engi 19.07.2005 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja mam 100 do pokonania na budowe - nie jest to zbyt dobre rozwiązanie. i niestety kosztuje coraz więcej Ale za to dwa w jednym - wentylacja płuc po sląskich smrodach no i przy okazji jakoś się wybuduje mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 19.07.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Witam Oczywiście oglądałem działkę na stronce, bardzo rogata trudno zlokalizować, teraz już wiem. Kolega wynajął kosiarza, który za wygolenie 30-arowej działki wziął 100zł(?), wydaje mi się że to bardzo mało biorąc pod uwagę fakt że był w tej kwocie koszt paliwa. Kosiarz jest z Dąbrowy i jedyny problem to to, że trzeba mu zapewnić transport. Myślę że w przyszłym tygodniu skorzystam z jego usług...... Pozdrawiam Znalazłem profesjonaliste ktory chciał 10-15gr za m2 w zależności od stanu trawy. Ostatecznie dogadałem się z kuzynem kumpla który przyjedzie spod Oświęcimia i przeleci te 1128m2 za 80PLN, czyli jakieś 7gr za m2. Ma kosę żyłkową spalinową Stihla. Tylko mogłoby w sobotę nie padać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 1.Kto ma dobrych fachowców do układania kostki brukowej?2.Gdzie kupić dobrą bramę wjazdową-taką np.przesuwaną?3.Kto zna fachowców od ogrodzenia.Chcę takie z drewnianych deseczek,pomiędzy tym murki z klinkieru.Pozdrawiam wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 02.08.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Yatza - na pierwszy rzut oka, domek ok, tylko ja na miejscu Twojej zony nie zgodziłabym sie na upychanie mnie w 8 m2 kuchni ))))) Julcik - znam bardzo dobrą ekipę od bruku, sama zajmuje się projektowaniem bruków (W BB właśnie), ekipa to BET-BRUK (nie mylić z bruk-betem, który kostę produkuje). Jeśli inetersuje Cie profesjonalna wizualizacja bruku, porada dotycząca ukąldu, kostki - kliknij do mnie na Priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 02.08.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Yatza - na pierwszy rzut oka, domek ok, tylko ja na miejscu Twojej zony nie zgodziłabym sie na upychanie mnie w 8 m2 kuchni ))))) Julcik - znam bardzo dobrą ekipę od bruku, sama zajmuje się projektowaniem bruków (W BB właśnie), ekipa to BET-BRUK (nie mylić z bruk-betem, który kostę produkuje). Jeśli inetersuje Cie profesjonalna wizualizacja bruku, porada dotycząca ukąldu, kostki - kliknij do mnie na Priv. Pozdrawiam Rany, nie zamierzam żony upychać! Planujemy poszerzenie domu od tej strony, zwiększając pok. dzienny i jadalnię z 27 do ponad 31m2 a kuchnię do 10-11m2. Będzie dość... nie można przesadzać, bo kto to potem posprząta, ile mebli trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 02.08.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Yatza, chyba, że tak. Więcej zastrzeżeń nei zgłaszam Miłego budowania! My startujemy chyba w przysłym roku, po sąsiedzku - w Hałcnowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 03.08.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Yatza, chyba, że tak. Więcej zastrzeżeń nei zgłaszam Miłego budowania! My startujemy chyba w przysłym roku, po sąsiedzku - w Hałcnowie Hałcnów, pracowałem na granicy Hałcnowa i Kóz przez 3 lata Kumpel mieszka na granicy Pisarzowic i Hałcnowa - znam ja ci te rejony My w przyszłym roku planujemy media (prąd, woda, potem kanalizacja) i coś co będzie udawało drogę. Do tego "front papierowy" z urzędami i projekt. Na to wszystko nakłada się konieczność przybliżenia miejsca pracy. Jak to się nie uda... to sprzedamy działkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 07.08.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 W czerwcu Rada MIejska uchwaliła miejscowy plan zagospodarowania dla częsci Hałcnowa - tam akurat, gdzie mam działkę Teraz powinny ceny ziemi w Hałcnowie pójść do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronceck 19.08.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Witam wszystkich serdecznie, Po sąsiedzku w Pisarzowicach uchwalili nowy plan jesienią 2004. Jeszcze 3 lata do końca obowiązywania będzie mi się śnił po nocach. Nie dość że muszę podnosić kąt dachu (mam 27 st. a minimalny określony planem to 30 st.), to jeszcze ktoś sobie wymyślił że bokiem mojej działki puszczą drogę - 10 m szerokości. Obaj z sąsiadem mamy dostęp do drogi z dwóch stron, więc oddzielenie nas drogą z trzeciej strony to czysty absurd. Niestety nie śledziłem postępów nad planem i nie wykazałem się refleksem w czasie kiedy mogłem się odwołać. Takie mi się frycowe na sam początek trafiło Tak w ogóle to zbieram namiary na sprawdzone ekipy od stanu surowego. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam, Wronceck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 19.08.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Szukam fachowców od tynkowania!!!!! Wybieram się sprawdzić plan zagospodarowania przestrzennego i aż strach mnie obleciał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 25.08.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Kto po ostatnich ulewach miał kłopoty z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 26.08.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Kto po ostatnich ulewach miał kłopoty z wodą? Ja osobiście to nie... mieszkam na 7 piętrze choć do nieco śmierdzącej Przemszy mam niedaleko to zagrożenia nie było! Ale mamy stary dom w Bielsku z dość fatalnym rozwiązaniem: garażem w piwnicy z dość ostrym zjazdem w dół. A na jego końcu jest kratka kanalizacji deszczowej - przy takich ulewach zawsze nie wyrabia i garaż pływa. Rodzice mają za to garaż koło bloku, i na placu przed nim regularnie przy ulewach tworzy się akwen imienia prezesa spółdzielni , bo regularnie zatyka odpływ na środku placu. I żeby dojść do garażu trzeba poczekać, albo ubrać wodery... Na szczęście nie jest to Wielka Puszcza koło Porąbki gdzie kawał drogi i kilka mostów odpłynęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 29.08.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 ja ten plan już sobie sprawdziłam jest dostępny na stronach BIP Urzędu Miasta dla mnie dośc niekorzystny - będe musiała kombinowac z usytuowaniem domu - zqapis oddalenia 10 m od drogi osiedlowej, jakiejkolwiek... a zdrugiej strony mam prądzik. ale jakoś się chyba uda? o, tu jest moja działa: http://foto.onet.pl/upload/5/96/_524635_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 29.08.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Witam , chcialam sie przywitać w tym watku. Budujemy sie z mezem w Wilamowicach kolo Bielska Bialej. Wracamy do kraju w przyszlym roku i mamy nadzieje, ze do tego czasu nasz domek bedzie stal w stanie surowym zamknietym. Musze poczytac ten watek , moze znajdzie sie ktos calkiem blisko? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 30.08.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 ja ten plan już sobie sprawdziłam jest dostępny na stronach BIP Urzędu Miasta dla mnie dośc niekorzystny - będe musiała kombinowac z usytuowaniem domu - zqapis oddalenia 10 m od drogi osiedlowej, jakiejkolwiek... a zdrugiej strony mam prądzik. ale jakoś się chyba uda? o, tu jest moja działa: http://foto.onet.pl/upload/5/96/_524635_n.jpg Magdala, No to masz sprawę jasną. Ciekawe kiedy spłodzą plan dla Komorowic. No, ale ja mam WZiZT, co prawda na agencję nieruchomości, ale ponoć nie ma wielkich problemów z przepisaniem. U mnie od granicy działki do budynku ma być 7m - chyba w sam raz. 10m to dużo. Patrząc na twoją mapkę to wjazd masz od tej wewnętrznej drogi zakończonej rombem, tak? Masz udział w tej drodze, czy to miejska droga? Ja niestety mam kawałek swojej drogi na spółkę z sąsiadami... ale może to lepiej, jest tyle dróg miejskich i gminnych którym i tak nikt sie nie interesuje, szczególnie na przedmieściach. Janowicka... fajne miejsce... ile km do ronda i piekarni w Hałcnowie (mniam, dobry chleb! )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 30.08.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 tak, wjazd mam od tego rombu ekonomicznie patrząc - to tylko 10 m ogrodzenia "reprezentacyjnego" )))))) droga jest właśnie współwłasnością, ale na sąsiedów na razie nie mam powodu do narzekania, wręcz przeciwnie - mili ludzie. a przy okazji - znacie może jakiegoś architekta, który jest rozsądny finansowo i jeśli chodzi o przepisy? bo zdaje się z tym planem sprawa będzie "gimnastyczna", ale dobry architekt powinien sobie poradzić. Projekt planuję typowy... do adaptacji. od piekarni i ronda mam jakieś 2 przystanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 30.08.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 tak, wjazd mam od tego rombu ekonomicznie patrząc - to tylko 10 m ogrodzenia "reprezentacyjnego" )))))) droga jest właśnie współwłasnością, ale na sąsiedów na razie nie mam powodu do narzekania, wręcz przeciwnie - mili ludzie. a przy okazji - znacie może jakiegoś architekta, który jest rozsądny finansowo i jeśli chodzi o przepisy? bo zdaje się z tym planem sprawa będzie "gimnastyczna", ale dobry architekt powinien sobie poradzić. Projekt planuję typowy... do adaptacji. od piekarni i ronda mam jakieś 2 przystanki Magdelo moj archotekt zalatwil mi obejscie obowiazkowej odleglosci 4 metrow od granicy dzialki i bedzie niecale 3 metry . Wysylam specjalne pismo do ministerstwa o zgode. Moze w Twoim przypadku tez moglby cos poradzic. O cene musialabys go spytac sama. Namiary moge podac na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 30.08.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ciku, jeśli możesz, zostaw mi na privie namiary, będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 30.08.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ciku, jeśli możesz, zostaw mi na privie namiary, będę wdzięczna Nie ma sprawy - jak tylko maz wroci z pracy, zapytam go i Ci podesle namiary. Gdybym zapomniala to przypomnij sie jutro, dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 31.08.2005 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Witam was po urlopie! Niestety nadal potrzebny tynkarz tradycyjny, jeden wyjechał, drugi zrobił nas w konia, a trzeci ma obłożenie do zimy - tyle z poprzednich telefonów które od was dostałam. A tynki nie zrobione Czy macie może jeszcze w zanadrzu jakieś namiary na dobrego tynkarza? może wreszcie się uda cos zrobić, bo w tym roku cieniutko serdeczne pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts