Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj,

Podbitkę kupowałem na ul. Orzeszkowej w Bielsku. Grubość 2 cm, szerokość (mierzona bez pióra) 11 cm, cena 24,50 zł za m.kw. Więźbę dostałem w prezencie od taty...

Szczęściarz - myśmy zapłacili za kubik więźby impregnowanej 680 zł :( .

Jasny gwint nie wiedziałam ze to tak szybko poszybowało do góry.Jak robiliśmy rozpoznanie w kwietniu to więźba była po 550 zł za kubik. Ponoć i tak sie mamy cieszyć bo to cena dla znajomych :lol: .No wiec nic innego nam nie pozostaje. Uspokoiłam sie ciutke ja przeczytałam ze gdzieś koło Poznania ktoś zapłacił 820 zł za kubik :o

Kochani Mieszkańcy Beskidów :)

Wybieram się w Wasze okolice żeby szukać wykonawcy domów z bali.

Czy może ktoś z Was zna takiego wykonawcę? Ponadto może polecicie jakiś fajny nocleg na parę dni gdyż mam zamiar pojeździć po okolicy poszukując wykonawcy.

Chcę zwiedzić teren od Wisly ,Istebnej do Zakopca :) W końcu gdzieś jakiegoś górala który mi dom zbuduje znajdę :)

pozdrawiam

Arek.

Oj Panocku bydzie ciężko z tym noclegiem bo ci turystów najechało od groma a wszyście chcom gdziesik lygoć. Nie zapuszczaj sie daleko może wystarczy ci już miedzybrodzie a telefony w necie znajdziesz .Powodzenia w budowie domu bo cięzko znaleśc dobrego górala bo za dutkami już wyemigrował a ci co zostali to roboty nie zbyt skorzy.Adam

Witajcie-powiedzcie mi po ile płaciliście za więźbę i za podbitkę za kubik?

Lucyna

nasza więźba to koszt 750,00 za m3 impregnowana

deski 480,00 za m3 impregnowane

pozdrawiam

Moja cena podobna: 756 PLN brutto/m3 z impregnacją. W naszym rejonie cena teraz to od 700-850 PLN/m3 z VAT z impregnacją zanurzeniową. Wypasik w postaci suszenia i impregnacji ciśnieniowej to ponad 900 PLN/m3.

Witam,

Dolaczylem do grona szczesliwych posiadaczy dzialki, mam juz nawet projekt, ale poszukuje architekta ktory zaadaptowal by mi tenze projekt do lokalnych planow zagospodarowania przestrzennego i wzial na siebie ciezar zorganizowania mapek, pozwolen na budowe itp. Czy mozecie kogos polecic?

Dzialeczke mam w Jasienicy.

Z gory wielkie dzieki

Pozdrawiam

XTR

Witam,

Dolaczylem do grona szczesliwych posiadaczy dzialki, mam juz nawet projekt, ale poszukuje architekta ktory zaadaptowal by mi tenze projekt do lokalnych planow zagospodarowania przestrzennego i wzial na siebie ciezar zorganizowania mapek, pozwolen na budowe itp. Czy mozecie kogos polecic?

Z gory wielkie dzieki

Pozdrawiam

XTR

Gratulacje i powodzenia , ja nie znam ,tylko z Cieszyna

pozdrowienia

Witam,

Z gory wielkie dzieki

Pozdrawiam

XTR

Witaj xtr :D

Ja robiłam adaptację w pracowni ABAKON na Placu Wolności - mieliśmy dużo zmian i płaciliśmy 1800zł, za plan zagospodarowania działki chyba 700zł.

Za załatwienie wszystkich formalności do pozwolenia na budowę chcieli jeszcze 1300 :)

Współpraca spoko :D

Życzę powodzenia i sprawnego załatwienia formalności :)

Pozdrawiaam kasia

Witaj Kasia w,

sliczne dzieki za odpowiedz ale tak sie zastanawiam czy 1300zl za zalatwienie pozwolen to nie za duzo? Mam nadzieje ze cos jeszcze wchodzi w zakres tych "prac" typu mapki goedezyjne z umiejscowieniem budynku lub cos w tym stylu? Chcialbym to zlecic komus bo sam mam raczej blade pojecie od czego zaczac a i tez jakos czasu na to nie mam.

Pozdrawiam

XTR

Witaj Kasia w,

sliczne dzieki za odpowiedz ale tak sie zastanawiam czy 1300zl za zalatwienie pozwolen to nie za duzo? Mam nadzieje ze cos jeszcze wchodzi w zakres tych "prac" typu mapki goedezyjne z umiejscowieniem budynku lub cos w tym stylu? Chcialbym to zlecic komus bo sam mam raczej blade pojecie od czego zaczac a i tez jakos czasu na to nie mam.

Pozdrawiam

XTR

Witaj XTR :D

To umiejscowienie budynku to właśnie plan zagospodarowania terenu - najpierw musisz zlecić geodecie zrobienie mapki twojej działki a później architekt nanosi na tą mapkę wasz domek razem z wszystkimi przyłączami (prąd, woda, gaz, kanalizacja, deszczówka, itd) - to koszt przeważnie około 600 - 700 zł.

Jeśli chodzi o to 1300 zł za formalności to też uznaliśmy, że to bardzo dużo kasy i w rezultacie wszystko załatwiałam sama. Miałam tak samo blade pojęcie o tym wszystkim i szczerze mówiąc bałam się, że będą mnie zwodzić w urzędach i będzie to trwał wieki. Ale na szczęście było całkowicie odwrotnie. Architekt dokładnie mi powiedział gdzie mam iść, jakie dokumenty składać, o co prosić i w sumie zajęło mi to dosłownie kilka godzin.

Także głowa do góry - będzie dobrze :lol: :lol: :lol:

1300 zawsze w kieszeni no i jakaś tam satysfakcja jest, że sama dałam radę, ze nie było tak strasznie :wink: :lol:

Życzę powodzenia :p

Pozdrawiam

kasia

Papiery załatwiać samemu!!!

Te 1300 to przecież jedno okno dachwe z montażem i moze starczy jeszcze na klamke do drzwi :wink:

Przy okazji jak ktos ma namiary na jakąś firmę która podjęła by sie trudniejszych fundamentów z podpiwniczeniem to będę bardzo zobowiazany