się zaczyna. Oby na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 02.03.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 engi nie miałem jeszcze stolarzy na budowie ,i jak ci mogę polecić .Napewno niechciałabyś stolarza z ksiązki telefonicznej . Miałem na uwadze paru miejscowych ,ale mi przeszło i dalej poszukuję.Jak tam okna głakałaś już czy jeszcze nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 02.03.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Franio - namiar posłałem na priva.Wiosna ma być, ale w tym tygodniu w nocy jeszcze poniżej -10oC (http://meteo.icm.edu.pl/).Najgorsza rzecz z tą wiosną to to, że wraz z temperaturą rosną ceny materiałów budowlanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 03.03.2004 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Adamie! Na takie okna czeka się minimum 6 tygodni!!! Mogę głaskać ale mężusia- że dał kasę na drewniane- udało mi sie go przekonać!!!!!!!!!!!!!Obym tylko nie żałowała, Kochani! Dajcie mi też namiary na fachowców od schodów bo na Adama nie mam co liczyć! żanim on się za to weżmie!!! Buduje w tej samej miejscowości i przesiaduje tam regularnie, to mógłby się postarać!!! Ja nie chcę wozić pracowników 100km, choć kto wie czy nie wartoby? franekF buduje w Kozach , ale coś ostatnio się nie włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 07.03.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 ja na budowie jeszcze nic nie robie bo zasypało i zawiało a i kasę trzeba zbierać do ostatniego zrywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 08.03.2004 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 co planujesz w ostatnim zrywie? kiedy sie wprowadzasz? Pozdrów Danusię! I Młodego, Bardzo miły człowiek pogadałam sobie z nim na GG. To Twój domowy informatyk. Ja też mam tajkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 08.03.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Najlepsze życzenia Paniom z naszej grupy .Wybudowania domków swoich marzeń i zamieszkania w nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 09.03.2004 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 DZIĘKI! A GDZIE GOŻDZIK I BUZI BUZI??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 11.03.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 wszystko w swoim czasie niech no tylko zakwitną jabł...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 11.03.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 "Zima jeszcze trzyma, a na forum nikogo już nima." Coś pustawo tu ostatnio, jakby rzeczywiście wszyscy ruszyli na budowy. Kochani, jeszcze mninimum tydzień mrozu i śniegu. (mam nadzieję, że tylko tydzień) Pozdrawiam F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 12.03.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Na budowę - zdecydowanie ruszyłem. Mróz trzyma ale tylko w nocy. Aktualnie kombinuję co tu zrobić, żeby po stopieniu śniegu na mojej budowie błoto było tylko do kostek... (w międzyczasie była kopana kanalizacja i boję się, że będzie do kolan!). A z innej beczki: czy znacie jakąś godną zaufania firmę (a raczej sprzedającą rzeczy godne zaufania) oferującą podłogi drewniane (klepki, panele drewniane itp) w rejonie BB - Cieszyn? Aktualnie jesteśmy na etapie deski barlineckiej olejowanej ale decyzje nie podjęte i towar jeszcze nie kupiony. A za oknem w Cieszynie śpiewają już ptaki (tak - wiem, że to te co na zimę przylatują do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 12.03.2004 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 My kupiliśmy barlinecką dąb - była promocja w Merlinie. Nikt tam nie umiał mi wytłumaczyć różnicę między lakierowaną. Wiem że olekowana trzeba co jakiś czas konserwować(kilka razy w roku żeby była ładna. Ma to jak zwykle dobre i złe strony Ale panele drewniane? - jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 12.03.2004 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 co za szybko - to z błędami chodzi o różnicę między podłogą olejowaną a lakierowaną - oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 12.03.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Ja przymierzam się do zakupu klepki dębowej w firmie KURTOK w Ćwiklicach.U mnie też będzie porządne błotko, jak śniegi zejdą - chyba kupię sobie takie rybackie gumowce do pępka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.03.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 engi dlaczego nic nie pisałaś że chcesz kupić barlinek załatwil bym ci taniej nie po 73złm2 tylko to samo za 52zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 13.03.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 pobudka już wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 13.03.2004 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Olejowaną podłogę widziała moja Małżonka u znajomej i od tej pory nie chce oglądać żadnej podłogi lakierowanej. Faktycznie, jak się spojrzy na próbki lakierowanej i olejowanej to różnica jest duża - w moim subiektywnym odczuciu na korzyść oleju (bardziej naturalne drewno, a nie pokryte sztucznie wyglądającym lakierem). Ale oczywiści co kto lubi... W każdym razie w supermarketach nie widziałem olejowanych, bo pewnie takich poszukuje 0,0001 % budujących (nie po raz pierwszy się dowiaduję, że mam nietypowy gust).Z ostatniej chwili: nie święci garnki lepią więc zabralem się za "lepienie" gipsem ścian czyli gładzie gipsowe. Roboty trochę jest, ale jak po gipsowaniu spojrzałem na moje piękne tynki wapienno-cementowe, to się poczulem jak bym tam w ogóle nie miał tynku! Ten gips to jednak świetny wynalazek. Polecam. Z budowlanym pozdrowieniemM.PS A ten wiaterek niech wieje... i suszy błotko na mim podwórku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts