Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i sie lekko wkur....

Ekspresowe tempo według firmy PUG to bagatela prawie 4 tygodnie :evil:

Ale mapy do celów projektowych mam (jak tak patrze na te kareteczki to cena mnie poraża... ale niech im bedzie)

Co by nie było nam za dobrze do geolog (w warunkach zabudowy mamy taki punkcik) jak na razie opuźnia sie 2 tydzień

ech.....

teraz wyrys domu na działkę i mozna latać po urzędach

a przy okazji jak ktoś sie w Komorowicach Krakowskich stawia niech da cynk... Fajnie było by mieć sąsiadów poznanych na forum

No i sie lekko wkur....

Ekspresowe tempo według firmy PUG to bagatela prawie 4 tygodnie :evil:

Ale mapy do celów projektowych mam (jak tak patrze na te kareteczki to cena mnie poraża... ale niech im bedzie)

Co by nie było nam za dobrze do geolog (w warunkach zabudowy mamy taki punkcik) jak na razie opuźnia sie 2 tydzień

ech.....

teraz wyrys domu na działkę i mozna latać po urzędach

a przy okazji jak ktoś sie w Komorowicach Krakowskich stawia niech da cynk... Fajnie było by mieć sąsiadów poznanych na forum

Cześć sasq!

W okolicach Komorowic wybudował już domek Przemek.

Zobacz sobie jego wnętrza. Jak dla mnie bardzo ciekawie i ładnie urządzony :)

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=79350&start=0

A odnośnie tych badań geologicznych to ile odwiertów robiłeś i ile cię to kosztowało?

Pozdrawiam kasia

Witam,

w zeszłym roku zacząłem budować dom w Bielsku. Stan surowy postawiony, w tym roku mam nadzieję go wykończyć (siebie przy okazji też :wink: ).

Cześć Irkos!

Ja już nie mogę doczekać się wykończeniówki :) Przecież to chyba najprzyjemniejszy etap budowy. Wybieranie podłóg, drzwi, kominka :)

Nie martw się. Pewnie nie będzie tak źle :wink:

Pozdrawiam kasia

Cześć Irkos!

Ja już nie mogę doczekać się wykończeniówki Przecież to chyba najprzyjemniejszy etap budowy. Wybieranie podłóg, drzwi, kominka

Nie martw się. Pewnie nie będzie tak źle

Pozdrawiam kasia

Rok temu też tak sądziłam, a teraz marzę o tym żeby ten koszmar się wreszcie skończył :(

A dzisiaj koszmaru ciąg dalszy, wiatr porwał garaż blaszany i wbił go w ścianę domu :cry:

isztar to faktycznie nie zazdroszczę

Wiatr jest dzisiaj straszny. Ja chyba wolę burzę z piorunami niż taki hulający wicherek :wink:

Mam nadzieję, że straty nie są duże...

Pozdrawiam kasia

A tak na marginesie jaki domek budujesz, tzn. wykańczasz?

Mam nadzieję, że straty nie są duże...

No niestety, moze straty nie są duże , ale małe także nie.

Mieliśmy budować garaż wolnostojący najszybciej za dwa lata, a ten blaszany miał nam jeszcze trochę posłużyć, niestety już go nie ma :(

Nie wiem z jaką siłą musiał uderzyć o dom, żeby tak się poskładać. Jeśli chodzi o dom to dwie większe dziury w elewacji, kilka mniejszych i trochę uszkodzona podbitka. Największym problemem jest to że garaż był pełen materiału i suchego drewna do kominka i nie mamy gdzie tego przechowywać. Wapno już się pewnie zmarnowało bo cały czas pada...

http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?showtopic=1697

Tutaj jest trochę o naszej budowie.

I trochę zdjęć ( i nieistniejący już garaż :( )

http://isztar6.fotosik.pl/albumy/71507.html

Witajcie,

Właśnie kończę wszystkie prace papierkowe i przygotowuję się pomału do etapu budowy stanu surowego. Ekipę budowlaną już wybrałem i jak wszystko dobrze pójdzie w kwietniu zacznę budowę. Mam w związku z tym pytanie, w jaki sposób staraliście się lub staracie obniżyć koszty zakupu materiałów? Czy jest to umowa z jedną hurtownią, czy za każdym większym zakupem dzwonicie do różnych? Jakie hurtownie polecacie a z jakie lepiej omijać szerokim łukiem.

Pozdrawiam wszyskich i dziękuję z info.

Fiddler

Cześć,

przyłączamy się do grupy bielskiej bo...... mamy nadzieję zacząć budowę w tym roku.

Działka jest, projekt jest , w trakcie papierologia i "casting" wykonawców.

I mnóstwo wątpliwości typu jaki materiałł , jakie ściany itp, itd........ :roll: , pewnie każdy to przerabiał.

Pozdrowienia,

isztar:

oglądałam Twoje zdjęcia masz śliczny dom i piękne widoki. Wiatr faktycznie hulał niezły, szkoda , że narobił Ci szkód. :cry:

Witajcie,

Mam w związku z tym pytanie, w jaki sposób staraliście się lub staracie obniżyć koszty zakupu materiałów? Czy jest to umowa z jedną hurtownią, czy za każdym większym zakupem dzwonicie do różnych? Jakie hurtownie polecacie a z jakie lepiej omijać szerokim łukiem.

Pozdrawiam wszyskich i dziękuję z info.

Fiddler

Ja większość materiałów kupowałem i kupuję w Builderze (ul. Wyzwolenia). Największe upusty i świetna obsługa. Poza tym hurtownia przy ul. Monte Cassino (koło restauracji Folwark) - bo dosyć szybko mogę tam dojechać :D . Beton kupowałem na ul. Filarowej.