net_ka 03.11.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam wszystkich, Właśnie znalazłam ten wątek. My z mężem budujemy domek w Wilkowicach, Lukrecję z archipelagu, 141 m2. Mamy już fundamenty i na wiosnę ruszamy dalej. . Tylko jak przetrwać tę zimę w BB? Brrrr Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 04.11.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 dzień dobry wszystkim jestem sasq (wojtek - ale tak do mnie nikt nie mówi) właśnie się zaczynamy budować tj działka jest warunki zabudowy sa projekt sie szuka pozwolenie na budowe czeka na projekt... a narazie zdobywam wiedze pozdrawiam wszystkich i byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 05.11.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 witam wszystkich którzy niedawno zaczeli cos klikac na tym watku a szczególnie tych co są na etapie szukania projektu lub oczekiwania na pozwolenie. Czas sie naprawde wtedy dłuży wiem to z autopsii. my w kwietniu dostalismy pozwolenie na budowe i zaraz jakos lepiej sie poczulismy. teraz to nie moge sie doczekać gdy nowa czesc domu bedzie gotowa do zaludnienia ( jakies 112m2) do wykonczenia. naszczesie dom z zewnątrz jest juz zrobiony-pozostało troche jeszcze ziemi do rozwiezienia i zwiru na taras kostke to kiedys indziej połozymy. moze w tym tygodniu zaczne elektryke robic. trzyamjcie sie ciepło zima tuz tuuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 06.11.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witajcie net_ka i sasq, Fajnie, że jest nas coraz więcej budujących na wiosnę 07. Wybór projektu to naprawdę ciężka sprawa i trzeba ciągle szukać kompromisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 06.11.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 I ja się dołąćzam do pozdrowień ,oraz życzę wytrwałości ,napewno będzie potrzebna .Pisałem idzie zima to i ja mogę służyć radą Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 06.11.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Co się stało z naszym dobrym duszkiem , engi gdzie przebywasz ,kliknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 07.11.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 engi ty wiesz co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 08.11.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Prosze o pomoc: razem z małzonka mamy pewien projekt który odłączył sie od peletonu i puki co wygrywa co o tym sądzicie?? http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m43eb46ccc1ced informacje pomocnicze: działka ma drogę dojazdową od południa i spadek w kierunku zachodnim kolory elewacji ściany fasady i dachu pokrycia zmienia kolorki bo jak dla nas są niedo przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 08.11.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Naprawdę wspaniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 08.11.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Prosze o pomoc: ... działka ma drogę dojazdową od południa i spadek w kierunku zachodnim kolory elewacji ściany fasady i dachu pokrycia zmienia kolorki bo jak dla nas są niedo przyjęcia Jak dla mnie kolor dachu jest super i jego prostota również. Tylko ten ząbek nad wejściem jakiś taki... No i oczywiście nieustająca wątpliwość: "po co w wolnostojącym niedużym domu aż 3 balkony?" Czyżby aż 3 córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 08.11.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 3 córki....boże uchowaj...puki co dzieci brak (dzięki czemu jeszcze mamy troszeczke wolnych środków) a na balkoniki małżonka naciska kolorki nie do przyjęcia bo jakieś takie cukierkowe no ale to już indywidualne gusta (dach planujemy grafitowy elewacje drewnianą lub w zbliżonym do drewna kolorze)zastanawiamy sie tylko nad rozkładem pomieszceń po prawej stronie wejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 08.11.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 3 córki.... a na balkoniki małżonka naciska kolorki nie do przyjęcia bo jakieś takie cukierkowe no ale to już indywidualne gusta (dach planujemy grafitowy elewacje drewnianą lub w zbliżonym do drewna kolorze) zastanawiamy sie tylko nad rozkładem pomieszceń po prawej stronie wejścia Może wystarczy Małżonce pokazać pozycję "Balkoniki" w kosztorysie?... Po prawej stronie widzę kotłownię, która okaże się dobra bo tuż przy wejściu (gdzieś trzeba rzucić szmatę po wycieraniu psu łap). Natomiast kibelek a właściwie drzwi do niego umieściłbym tak, żeby wytworna ciocia znad talerzyka z apfelstrudlem nie zobaczyła gospodarza, który wychodząc z WC poprawia sobie guziczki (te przed chwilą zapinane...). Ale zauważyłem, że to częsta sprawa na projektach: ten kibelek otwarty wprost na salonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 08.11.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 uawaga cenna cos pokombunujemy bo faktycznie jakby tak na jakimś między rodzinnym szczeblu spotkania sałatka sie niestrawna trafiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 09.11.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam serdecznie Liczę na waszą pomoc otóż szukam niedrogiego i fajnego wypoczynku od świąt z sylwestrem , z wyżywieniem i to nalepiej w domku u kogoś prywatnie (bo pensjonaty są strasznie drogie ) Dzięki ponawiam moją prośbę może ktoś odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 09.11.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witaj sasq, Projekt bardzo fajny. Duże, ładne pokoje na górze, przestronna łazienka. Parter też ładnie rozplanowany. Faktycznie można się zastanowić nad celowością balkonu od strony północnej. Jest on o tyle nie praktyczny, że w tym pomieszczeniu i tak jest już zaplanowany jeden balkon, a posiadanie dwóch może spowodować trudności z logicznym i funkcjonalnym zaplanowaniem tego pokoju. A propos kibelka na dole, jeżeli zaplanujesz jadalnie tam, gdzie jest ona w projekcie, to nikt nie będzie oglądał osób które wchodzą i wychodzą z kibelka w miejscu w którym jesz. Oczywiście z salonu widać będzie drzwi do ubikacji ale to już jest kwestia ustawienia mebli w taki sposób, żeby zwracały się raczej na południe i zachód. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert11 16.11.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich Straszna cisza zapanowała w naszej grupie Czyżby wszyscy w Beskidach zapadli już w sen zimowy? A za oknem tak cudna jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 16.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 nie nie bynajmniej nie ja. szaleje na budowie z elektryka wiec nie mam za duzo czasu na siedzenie przed kompem-zasiadam tylko wtedy gdy nasza mała pocieche kłade spac ( komp stoi w pokoju gdzie mała dzidzia spi)od poniedziałku zaczynamy kleic kartongips na scianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 18.11.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Jak to zaczynasz kleić płyty Gk na ścianach ???????Przemyślałeś napewno czy dobrze robisz?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eliszka 19.11.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam w mojej grupie. Staramy się o przyłączenie naszej działki do sieci niskiego napięcia i otrzymaliśmy właśnie warunki takiego przyłączenia sporządzone przez ENION S.A. Razem z nami wystąpili z wnioskiem sąsiedzi z działek poniżej. W warukach przyłączenia jest określona kwota opłaty za przyłączenie wg stawek mocy przyłączeniowej. Prąd muszą doprowadzić od ostatniego domu czyli dobry kawałek. Mam pytanie i zarazem prośbę czy my (wszyscy wnioskujący) będziemy ponosić koszty słupów i drutów czy tylko tą opłatę przyłączeniową. Bardzo proszę o informację bo nie chcę wyjść na głupka a wiecie jak to z urzędnikami bywa. Serdeczne dzięki i pozdrawiam po sąsiedzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 19.11.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Jak to zaczynasz kleić płyty Gk na ścianach ??????? Przemyślałeś napewno czy dobrze robisz?????? a czemu mam nie kleic instalacje wszelkie juz są domz zewnatrz tez ocieplony, wylewki połozone wiec trza powoli konczyć budowac dom czyli robic sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts