ADAMOS48 30.12.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Co do vailiant-a potwierdzam awaryjnośc i premedytację producenta ,ponieważ nic nie pasuje co jest typowe do każdego innego kotła. Imergas owszem sam promuję ten kociołek i nie wstydzę się za jakość . Parę lat temu jeżdziłem po targach i promowałem tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 03.01.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 no to chyba jednak immergas bedzie grzał (czasu jesze troszke mam na decyzję) A jak sie ma do wcześniej wymienionych wolf i urlich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.01.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Znalazłam ten wątek... Dołączam się bo budujących w Beskidach. Zamierzamy zacząć na przełomie maja i czerwca. Projekt mamy, ekipę mamy, a to najważniejsze.... Teraz tylko papierki, papierki Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.01.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 10.01.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 witam wszystkich i "starych" i nowych, bo dawno mnie tu nie było Cos ta nasza grupa mało aktywna, a tegoroczna zima wybitnie sprzyja budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 10.01.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 nodokładnie nie trzeba ogrzewac budowy aby cos robić, dzis skonczone gipsowanie w kuchni, efekt dokładnosci bedzie widoczy po pierwszym malowaniu. od jutra nastepne pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 13.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Słonko coraz wyżej to i na duszy cieplej. Budowa czeka na dłuższy dzień bo jakoś przy świetle tracę ochotę do pracy .Pozdrowienia Adamp.s Mam dojście do deski Barlineckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 16.01.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No i sie lekko wkur.... Ekspresowe tempo według firmy PUG to bagatela prawie 4 tygodnie Ale mapy do celów projektowych mam (jak tak patrze na te kareteczki to cena mnie poraża... ale niech im bedzie) Co by nie było nam za dobrze do geolog (w warunkach zabudowy mamy taki punkcik) jak na razie opuźnia sie 2 tydzień ech..... teraz wyrys domu na działkę i mozna latać po urzędach a przy okazji jak ktoś sie w Komorowicach Krakowskich stawia niech da cynk... Fajnie było by mieć sąsiadów poznanych na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 16.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No i sie lekko wkur.... Ekspresowe tempo według firmy PUG to bagatela prawie 4 tygodnie Ale mapy do celów projektowych mam (jak tak patrze na te kareteczki to cena mnie poraża... ale niech im bedzie) Co by nie było nam za dobrze do geolog (w warunkach zabudowy mamy taki punkcik) jak na razie opuźnia sie 2 tydzień ech..... teraz wyrys domu na działkę i mozna latać po urzędach a przy okazji jak ktoś sie w Komorowicach Krakowskich stawia niech da cynk... Fajnie było by mieć sąsiadów poznanych na forum Cześć sasq! W okolicach Komorowic wybudował już domek Przemek. Zobacz sobie jego wnętrza. Jak dla mnie bardzo ciekawie i ładnie urządzony http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=79350&start=0 A odnośnie tych badań geologicznych to ile odwiertów robiłeś i ile cię to kosztowało? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 16.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Odwiertów ma być (są?) 4-6 sztuk i kosztować ma toto wszystko jakies 1000zł (czyli znając pokrętne losy zapewnień wykonawców wyjdzie 1400) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 16.01.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Odwiertów ma być (są?) 4-6 sztuk i kosztować ma toto wszystko jakies 1000zł (czyli znając pokrętne losy zapewnień wykonawców wyjdzie 1400) dzięki U mnie też coś koło 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irkos 17.01.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam, w zeszłym roku zacząłem budować dom w Bielsku. Stan surowy postawiony, w tym roku mam nadzieję go wykończyć (siebie przy okazji też ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 17.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam, w zeszłym roku zacząłem budować dom w Bielsku. Stan surowy postawiony, w tym roku mam nadzieję go wykończyć (siebie przy okazji też ). Cześć Irkos! Ja już nie mogę doczekać się wykończeniówki Przecież to chyba najprzyjemniejszy etap budowy. Wybieranie podłóg, drzwi, kominka Nie martw się. Pewnie nie będzie tak źle Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 17.01.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Cześć Irkos! Ja już nie mogę doczekać się wykończeniówki Przecież to chyba najprzyjemniejszy etap budowy. Wybieranie podłóg, drzwi, kominka Nie martw się. Pewnie nie będzie tak źle Pozdrawiam kasia Rok temu też tak sądziłam, a teraz marzę o tym żeby ten koszmar się wreszcie skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 18.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A dzisiaj koszmaru ciąg dalszy, wiatr porwał garaż blaszany i wbił go w ścianę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.01.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A dzisiaj koszmaru ciąg dalszy, wiatr porwał garaż blaszany i wbił go w ścianę domu isztar to faktycznie nie zazdroszczę Wiatr jest dzisiaj straszny. Ja chyba wolę burzę z piorunami niż taki hulający wicherek Mam nadzieję, że straty nie są duże... Pozdrawiam kasia A tak na marginesie jaki domek budujesz, tzn. wykańczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 18.01.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mam nadzieję, że straty nie są duże... No niestety, moze straty nie są duże , ale małe także nie. Mieliśmy budować garaż wolnostojący najszybciej za dwa lata, a ten blaszany miał nam jeszcze trochę posłużyć, niestety już go nie ma Nie wiem z jaką siłą musiał uderzyć o dom, żeby tak się poskładać. Jeśli chodzi o dom to dwie większe dziury w elewacji, kilka mniejszych i trochę uszkodzona podbitka. Największym problemem jest to że garaż był pełen materiału i suchego drewna do kominka i nie mamy gdzie tego przechowywać. Wapno już się pewnie zmarnowało bo cały czas pada... http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?showtopic=1697 Tutaj jest trochę o naszej budowie. I trochę zdjęć ( i nieistniejący już garaż ) http://isztar6.fotosik.pl/albumy/71507.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 19.01.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witajcie, Właśnie kończę wszystkie prace papierkowe i przygotowuję się pomału do etapu budowy stanu surowego. Ekipę budowlaną już wybrałem i jak wszystko dobrze pójdzie w kwietniu zacznę budowę. Mam w związku z tym pytanie, w jaki sposób staraliście się lub staracie obniżyć koszty zakupu materiałów? Czy jest to umowa z jedną hurtownią, czy za każdym większym zakupem dzwonicie do różnych? Jakie hurtownie polecacie a z jakie lepiej omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam wszyskich i dziękuję z info. Fiddler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 19.01.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Cześć, przyłączamy się do grupy bielskiej bo...... mamy nadzieję zacząć budowę w tym roku. Działka jest, projekt jest , w trakcie papierologia i "casting" wykonawców. I mnóstwo wątpliwości typu jaki materiałł , jakie ściany itp, itd........ , pewnie każdy to przerabiał. Pozdrowienia, isztar: oglądałam Twoje zdjęcia masz śliczny dom i piękne widoki. Wiatr faktycznie hulał niezły, szkoda , że narobił Ci szkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irkos 19.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witajcie, Mam w związku z tym pytanie, w jaki sposób staraliście się lub staracie obniżyć koszty zakupu materiałów? Czy jest to umowa z jedną hurtownią, czy za każdym większym zakupem dzwonicie do różnych? Jakie hurtownie polecacie a z jakie lepiej omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam wszyskich i dziękuję z info. Fiddler Ja większość materiałów kupowałem i kupuję w Builderze (ul. Wyzwolenia). Największe upusty i świetna obsługa. Poza tym hurtownia przy ul. Monte Cassino (koło restauracji Folwark) - bo dosyć szybko mogę tam dojechać . Beton kupowałem na ul. Filarowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts