teekaa 27.03.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam od dwóch lat plączę się po forum - szukam ludzi - budujących w okolicach Rajcza -Zwardoń - dostałam wreszcie pozwolenie na budowę, prąd i studniarz jak tylko zejdą śniegi - brak ekipy budowlanej i kierownika - (jestem ze Śląska- na budowę 100 km) - ale u mnie tylko działka południowa z górki Zaczynam objeżdżać budowy w okolicy w poszukiwaniach - solidnych, porządnych itd ....- może coś z tego wyjdzie - chciałabym już. Pozdr Teekaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 27.03.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Szukam wykonawców ogrodzenia i podjazdu naszego domku. Działka 15ar. Frontowe będzie najprawdopodobniej z klinkieru, reszta siatka zwykła ogordzeniowa. Od frontu będzie też zamontowana brama przesuwna automatyczna. Jeśli ktoś mógłby polecić godną ekipę to będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgroza 29.03.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 szukam wykonawcy posadzki z agregatu z okolic bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 30.03.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Kiedyś byłam w tej firmie - http://www.armet-b.com.pl/ Po rozmowie - dobre wrażenie, ale nie testowałam Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 04.04.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 golewo - Franio, rzeczywiście głównie czyta. Ale jest. Tak naprawdę to miałem trochę teraz co innego do roboty w związku ze zmianą pracy na przełomie roku.Ale już się pozbierałem.Jestem nieco wkurzony, bo zostało mi z budowy ok. kilometra drutu fi6 w prętach 6m.Tak to jest, jak zamawiasz materiał wg projektu. A potem wychodzi połowę mniej. Projektant oczywiście nie bierze za to odpowiedzialności. Czekam teraz aż wszystko obeschnie i ruszam do prac ziemnych wokół domku, drzewka, trawka i takie tam... .Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 04.04.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Aaa, jeszcze zapomniałem - posadzki w okolicach bielska niejaki pan Piotrowski. Robił u mnie - cena do przyjęcia, wykonanie też.Postaram się znależć jakiś telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 05.04.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Pewnie mnie już nie pamiętacie ,ale znowu poznacie ,ponieważ pragnę powrócić na forum ,może nie za czesto ,ale liczą się chęci .Pozdrawiam całą rodzinę budujących w Beskidach .Adamos48, a na dzień dzisiejszy prawie adamos52. Mam coś dla Was ,ale dopiero w maju.-niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 05.04.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Engi u mnie na stoku już wiosna a na ogórkowie jeszcze zima trzyma i śniegu dostatek., pozdrowienia i całusy .Adam i Danusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 05.04.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 W końcu ruszamy z miejsca ale mam nadzieję w błyskawicznym tempie. W zeszłym tygodniu umówiłem sie z geodetą na wytyczenie budynku, piekna pogoda zapowiadało się sielsko-anielsko, termin wybrał sam...na dzisiaj i tak przez 2 godziny chodzilismy w padającym śniegu i po leżącym śniegu ucząc się przy okazji fachu geodety i ni w ząb nie rozumiejąc jak on to wymirza Nasza praca polegała głównie na trzymaniu przyrządów, tyczek i wbijaniu palików i gwoździ. Jutro spotkanie ekipy i kierownika na budowie, mam nadzieję że pogoda bedzie lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 07.04.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Wiosna nadchodzi,słoneczko wysoko.dzień coraz dłuższy ,a wy nie zrywacie się ze snu zimowego i na działkę lub budowę nie pędzicie robót nie zaczynacie . Piszcie .Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 07.04.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Pogoda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jutro zdejmujemy humus i utwardzamy wjazd, a dzień po świętach (jak pogoda pozwoli ) ekipa rusza z fundamentami. Faktycznie... czy tylko ja coś już działam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 08.04.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 ... Faktycznie... czy tylko ja coś już działam? Nie tylko! Wprawdzie u mnie dom już dawno zamieszkały, ale różnych robót zawsze się znajdzie żeby wypełnić czas w wolną, słoneczną sobotę. Aktualnie przed bramą czeka 5 ton piasku żeby go rozwieźć i wymieszać z gliniastą ziemią w celu wykonania trawnika... A żona w pobliskiej szkółce wybiera wiązy do posadzenia przed domem. A na początku tygodnia układałem obrzeże skarpy itd. Wszystko to roboty nie-budowlane ale też wszystkie z utęsknieniem czekały na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 08.04.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 myciek to czysta przyjemność... no może bez rozwożenie tego piasku Dom i ogród nabiera wyglądu i dopiero wtedy mieszka się naprawdę. Moje zdejmowanie humusu skończyło się po półtorej godzinie, mokro, zbyt mokro i trzeba parę dni poczekać, oby pogoda tylko dopisała. Za to wykazałem się w innej dziedzinie i przeniosłem 3 kubiki świeżo kupionych desek z pod bramy do ogrodu, jak zobaczyłem tą kupę jaką zsypali z auta to mi szczena opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.04.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Bardzo dużo jest nowych więc nasza grupa się rozwija.Mogę Wam służyć wiadomościami z centralnego ogrzewania.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 10.04.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Też ruszyłem z robotami ziemnymi - ale jeszcze mooookro.Teraz przez dwa dni mocno wiało, więc może w tym tygodniu coś podziałam.PozdrawiamFranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 10.04.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Poszukuję jeszcze szkółki z iglakami w rejonie Cieszyna, Skoczowa lub Żorgdzie mają ceny dla ludzi, a nie dla krezusów.Może macie jakieś kontakty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 10.04.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Poszukuję jeszcze szkółki z iglakami w rejonie Cieszyna, Skoczowa lub Żor gdzie mają ceny dla ludzi, a nie dla krezusów. Może macie jakieś kontakty? Do tej pory najczęściej kupowaliśmy w Nierodzimiu u Puzoniów (są dwa gospodarstwa - trochę tańsze jest to na rogu) albo w Ochabach u Kuczery. To ostatnie bylo chyba najlepsze cenowo i jak się brało trochę więcej to bez problemu były jakieś rabaty. Dotyczy to różnych roślin - akurat iglaków braliśmy stosunkowo najmniej (głównie berberysy, głogi i różną "drobnicę"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 10.04.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Uparty jestem... koparka zdjęła humus, dziś był fachowiec. teren wygląda jak po wojnie, dorobiłem się także mini beskidów - dwie trzymetrowe góry ziemi które dziś wyrosły na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.04.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Na stole święcone, a obok baranek, Koszyczek pełny barwnych pisanekI tak znamienne w polskim krajobrazieW bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie.Zielony barwinek, fiołki i żonkile- Barwami stroją uroczyste chwile.W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie,Gdy wielkanocne na stole śniadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.04.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Ja tej wiosny z robotą jeszcze nie ruszam...no może bliżej lata jakieś ogrodzenie Dziś byliśmy na działce...nieda się ukryć wiosna idzie Zobaczcie sami tutaj Dla porównania także fotki z zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts