Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oj jak dawno tu nie byłam :D

ciesze sie że wątek nie przepadł z kretesem :D

Kiedyś było bardzo rodzinnie, kilka prób spotkań które nie doszły do skutku :cry:

Teraz widze głównie EKIPA GORĄCO POSZUKIWANA

Chętnie bym wam pomogła , ale moi fachowcy siedzą na wyspach brytyjskich lub w Niemczech... więc sama potrzebuję firmy do ogrodzeń, brukarzy i kafelkarzy....

Może ktoś ma dobrych Speców???

Pozdrówka jak zwykle serdeczne

:D

mogę polecic tych którzy u mnie pracowali, są solidni ,jakość prac jest ok

ale nie należą do najtańszych.

ogrodzenia p.Sikora Górki 033-8536127

brukarze p.Jankowski Skoczów 600755150

kafelkarze p.Holeksa Górki 693385961

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj jak dawno tu nie byłam :D

ciesze sie że wątek nie przepadł z kretesem :D

Kiedyś było bardzo rodzinnie, kilka prób spotkań które nie doszły do skutku :cry:

Teraz widze głównie EKIPA GORĄCO POSZUKIWANA

Chętnie bym wam pomogła , ale moi fachowcy siedzą na wyspach brytyjskich lub w Niemczech... więc sama potrzebuję firmy do ogrodzeń, brukarzy i kafelkarzy....

Może ktoś ma dobrych Speców???

Pozdrówka jak zwykle serdeczne

:D

mogę polecic tych którzy u mnie pracowali, są solidni ,jakość prac jest ok

ale nie należą do najtańszych.

ogrodzenia p.Sikora Górki 033-8536127

brukarze p.Jankowski Skoczów 600755150

kafelkarze p.Holeksa Górki 693385961

pozdrawiam

Semir

Czy p. Sikora to firma ZS?

Wczoraj wysłałem do nich zapytanie o ogrodzenie.

Yatza mam prośbę do Ciebie- ile wyniósł Cie stan zerowy? Wysłałam wiadomośc do Cibie ale nie wiem czy doszła,bo ja dopiero raczkuje na tym forum.Jaki miałeś spadek poziomu , ja mam ok.1,20m.Mam podobny domek do Twojego ,ale jest troche mniejszy.Nie wiem czy robić ławy szalunkowe z desek czy tak jak Ty robiłeś ? co taniej wyniesie ? Dziękuję i pozdrawiam Wszystkich.Chetnie będę korzystała z Waszych doświadczeń.

Yatza mam prośbę do Ciebie- ile wyniósł Cie stan zerowy? Wysłałam wiadomośc do Cibie ale nie wiem czy doszła,bo ja dopiero raczkuje na tym forum.Jaki miałeś spadek poziomu , ja mam ok.1,20m.Mam podobny domek do Twojego ,ale jest troche mniejszy.Nie wiem czy robić ławy szalunkowe z desek czy tak jak Ty robiłeś ? co taniej wyniesie ? Dziękuję i pozdrawiam Wszystkich.Chetnie będę korzystała z Waszych doświadczeń.

Stan zero: 22000 zł materiały, 11000 zł robocizna, mniej więcej.

Spadek na długości (głębokości) całej działki, czyli ok. 30m mam 1,9m w/g mapy - odbija się to na tarasie, który będzie musiał mieć taki fundament, żaby się płyty tarasowe nie rozjechały i powstanie mała górka.

Pustaki szalunkowe chyba są droższe, ale jakoś ta technologia mi pasowała - taka jest porządna. :D :wink: Co prawda drewno jest drogie, część szalunków wykorzystasz, ale chyba nie wszystko, więc trudno powiedzieć. Nie analizowałem kosztów obu technologii.

PS. Nie dostałem wiadomości...

Tak to firma ZS z Górek

pracują profesjonalnie, szybko solidnie,

pozdrawiam

Fajnie. Widziałem ich ogrodzenie w Bielsku (dają naklejki "ZS" na słupki) i mi się te panele podobały.

Twoje (pozwoliłem sobie przekleić link do zdjęcia: http://images30.fotosik.pl/79/6219964f9530ae45med.jpg) też jest fajne. Żonie by się podobało, bo łuki są. :D Możesz tu podać, albo wysłać mi na priva, kosztorys ile cię wyszło ogrodzenie za mb tj. panele z podmurówką i słupkami - materiał i robocizna? Co to za profil i jakiej firmy? ZS jest przedstawicielem Plast-Metu, ale nie widziałem tam "łuków".

Tak to firma ZS z Górek

pracują profesjonalnie, szybko solidnie,

pozdrawiam

Fajnie. Widziałem ich ogrodzenie w Bielsku (dają naklejki "ZS" na słupki) i mi się te panele podobały.

Twoje (pozwoliłem sobie przekleić link do zdjęcia: http://images30.fotosik.pl/79/6219964f9530ae45med.jpg) też jest fajne. Żonie by się podobało, bo łuki są. :D Możesz tu podać, albo wysłać mi na priva, kosztorys ile cię wyszło ogrodzenie za mb tj. panele z podmurówką i słupkami - materiał i robocizna? Co to za profil i jakiej firmy? ZS jest przedstawicielem Plast-Metu, ale nie widziałem tam "łuków".

musze poszperać i poszukać jak znajde to odpisze, a łuki sciagali gdzieś spod Poznania ,

Witam

Czy zna ktoś może tanią firmę z okolic Bielska-Białej która podciągnie wodę? Od przyległej ulicy do środka działki mam jakieś 60 m i Aqua wyliczyła mi z materiałami 150 zł za metr :( Takie są stawki za przyłącze??

Pozdrawiam

Dave

Witaj Dave

Czekam na wycenę przyłącza wody i kanalizacji. Powinna być w przyszłym tygodniu. Poza tym Aqua jeszcze nie "klepnęła" ostatecznie projektu - myślą czy potrzebujemy z sąsiadem studzienki. Mamy nadzieję że odpuszczą bo to niezła kasa... czekamy...

PS. Baraku nie mam.

Witaj Dave

Czekam na wycenę przyłącza wody i kanalizacji. Powinna być w przyszłym tygodniu. Poza tym Aqua jeszcze nie "klepnęła" ostatecznie projektu - myślą czy potrzebujemy z sąsiadem studzienki. Mamy nadzieję że odpuszczą bo to niezła kasa... czekamy...

PS. Baraku nie mam.

Hej Yatza

Ale rozumiem że czekasz na wycenę od jakiejś prywatnej firmy?

Daj znać jak coś będziesz wiedział.

Dzięki i Pzdr

• 2 weeks później...

Witam

Szukam jakiejś niedrogiej pracowni projektowej która wykona nam adaptacje projektu i naniosą nam zmiany w projekcie. Jeśli też ktoś zna godnego polecenia geodetę (oczywiście też niedrogiego :) ) to prosiłbym namiary. Okolice bielska-białej żywca najlepiej.

Pozdrawiam wszystkich

Dave

Witam wszystkich budujących w okolach Bielska-B i innych.

Yatza mam prosbe napisz mi jaka masz dachówkę i z jakiej firmy,bo akurat taka mi sie podoba jaka Ty masz ,a jestem przy wyborze i namyślam sie co wybierać. Co do firmy budowlanej to ja mogę CI Izabela podać jak bedziesz chciała skorzystać.U mnie zaczęli dopiero, wiec jak będe zadowolona to mogę dac namiary.NIe nalężą do tanich , ale podobno sa dobrzy.Mam ich z polecenia.

Witam.

Potrzebuję namiary na solidną firmę do budowu domu do stanu surowego zamkniętego. Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek namiary. Budowę chciałabym zacząć wiosną 2009 r. i obawiam sie czy nie jest już za późno na szukanie firmy.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek dane.

Wysłałem info na priva.