mojave 07.10.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Yatza - fajna ta Twoja działka. Widok na góry to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 07.10.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Yatza - fajna ta Twoja działka. Widok na góry to jest to Nasi znajomi mają działkę (a w zasadzie budowę) w Wilkowicach, na stokach Czupla, albo jeszcze Magury, trudno powiedzieć bez mapy. Działka jest dosyć wysoko i extrrrra, super widok na Skrzyczne, Klimczok... Nasz widok to nic.... Ale w porównaniu z widokiem z sosnowieckiego balkonu, fakt duża różnica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 07.10.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 ja póki co, mimo,ze z bloku widok mam przecudny - panorama gór od Magurki po Klimczok wlaściwie a przy sprzyjającej pogodzie (ale to bardzo rzadko) i Tatry uda mi sie zobaczyć Z domu widok tez będę miala ladny choć mniej paoramiczny. No ale dom to dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 07.10.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 No ja niestety nie mam takich widoków ale ciche i urokliwe miejsce, za to jadąc do pracy widzę przepiękne panoramy beskidów (jakoś to sobie muszę tłumaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 07.10.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Z naszej działki widać góry , choć w pewnej odleglości. Jakis czas tak będzie, dopóki ktoś sie nie wybuduje na gorce za nami i nie przesłoni nam widoku. Poki co, problem nie istnieje bo rodzina do ktorej nalezy tamta dzialka nie ma pieniedzy na budowe, ani specjalnej potrzeby, moga ja jednak w kazdym momencie sprzedac z braku funduszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 13.10.2005 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 znacie, możecie polecić jakieś studia kuchenne w Bielsku i okolicach? Chodzi mi, żeby było solidnie, dokladnie, terminowo i ceny też nie jakies kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 14.10.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witajcie, dopiero teraz trafilam na tą grupę Piotr - jestes tu jeszcze?? ja wlaśnie jestem na etapie kupna domu w Bystrej Gdzie Twój dom, mojave? W Śląskiej czy w Krakowskiej? Co do studia kuchennego, to na targach wiosennych (miałem napisać: ostatnich - ale ten czas leci ) wziąłem ulotkę jakiegoś studia kuchennego z... Pisarzowic? Bestwiny? Coś takiego... Robili projekty oraz meble - od najtańszych z MDF po drewniane - wyglądało to przyzwoicie, nawet jeden znajomy coś u nich zamawiał i był zadowolony, ale - zabij - nie wiem nawet który... Syn mi się w wakacje urodził i wciąż nie mogę pozbierać myśli... Jak Ci bardzo zależy, to w najbliższych dniach mogę tego poszukać... Aczkolwiek nie wiem czy znajdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 18.10.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Witaj Piotr, fajnie, że się odezwaleś Dom w Bystrej Krakowskiej dolnej, a Twoj? jesli dałbys radę znaleźć namiary na tą firmę (o ile to nie kłopot) bylabym wdzieczna. Gratulje syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 25.10.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam! My z żona kupiliśmy miesiąc temu w Wapienicy dom w stanie surowym zamkniętym. Na działce jest wszystko prócz gazu, za którym teraz latam po sąsiadach, GSG i geodetach. Po tych kilku tygodniach spędzonych na załatwianiu formalności, aktualizowaniu dokumentacji, etc. szczerze współczuję osobom, które dopiero zaczynaja budowę. Nasze przepisy bądź ich brak uwidacznia się na każdym kroku. Jak czas da sie naciągnąć na kilkanaście minutek to wrzucę niebawem kilka fotek domku i rzuty kondygnacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 25.10.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Wojtek&Gosia Witajcie, faktycznie wiele, wiele "szczęśliwych" chwil Was ominęło w urzedach Czelamy na zdjęcia. My na razie w fazie zmian w projekcie i mamy kolejny dylemat w salonie, duże okna i brak możliwości montażu pod nimi lub na tej samej ścianie grzejników. Zastanawiamy się podłogówka czy ogrzewanie kanałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 26.10.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Myśmy się zdecydowali na parterze na 100% podłogówki, na piętrze łazienka i ew. ciąg komunikacyjny. Rozprowadzenie kominkowe tez robimy z czystego względu, nawet jeśli okaże się zbyteczne to koszt jego położenia jest nieporównywalnie mniejszy od jego instalacji po wykończeniu domu. Zawsze mozna sobie kratki zamknac jesli okaże się zbyt ciepło podczas palenia kominkiem. U nas wyprowadzenia na piętrze będą oczywiście w podłodze a na parterze tylko sam kominek z doprowadzeniem świeżego powietrza kanałem przed ułozonym przed wylewkami. Nawiązaując jeszcze do ogrzewania podłogowego to wiem na jego temat juz chyba wszystko na podstawie opinii forumowiczów Muratora, wypowiedzi osób, które je mają nawet od 7 lat i nie zamieniliby tego na nic innego. Co do terakoty czy gresu w "liwing rumie" my chyba zrobimy tak, że jakiś fragment bedzie z desek czy paneli a reszta, zwłaszcza pod oknami z kafelek. Chodzi o wydajność podłogówki. Największy problem jaki jeszcze sie rozwiazuje to doprowadzenie gazu na naszą działkę. Przyłącze g50 jest dopiero 270m od naszej parceli dlatego musze namówić 2 sąsiadów by podłączyli się do sieci i wykorzystywali gaz na cele grzewcze a to jest nie lada wydatek, zwłaszcza jak się ogrzewa dom miałem. Poza tym od jutra wchodzi ekipa remontowa bo muszę zregenerować ocieplenie dachu gdyż poprzedniej zimy (albe jeszcze pooprzedniej) kuny zniszczyły watę i są ogromne dziury, które trzeba ponownie uszczelnić. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo dodatkowo założę sobie do tych 15cm waty jeszcze 5cm położonej w poprzek. Planujemy jeszcze e tym roku położenie instalacji ekektrycznej, kanalizacji, tynków cementowo-wapiennych i jak się uda to ogrzewania i wylewek. Jak nie będzie dużych mrozów to poleci reszta, tak byśmy mogli juz zamieszkać najpóźniej pod koniec lata . Pozdrawiam i życzę pomyślnej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 26.10.2005 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 witam po przerwie. Na pierwszym miejscu serdeczne gratulacje dla Piotra!!! Szampan był? O kurcze coś mnie znowu omineło!! Syn pewno rosnie jak na drożdżach. Jak podłoga z desek? Ja jeszcze nie dotarłam do firmy , ale dechy chce kupić jeszcze w tym roku. pozdrawiam wszystkich, a szczególnie nowych w grupie! Ja też startowałam o stanu surowego - jest z tym niezła zadyma- już 3 projekt powykonawczy jest w kresleniu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 26.10.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 To ja mam małą propozycję, piszcie co i gdzi udało sie Wam załatwić w dobrych cenach. Chodzi mi oczywiście o materiały czy wykonawców jak drzwi, podłoga, instalacje, etc. Ja jeszcze nie chcę nikogo polecac gdyż nie sprawdziłem żadnej ekipy na własnej skórze. Pod koniec listopada na pewno się pochwalę elektrykiem, murarzem-tynkarzem i instalatorem. Jeśli chodzi o materiały sprawa jest podobna, zakupy zaczynam też po 1.IX więc jeszcze troche czasu na chodzenie i sprawdzanie mi zostało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 26.10.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Ja jestem obecnie na etapie załatwiania drzwi wejściowych od frontu i od pom. gospodarczego. Frontowe chciałbym z litego drewna w kolorze Orzech SIKKENS - dlatego szukam u lokalnych producentów jak Wiktorczyk, który robił okna do mojego domku. Ceny jednak są zniewalające bo zaczynają się od 2800 zł netto, a kończą na 3800 zł netto . Jest jeszcze firma z Ustronia Stolar-Bud, ale niestety pomimo moich szczerych chęci zakupowych kontakt jest bardzo mizerny. To pewnie ze względu na końcówkę sezonu, alr wg mnie to nie tłumaczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 26.10.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Jeżeli chodzi o podłogi i drzwi to niesmiało mogę się polecić. Dobra cena za montaż i materiał z 7% VAT. Dla tych z grupy którzy montują sobie sami moge dać karty rabatowe na zakupy w sieci Bel-pol. Zawsze cos zaoszczędzicie a i dowóz gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 27.10.2005 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Dobry pomysł! Jest taki zwyczaj na forum , aby podawać sprawdzone namiary na sklepy i wykonawców, jednak jest wielu takich którzy tylko ciągną info w jedna stronę (bez urazy)myślę że u nas bedzie inaczej! Ja mam tylko dobre namiary na ocieplenie i dach, co do reszty - to klapa. Od ubiegłego roku szukam bezskutecznie dobrego tynkarza tradycyjnego. Było kilku, ale jeden wyjechał do Szwecji, drugi niesłowny Mam 1/3 domu do skończenia w tym względzie. Co do ofert , ja nieśmiało mogę polecić roletki i żaluzje wewnętrzne z rabatem w pewnej firmie - dla forumowiczów z rabatem - wystarczy się powołać. Pozdro wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 27.10.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 jeśli tylko będę mogła jakąś rzetelna firme polecic, na pewno to zrobię. Teraz na to za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 29.10.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Dobry pomysł! Od ubiegłego roku szukam bezskutecznie dobrego tynkarza tradycyjnego. Było kilku, ale jeden wyjechał do Szwecji, drugi niesłowny Mam 1/3 domu do skończenia w tym względzie. Jeśli Ci się nie spieszy, to będę mógł polecić tynkarzy po 20 listopada bo zaczynają pracę początkiem tego miesiąca. Sa o tyle sprawdzeni, gdyż kładli tynki mojemu znajomemu, u którego mucha nie siada. Ekipa jest z Wadowic ale jak widać Bielsko nie stanowi dla nich problemu. J obecnie szukam dobrych drzwi frontowych (drewnianych w kolorze Orzech SIKKENSA do stolarki okiennej robionej przez Wiktorczyka), drzwi z pomieszczenia gospodarczego na taras - chyba padnie na metalowe. Wełnę kupiłem dzisiaj w BB cena najlepsza z pośród kilku w Bielsku ISOVER 150mm - 14,99 zł brutto m2. Pozdrawiam PS. A jeśli chodzi o żaluzje i rolety to chętnie poznam ofertę bo własnie za tym jeździłem przedwczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 03.11.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Witam, juz wkrótce będe mogła polecić (lub nie) fachowcow od instalacji wodnej i centralnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 03.11.2005 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 http://www.rolety-zaluzje.com.pl dla sympatyków muratora - dodatkowy rabat, wystarczy się powołać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts