WojtekGosia 16.12.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Ja moge się poświęcić i przygotować mapę Bielska-Białej z jej dzielnicami, bo kto dzisiaj się buduje w centrum . Resztę pozostawiam innym zainteresowanym. A tak gwoli zmiany nazwy grupy, załozyłem w swoim czasie grupę Bielską ale gdzies zniknęła w gąszczu innych mocniejszych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 22.12.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 wszystkim budujšcym i tym co już wybudowali w Beskidach chcialam złożyc życzenia zdrowych, spokojnych wišt, pełnych miłoci, radoci i ... prezentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewak3 27.12.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 A po co coś zmieniać? Jest tu ktoś spoza okolic Bielska? Buduję w Brennej.Projekt Mieszko architektów Archipelag.Stan surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 29.12.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Czy ktoś z Was ma szafę tej firmy zamawianą w Sferze?Jestem trochę przerażona po przeczytaniu wątku w "wymianie doświadczeń".Mam nadzieję,że Wy macie tylko pozytywne spostrzeżenia????!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 29.12.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Chodzi mi o szafę KOMANDORA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 03.01.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Niech w Nowym Roku świat będzie dla was pełen ciepła, radości i przyjaciół,a w waszym domu niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia.,życzy adamos 48 P.s jestem z Wami ,choć tego nie zauważacie Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 03.01.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 ENGI dziękuję za życzenia noworoczne .Są i zawsze pozostaną piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 08.01.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 No tak, u nas w końcu zanosi sie, że coś drgnie W tym tygodniu mamy spotkanie z panią architekt - na razie jeden adres, ale wolałabym porozmawiać jeszcze z innymi. I zaczniemy rozglądac się za wykonawcami itp. Zresztą decyzja zapadnie końcem tygodnia, bo prawdę mówiąc nasze plany nie są "sztywne" i zobaczymy, co sie z nich wykluje. Czy moge miec do was prosbę? wielką czy możecie mi naisac na priwa jaki architekt wam robił projekt lub adaptacj i zy jestescie zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 13.01.2006 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 SUPER ROCZKU W SUPER ZDROWIU W SUPER DOMKU - GÓRALE Z URODZENIA LUB Z WYBORU TRZYMAJTA SIE! ADAMOS - CZEMU MI NIE CHCIAŁEŚ SPRZEDAĆ TYCH GRZEJNIKÓW W STARYM ROKU? ZABRAKŁO? I TAK CIĘ LUBIĘ A DANUSIE JESZCZE BARDZIEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 14.01.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany,to mam namiary na dobrych tynkarzy.U mnie tynkowali w październiku i jest o.k.Są z okolic Kęt,poleciła mi ich znajoma,która "nie da sobie w kaszę dmuchać".Przede wszystkim szef(było ich 3) jest b.uczciwy,dali mi namiary na hurtownię z tynkiem i swoją wizytówkę na rabat-chyba 22%.W każdym razie gość u którego mąż kupował przez całą budowę materiały,podobno b.tanio ,stwierdził,że taka cena za tynk jest niemożliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 17.01.2006 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 chętnie skorzystam z telefonu do tynkarzy - bo to niestety przedemną najlepiej na priva Cieplutkie pozdro, bo zima sie zrobiła wrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 18.01.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 witam i ja rozpoczęlismy papierkologię, ale poszukuję ekipy do stanu zero. na jesień. macie może kogos sprawdzonego, kogo można polecić? czy całe forum podbeskidzia śpi snem zimowym ? pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witajcie Pomimo, że forum Muratora przeglądam już od dłuższego czasu, to na Grupę Beskidzką/ Bielsko-Beskidzką/ trafiłam przypadkiem dopiero 2 dni temu. Od roku szukaliśmy działki i w końcu, w listopadzie kupiliśmy(a dokładnie moja druga połówka kupiła w tajemnicy przedemną najładniejszą i najtańszą działkę na jaką do tej pory w Bielsku trafiliśmy. Nasze "włości" znajdują się w Komorowicach Krakowskich. Okres oczekiwania na wpis do Ksiąg Wieczystych działki wyniósł ok.3 tygodni (wtedy otrzymaliśmy powiadomienie, ale Sąd dokonał wpisu już po 8 dniach od zakupu). W tym roku planujemy: - przesunięcie słupa energetycznego do granicy działki (ok.10m) - przyłącze energetyczne - ogrodzenie - wykopanie studni - założenie przydomowej oczyszczalni ścieków I myślę, że na ten rok tyle prac wystarczy zwłaszcza, ze nie wiemy jeszcze w jakiej technologii zbudować domek... Co do projektu, to mamy faworyta z bielskiej pracowni Studio Atrium http://studioatrium.pl/projekt-domu-GL-42,54,61,opis.html pozdrawiam wszystkich serdecznie moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 01.02.2006 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 a Forumowicze jak niedżwiadki snem zimowym zmorzone a tu niedługo ruszyć trzeba z budowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.02.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 .... śniegu jeszcze dużo i mróz trzaskajacy.....do wiosny daleko....śpimy więc jeszcze a engi przygotowuje się już na kolejny wiosenny zryw budowlańców?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 03.02.2006 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 tak, tak trzeba zrobić plany budowania i zaklepać fachowców. Dlatego proszę o namiary sprawdzonych tynkarzy, bo jak pisałam wcześniej gość który sie w ubiegłym roku z nami umówił na robotę- wyjechał do Szwecji Wystawił nas do wiatru i mamy rok opóżnienia W środku sezonu nie udało nam się nikogo znależć Mam nadzieje że w tym roku będzie inaczej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 03.02.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Julcik ma podobno namiary na dobrych tynkarzy. Ja na południu Polski to znam tylko jedną ekipę, która domy buduje, ale tynkarzy jeszcze nie znam. Popytam jednak znajomych, którzy 2 lata temu korzystali z takich usług. Chyba są zadowoleni, bo nie słyszałam aby kiedykolwiek na tynki narzekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 07.02.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witaj Moniss, działkowy krajanie! Ja, a raczej My też planujemy rozkopać ziemię w Komorowicach Krakowskich. 2006 rok przeznaczam na papierologię, może przyłącza. Właśnie załatwiam przepisanie WZiZT na nas z agencji nieruchmości i zbieram wnioski do załatwienia warunków przyłączy. Muszę to załatwić razem bo operuję z rejonu śląsko-zagłębiowskiego i muszę wziąść dzień urlopu żeby wszystkie Urzędy, Eniony, Aquy i gazownie załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 13.02.2006 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Tak - załatwianie formalnosci na odległość - to kiepska sprawa! Prawdziwy koszmar to pilnowanie fachowców. Na miejscu człowiek jest a ciężko upilnować. Dlatego tak ważny jest wybór uczciwej ekipy, która nie zrobi człowieka w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 13.02.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Yatza, czy Twoja działka nie jest przypadkiem w okolicy ul. Barkowskiej?? Tak to na Twoich fotkach wygląda My też musimy przepisać na siebie, WZiZT. Dużo z tym jest zachodu?? Ostatnio byłam u rodzinki i rozmawiałam z wujem-budowlańcem. Po tej rozmowie już chyba wiem z czego będę budowała mój domek Na razie w rankingu materiałów budowlanych prowadzi Porotherm, ale jak to będzie to się jeszcze okaże Wcześniej myślałam o Silce ale podobno to jest zbyt zimny materiał i nadaje się tylko na garaż itp. budynki (to zdanie mojego wuja). Myślałam też o oddanie budowy w ręce firmy ABAKON (ci od keramzytowych domów prefabrykowanych) - urzekła mnie gładkość ścian i szybkość budowy - muszę się jeszcze dowiedzieć o dokładną cenę, ale wydaje mi się, że będzie dużo Jak widzicie jestem an etapie wyboru materiałów (czasami moje wizje idą dalej, do wystroju pomieszczeń ) a w rzeczywistości goła działka, bez mediów, ogrodzenia itp. daleko jeszcze do budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts