Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kasia, fajny ten Twój Roben, a jaki jest koszt 1 m2?

Bo bardzo podobna do wybranej przez nas :)

Witaj Magdala :D

W wycenie na naszą dachówkę mamy 12% upustu od cennika.

Na dzień dzisiejszy wychodz około 40 zł za m2.

Po podwyżce (od 1 maja) to bedzie około 44 zł za m2.

Mam nadzieję, że nasz wykonawca wynegocjuje jeszcze jakiś rabat i nie będzie tak źle :wink: :lol:

Pozdrawiam kasia

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ogłoszenie

PRZYJMĘ ZIEMIĘ

Jeśli ktoś właśnie kopie fundamenty i chce sie pozbyć nadmiaru gleby to w komorowicach krakowskich na mojej działce jest takie "zagłębko" (a właściwie potrzebuje wyrównać spory ubytek)

Szczegóły dojazdu na http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_pm.gif lub tel 607 426 607

A tak pozatym co tak cicho?? wszyscy na wakacjach długo weekendowych czy też może ostro prace budowlane?? (uwaga na przymrozki)

Jestesmy lekko załamani brakiem materiałów budowlanych. Jestesmy zapisani w prefabecie na bloczki BK na czerwiec i niestety nie ma szans zeby były na czas :( . Ekipa murarzy umówiona a materiałów nie ma. Zaczelismy sie interesowac sprowadzeniem materiałów ze Słowacji. Niestety w poblizu granicy składy budowlane sa wyczyszczone na amen. Narazie mnie sytuacja lekko podłamuje , szukamy jakiegos wyjscia awaryjnego.Macie jakies pomysły na rozwiazanie tej chorej sytuacji?

grzebać można zresztą... fundamenty w razie czego łatwo "rozebrać" (pod warunkiem że jeszcze niewystają za duż o z ziemi starczy nieco przysypać) :wink:

nalezy pamietac potem o dobrym wpisie w dziennik budowy żeby daty sie pokrywały z uzyskaniem zgody a rozpoczęciem prac :wink:

Jestesmy lekko załamani brakiem materiałów budowlanych. Jestesmy zapisani w prefabecie na bloczki BK na czerwiec i niestety nie ma szans zeby były na czas :( . Ekipa murarzy umówiona a materiałów nie ma. Zaczelismy sie interesowac sprowadzeniem materiałów ze Słowacji. Niestety w poblizu granicy składy budowlane sa wyczyszczone na amen. Narazie mnie sytuacja lekko podłamuje , szukamy jakiegos wyjscia awaryjnego.Macie jakies pomysły na rozwiazanie tej chorej sytuacji?
podjedz do BB w Mazańcowicach byłem tam w sobote i całe place mieli zawalone róznego rodzaju bloczkam zarówno ceramiką jak równiez pustakiem- moze to co widziałem jest juz sprzedane a moze nie. tym co sie własnie zaczynaja budowć współczuje

Builder na ul. Wyzwolenia importuje porotherm ze Słowacji i z tego co wiem to jest dostępny od ręki. Ceny niestety wysokie. Poza tym Donex w Skoczowie posiada pustaki Unipor o grubości 24cm (import Niemcy). Ostatnio musiałem to kupić więc się interesowałem.

Pozdrawiam

PS. U mnie kończą fundamenty. Mam nadzieję, że dalej będzie łatwiej :)

podjedz do BB w Mazańcowicach byłem tam w sobote i całe place mieli zawalone róznego rodzaju bloczkam zarówno ceramiką jak równiez pustakiem- moze to co widziałem jest juz sprzedane a moze nie. tym co sie własnie zaczynaja budowć współczuje

To co widać na placu to sprzedane do cna - pytałem tydzień temu, ale jechał transport BK z Austrii - podobno w cenie porothermu, ale dokładnych danych jeszcze nie znali.