Ancia i Jarek 01.12.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 WitamWłaśnie odebrałem pozwolenie na budaowę i chciałbym ją rozpoczą. Poszukuję ekipy która wykona prace ziemne oraz fundamenty, ściany piwnic i strop nad piwnicą. Jeżeli ktoś mógł by poleci jakąś solidną firmą z okolic Bielska lub Żywca która zrobiła by to w rozsądnej cenie będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika76 02.12.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 jestem całkowitym nowicjuszem-jeśli chodzi o forum , budowanie, a szczególnie budowanie w Bielsku-gdyż wróciłam po 4 latach emigracji. Czeka mnie nadbudowa domu-przerobienie nieuzytkowgo poddasza na mieszkalne. Musze wiec podnieść sciane o kilka pustakow, zrobic nowa wiezbe, dach, ocieplici otynkowac budynek.Dach 204 m2, budynek 330 m2 ocieplenia.5 okien dachowych.Dochodza do tego pomnijesze roboty tj powiekszenie tarasu, usuniecie balkonu i rozbiórka 20m2 dobudówki i zrobienie nowego otworu w stropie -wejście na poddasze.Na razie dostałam wycene na robocizne od 2 firm -jedna około 50 tys robocizna, a druga około 120 tys. ( bez docieplenia) . Po czyms takim mozna zwątpić w wyceny. Może macie kogos godnego polecenia i za normalne pieniądze, bo wg tej tanszej opcji wyszlo mi 68 zł/m2 dach+wieżba, 45-50zł/docieplenie , a 20tys gosc policzyl za pozostałe prace. Ze swojej strony mogę podzielić sie opnią na temat dobrej firmy robiącej kominki, mi zrobili w czerwcu, wlaśnie sprawdzam w praktyce i jestem bardzo zadowolona oraz kafelkarzem.Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanluk 30.12.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam po dłuższej przerwieZaczynam poszukiwać kogoś do instalacji c.o. i c.w.u.Ogólnie przewiduję m.in.- ok. 60m2 podłogówki- instalacja gazowa (jakis kondensat byc moze Vaillant)- kolektory słoneczne (firma WATT lub HAWALEX) chyba ze cos polecacie? Mozecie polecic kogos dobrego znajacego dobrze te tamaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika76 30.12.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Mi piec gazowy kondensacyjny i komin montowala firma SEMAR z Bielska,handluja piecami wolf. Na razie jestem zadowolona, piec słuzy głownie do grzania wody i awaryjnie do podtrzymywania temperatury jak nie ma mnie w domu. Przed ociepleniem chałupy nie porywam sie na ogrzewanie gazem.Firma ok, przyjechali w terminie, zrobili szybkoi. Przede wszystkim wspólpracuja z autoryzowanym serwisantami WOLFA i sa oni z Bielska wiec w przypadku jakiejs awarii mam ich na miejscu. Głównie to zadecydowało o wyborze tego pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jblih 19.01.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Cześć Będziemy budowali domek szkieletowy w Rybarzowicach koło Szczyrku .... jeżeli ktoś wybudował coś takiego w okolicy to chętnie byśmy pooglądali i zapytali o wrażenia .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 26.01.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam! Mam prośbę czy moglibyście podesłać namiary na fachowców do wykonania podłóg modrzewiowych, kompletnych schodów dębowych i płytkarzy z okolic Żywca lub Suchej Beskidzkiej. Materiał będę miał. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 31.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witam! Co z tą grupą, czyżby spała, dajcie jakiś cynk o tych wykonawcach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sega 08.02.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam wszystkich!Zaczynam sledzic forum. Planuje budowe u podnoza gory Chelm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 09.02.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam! Do sega nie dużo brakowało a bylibyśmy sąsiadami. Często tam od strony dworca PKP pod górą Chełm bywałem i już negocjowaliśmy cenę działki. Stało się jednak inaczej. Piszę dlatego, że kiedyś na tym forum pisał forumowicz o jakiś problemach z jakością wody w studni. Teraz być może jest już wodociąg i problemu nie ma. Zanim wybudujesz sprawdź jakość wody, tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sega 09.02.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 10.02.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam Szukam jakiejś niedrogiej pracowni projektowej która wykona nam adaptacje projektu i naniosą nam zmiany w projekcie. Jeśli też ktoś zna godnego polecenia geodetę (oczywiście też niedrogiego ) to prosiłbym namiary. Okolice bielska-białej żywca najlepiej. Pozdrawiam wszystkich Dave Witam, myślę, że do teraz na pewno znalazłeś pracownie proj. i geodetę Byłabym wdzięczna za namiary, jeśli są godni polecenia oczywiście Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 13.02.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witajcie, szukam dobrej ekipy do tynków maszynowych gipsowo-wapiennych z terenu Bielsko-Cieszyn. Chodzi o takich, po których nie trzeba już poprawiać i robić żadnych gładzi. Miał ktoś z Was z takowymi do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika76 14.02.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja trafiłam przypadkowo na geodeta który ma siedzibe na 2 pietrze w kamienicy obok UM w Bielsku.Jestem zadowolona. Dośc szybko wykonano umowę-inna sprawa ,ze były to głównie papierkowe załatwienia( przekwalifikowanie klasy działki z rolnej ja bezklasową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witajcie, szukam dobrej ekipy do tynków maszynowych gipsowo-wapiennych z terenu Bielsko-Cieszyn. Chodzi o takich, po których nie trzeba już poprawiać i robić żadnych gładzi. Miał ktoś z Was z takowymi do czynienia? Jacek Sikora, Goleszów. Robił u nas, jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.03.2009 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witam wszystkich! Zaczynam sledzic forum. Planuje budowe u podnoza gory Chelm. Witaj sąsiedzie z tej samej Gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 02.03.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam wszystkich, Czy ktoś może polecić jakąś ekipę od schodów w Bielsku lub okolicach? Chodzi mi o obłożenie drewnem schodów betonowych. W okolicy jest bardzo dużo takich firm, a za dużo razy się już naciąłem, żeby brać w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 02.03.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam wszystkich ........................pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam wszystkich, Czy ktoś może polecić jakąś ekipę od schodów w Bielsku lub okolicach? Chodzi mi o obłożenie drewnem schodów betonowych. W okolicy jest bardzo dużo takich firm, a za dużo razy się już naciąłem, żeby brać w ciemno. Nasze schody są obłożone płytkami, ale znajomi robili w drewnie i są z wykonania zadowoleni. Firma z Bażanowic (koło Cieszyna), jeśli chcesz, dowiem się o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 03.03.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam wszystkich, Czy ktoś może polecić jakąś ekipę od schodów w Bielsku lub okolicach? Chodzi mi o obłożenie drewnem schodów betonowych. W okolicy jest bardzo dużo takich firm, a za dużo razy się już naciąłem, żeby brać w ciemno. Nasze schody są obłożone płytkami, ale znajomi robili w drewnie i są z wykonania zadowoleni. Firma z Bażanowic (koło Cieszyna), jeśli chcesz, dowiem się o namiary poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JULAAA 10.03.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 "Witam ale sasiadem jestem bardziej dlatego, ze mieszkam na ulicy wojska polskiego tzn po drigiej sronie torow jeszcze na blokowisku witaj to pewno się mijamy bo ja również stamtąd jestem:))) my mamy działkę w Jaworzu i dzis składamy o pozwolenie na budowę. pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts