Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich. Zostaliśmy w perfidny sposób oszukani. Ekipa wzięła już prawie całe wynagrodzenie za ostatni etap, a pozostało jeszcze wiele do zrobienia- folia, łaty, kontrłaty, dachówka, ścianki działowe ( z tym ostatnim jakoś sobie sami poradzimy). Nie dośc, że nie przychodzili wiele razy na budowę i musieliśmy się przez nich denerwować, teraz chcą dodatkowo 5 tysięcy złotych za dokończenie domu ( za ostatni etap), czyli około 60% więcej. Nie mozemy się na to zgodzić.

W związku z powyższym bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc i radę, namiary na dobre ekipy budowlane, a najlepiej na pojedynczych pracowników, którzy chcieliby sobie trochę przyrobić. Może coś z tego wyjdzie.

I apeluję do wszystkich- nie dawajcie zaliczek, bo można sie na tym ostro przejechać. My mamy teraz przesrane ( a wiele dużo gorszych słów nasuwa mi się na usta). :cry:

Pozdrawiam,

Dominika

PS. I jeszcze jedno- mamy do sprzedania trochę meteriałów budowlanych- kilka palet bloczków prefabet 24, trochę 12 (óźniej napiszę dokładnie ile), kształtki U na nadproża, trochę stempli i inne.

[

I apeluję do wszystkich- nie dawajcie zaliczek, bo można sie na tym ostro przejechać. My mamy teraz przesrane ( a wiele dużo gorszych słów nasuwa mi się na usta). :cry:

Pozdrawiam,

Dominika

no my zawsze płacimy dopiero po wykonanej robocie ,jesli jest wykonana dobrze,jeśli trzeba zrobic poprawki,to płacimy po poprawkach,

jeśli sie daje pieniądze wczesniej to ekipa potem "olewa" budowe i się im nie spieszy, dużo ekip teraz na tym tzw."bumie budowlanym" tak robi że chce zaliczki,bo inaczej mówią że nie przyjdą na budowe,albo przyjdą ale dokładnie nie wiedzą kiedy wykorzystują to perfidnie że jest mało rąk do pracy .

pozdrawiam

PS. I jeszcze jedno- mamy do sprzedania trochę meteriałów budowlanych- kilka palet bloczków prefabet 24, trochę 12 (óźniej napiszę dokładnie ile), kształtki U na nadproża, trochę stempli i inne.

Dominika wysłałam do Ciebie @ na prv. Nie wiem czy wiadomość dotarła.Odezwij się,proszę,

Lucyna

jeśli sie daje pieniądze wczesniej to ekipa potem "olewa" budowe i się im nie spieszy, dużo ekip teraz na tym tzw."bumie budowlanym" tak robi że chce zaliczki,bo inaczej mówią że nie przyjdą na budowe,albo przyjdą ale dokładnie nie wiedzą kiedy wykorzystują to perfidnie że jest mało rąk do pracy .

Semir ŚWIĘTA PRAWDA - już to przerabiałam,łącznie z poprawkami ,które musieliśmy sami robić ...

efekt jest taki ,że parę prac jest nie dokończonych a my sami "własnymi ręcami" robimy resztę bo nie ma "solidnych" rąk do pracy.

Więc apeluję -jeżeli ktoś zna SOLIDNĄ firmę (z okolic Cieszyna ,Pszczyny),która wykona DOBRZE gipsowanie, tynk zewnętrzny, kładzie kafelki i maluje (nie mówię TANIĄ,bo nie ma taeraz tanich) to będę wdzięczna i moje dzieci też.

był pan od studni zaczną kopać po 20 sierpnia koszt ok 250 zł za metr

pozdrawiam

Witaj,

Czy możesz coś bliżej napisać na temat kopania studni? Chciałbym wiedzieć, czy ta cena jest z kręgiem czy bez, czy kopią koparką, czy ręcznie i jaka jest gwarancja znalezienia wody (tzn czy umowa jest taka, że jak nie znajdą wody to kopią za free)?

Ja chciałem mieć wodę z Aqua ale ceny za wszystkie roboty pomału mnie odstraszają. Za wszystko trzeba słono płacić od projektu, po wykonanie, zasuwy, mapy. Strasznie dużo się tego zbiera.

Pozdrawiam budujących.

U mnie właśnie kopią

ceny kształtuja sie od 250 do 300zł/metr (samo kopanie) do tego kręgi pisaski cementy i innetakie w porywach dio 230zł/metr (z transportem)

w cenie wliczony różdżkaż jest kilku takich przy czym ponoć jakiś z Kęt na M to ściermniacz (info od dwóch różnych ekip studniarskich) ten co mysmy go mieli daje gwarancje na wode (a ze zamówilismy go sobie jeszcze przed dostosowaniem projektu to jest szansa że żył wodnych nie bedzie pod domem - mam jakąś taka wrażliwośc na to)

jak masz jakies pytania albo namiar na ekipe potrzebujesz daj znać

był pan od studni zaczną kopać po 20 sierpnia koszt ok 250 zł za metr

pozdrawiam

Witaj,

Czy możesz coś bliżej napisać na temat kopania studni? Chciałbym wiedzieć, czy ta cena jest z kręgiem czy bez, czy kopią koparką, czy ręcznie i jaka jest gwarancja znalezienia wody (tzn czy umowa jest taka, że jak nie znajdą wody to kopią za free)?

Ja chciałem mieć wodę z Aqua ale ceny za wszystkie roboty pomału mnie odstraszają. Za wszystko trzeba słono płacić od projektu, po wykonanie, zasuwy, mapy. Strasznie dużo się tego zbiera.

Pozdrawiam budujących.

250 zł za metr + 80 zł za kręg szer 0,5 m gwarantuje wode szukaja az znajdą

kopia ręcznie ,pan który ma kopac powiedział ze woda jest na gł 6 m + - 1 m

a biorą od 250-280 zależy od gruntu ,u nas glina moze dlatego tak tanio u szwagra gdzie ma zwir inna firma wzieła 350 zł za mb wykopu tez kopali ręcznie

Wielkie dzięki za informacje dotyczące studni. Jakby ktoś był pewny posiadania podziemnego źródła to mam namiary na koparkę, która kopie za 200 zł/mb (ma jakąś specjalna łyżkę). A ja wciąż zastanawiam się czy podłączać się do Aqua,y...

U mnie na budowie dalsze postępy. Mam już ułożoną dachówkę na połowie dachu :) - dachówka ceramiczna Nelskamp Nibra H10 (http://www.nelskamp.de) w kolorze czerwonobrązowym. Jakby kogoś interesowała alternatywa w stosunku do Rupp'a i Robena to polecam (wg. danych producenta Nelskamp posiada nasiąkliwość <3%).

Pozdrawiam