engi 23.07.2002 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Czy za dwa lata masz zamiar się przenieść na stałe do nowej chaty?Mnie tak nie goni, ale poniważ dom stał z dziurawym dachem kilka lat, więc martwię się ,że zniszczeje do reszty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 23.07.2002 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Ja chcę się przenieść JAK NAJSZYBCIEJ!!!! Mam już dość miasta. Masz rację, że chcesz zabezpieczyć dom przed zamakaniem, każda zima z pewnością robi duże szkody. Im szybciej, tym lepiej. PS. Ciągle mam nadzieję, że budujący w naszych okolicach objawią się w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 23.07.2002 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Zobacz jak jest z grupą wielkopolan????Tam jest dopiero drętwo!!!Już myślałam ,że Tad się włączy bo widzę że ma wiedzę, ale jakoś umilkł.Ale podał mi namiary na sklepy z drenażem.(za co jestem mu wdzięczna)W Kętach jest podobno kamieniołom - to niedaleko Ciebie.Dla mnie jest to trudnością, że nie znam tam ludzi.Wielu z nich chciałoby pracować, ale jak obserwuję biegają bez przerwy do sklepiku na piwo.Ci co mają firmy to wystawiają takie ceny!!!!Za zamurowanie dwóch małych okienek zapłaciłam 150zł.Wydaje mi się to troszkę drogo???Co o tym sądzisz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 24.07.2002 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Witajcie! Mówi się często o tych przysłowiowych chłopach spod budki z piwem... "Najmowaliście" już takowych? Ja na razie nie mam za bardzo do czego, ale rozważam takowe możliwości, gdy będę chciał wreszcie obizolować fundament... Wyobrażam sobie, że za pół dnia solidnego kopania dałbym takiemu 50 zł i byłoby ok, ale nie weryfikowałem tego nigdy jeszcze w praktyce... Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 24.07.2002 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Witajcie, Chłopców spod budki z piwem nigdy jeszcze nie najmowałem. Na szczęscie mam całkiem dobrą ekipę i wykonawca się stara o ludzi, jak mu potrzeba akurat więcej do jakiś robót. Płacę 13 zł za roboczogodzinę, a ponieważ to wszystko idzie na faktury, więc na rękę robotnicy dostaja pewnie mniej. 50 zł za pół dnia to przyzwoita cena. Gdyby tak zarabiał przez miesiąc to miałby 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.07.2002 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 zatrudniłam takiego do wywiezienia kawałka górki pod taras.Wniosek.- trzeba takiego pilnować, żeby solidnie to zrobił.Nasz pracował jak twierdził 4 dni (200zł)w co wątpię.Część ziemi którą miał wywieżć znalazła się na działce w niektórych zagłębieniach.Wzięliśmy go na przetestowanie - czy można mu coś powierzyć do samodzielnego zrobienia pod naszą nieobecność.Tak właśnie radzę robić- zlecić mniejszą robotę - jak się sprawdzi - niech robi dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 24.07.2002 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Engi, jak dotarłaś do takiego gościa? Poszłaś do tej budki z piwem, czy też skorzystałaś z opinii sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.07.2002 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Budka z piwem, czyli wiejski sklepik jest tuż koło mojej budowy.Całe rzesze "budowlańców " krążą do piwopoju.Ten który u mnie pracował, wcześniej pracował z sąsiadem w charakterze pomocnika.Pod dyktando pracował OK.Nie mam nic przeciwko jednemu piwku w upalny dzień - można łyczka zrobić co jakiś czas, ale nie jedno za drugim.Wiem że jest bezrobotny i pewno go jeszcze zatrudnię, ale tylko do pomocy mimo,że oferuje się z wylewkami,tynkami itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 24.07.2002 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Czołem, w małych miejscowościach wszyscy się znają więc trzeba spytać miejscowych, u mnie majster dobrał sobie ludzi i to chyba najlepsza gwarancja (część z nich pochodziła spod piwnego sklepu, ale na ogół pracowali fair)Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 25.07.2002 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Nie narzekam na solidność, jednak bez nadzoru bałabym się powierzyć cokolwiek do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 26.07.2002 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 Mam wreszcie podłączony prąd do instalacji!!!Przebudowa dachu przesunęła się na sierpień, ale jakoś idzie do przodu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 29.07.2002 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 29.07.2002 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 tylko my od czasu do czasu gadu ..gadu... Nikt nie chce nas podtrzymać w tej grupie. A przecież czasami jest ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 29.07.2002 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Chciałam was jeszcze zapytać czy robił ktoś wylewkę zbrojoną???Są podobno takie gotowe masy do rozrobienia z wodą które zawierają włókna stalowe.Co Wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 29.07.2002 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Niestety, nie słyszałem o tym "cudzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 29.07.2002 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 To jest "wynalazek" producenta wełny mineralnej.Przy izolacji akustycznej odpowiednikiem styropian+siatka + wylewka jest wełna+ wylewka zbrojona.Wzmacnia podłogę .Ja zastanawiam się nad wzmocnienim moich stropów taką wylewką.Znasz mój problem!Kupiłam "kota w worku" i teraz główkuję jak co wzmocnić i poprawić czego nie jestem pewna.Na chłopski rozum taka wylewka powinna wzmocnić mi strop???Co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 29.07.2002 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Znam Twój problem Niestety, całą moją skromną wiedzę budowlaną czerpię z przebytych dotąd etapów na budowie. A wylewki jeszcze przede mną. W dodatku mam strop gęstożebrowy, więc nawet nie ma potrzeby izolacji cieplnej, ani akustycznej, tak więc być może nigdy nie dojdę do tego etapu. A strop masz monolityczny, wylewany z betonu? Czy jeszcze jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 29.07.2002 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Tradycyjny lany ze zbrojeniem,tak jak to się kiedyś robiło.Dzięki za dobre chęci!!Teraz muszę wybyć.Cześć mam nadzieję do jutra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 31.07.2002 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Witajcie krajanie Kiedyś się zgadało na temat zrobienia strony www o budowie. niniejszym więc obwieszczam Wam, że umiesciłem kilka zdjęć pod tym adresem: http://republika.pl/franekfo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 01.08.2002 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Moje gratulacje!Przejrzałam wszystki fotki - super miejsce.Jaką masz dużą działkę?Zdziwiło mnie to odludzie - nie masz sąsiadów?A jak z dojazdem zimą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts