Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich,

Czy ktoś może polecić jakąś ekipę od schodów w Bielsku lub okolicach? Chodzi mi o obłożenie drewnem schodów betonowych. W okolicy jest bardzo dużo takich firm, a za dużo razy się już naciąłem, żeby brać w ciemno.

Witaj Lobo :lol:

My mieliśmy firmę spod Opola :)

Znają się na swojej robocie, są rzetelni i słowni.

Na czas budowy dają zastępcze schody budowlane.

Można sobie zrobić wycenę na ich stronie.

http://www.mojeschody.com/

Schody są piękne i bardzo polecam tą firmę :lol:

pozdrawiam, kasia

witam wszystkich,

jestem / jesteśmy całkowitymi nowicjuszami na muratorze 8) , na wiosnę planujemy rozpocząć budowę w czechowicach-dz. wg projektu ROMINA G2 z archipelagu - poszukujemy sprawdzonej ekipy lub kilku ekip do budowy domu od podstaw (bk 24 + wełna), jeśli ktoś może pomóc to będę bardzo wdzięczny :wink: 604 562 764

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/romina-g2/

pozdr

andrzej

Witam!

Czy możecie mi napisać gdzie w Bielsku jest duży wybór płytek łazienkowych? Jakiś salon z aranżacjami? Poza LM i castoramą bo tam chyba wszędzie mają to samo.

I jeszcze jakieś studia kuchenne? Wogóle interesują mnie wszelkie salony wyposażenia wnętrz - meble, kuchnie, płytki itp, itd...

Salony z płytkami: Ceramed (Piekarska i koło Sfery), w Sferze, 1 Maja (koło Aqua) - sklep z płytkami i hurtownia Kard, ul. Wyzwolenia, ul. Piekarska - sklep z włoskimi płytkami i jeszcze kilka innych.

Z meblami: ul. Partyzantów (kilka sklepów), http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=meble&loc=Bielsko-Bia%B3a&Submit=Szukaj

w gazecie prawnej znalazlam informacje,że cena budowy domu spadła o ok 30%, z wykonawcami mozna sie targować, spadły także ceny materiałów.

Jest to dla mnie bardzo dziwne

bo obdzwaniam wiele firm, zamawiam materiały na ocieplenie, pustaki, okna, blachodachówke i wszedzie sa ceny min takie jak były albo juz "wiosenne"

Jedyny extra rabat dostałam na okna FAKRO 25% , porotherm 25 6,20/szt.

Z blachodachówka mnie postraszyli,ze podrożeje, tak samo drewno na więźbe -ok 600zł netto/m2. Inna sprawa ze Słowacy wykupuja wszystko ,kurs EURO/PLN sprzyja .

Pochwalcie sie rabatami na czym można utargować?

Witam!

Czy możecie mi napisać gdzie w Bielsku jest duży wybór płytek łazienkowych? Jakiś salon z aranżacjami? Poza LM i castoramą bo tam chyba wszędzie mają to samo.

I jeszcze jakieś studia kuchenne? Wogóle interesują mnie wszelkie salony wyposażenia wnętrz - meble, kuchnie, płytki itp, itd...

W Bielsku ładne ekspozycje to wiadomo: Sanimex, Ceramed, Pilch u siebie, Combikol, ale warto pojeździć po okolicy np. Cezar w Czechowicach, blisko Kabli.

Ja kupiłem 3/4 kafli w internecie np. na Plytki24.pl. Opłacało się.

w gazecie prawnej znalazlam informacje,że cena budowy domu spadła o ok 30%, z wykonawcami mozna sie targować, spadły także ceny materiałów.

Jest to dla mnie bardzo dziwne

bo obdzwaniam wiele firm, zamawiam materiały na ocieplenie, pustaki, okna, blachodachówke i wszedzie sa ceny min takie jak były albo juz "wiosenne"

Jedyny extra rabat dostałam na okna FAKRO 25% , porotherm 25 6,20/szt.

Z blachodachówka mnie postraszyli,ze podrożeje, tak samo drewno na więźbe -ok 600zł netto/m2. Inna sprawa ze Słowacy wykupuja wszystko ,kurs EURO/PLN sprzyja .

Pochwalcie sie rabatami na czym można utargować?

Ja na FAKRO też miałem 24% rabatu, pytanie jak się ma cennik 2009 do "mojego" 2007?

Porotherm to fakt, jest teraz tani, ja kupowałem latem 2007 po 9,76zł/szt! :evil: i to słowacki, bo innego nie było. Tak więc 57% masz taniej :)

Więźbę impregnowaną kupiłem w 2007 po 680 zł/m3 netto. Tu różnica mniejsza 13%.

Pamiętajcie że wykończeniówka to jest dopiero jazda. Przykład: Mam sporo kafelkowania, 2 łazienki, podłogi tam gdzie podłogówka, kotłownia, garaż, kuchnia. Wyszło ok. 90m2. Samej zaprawy klejowej zużyliśmy 900kg!

.....Odrobinkę dalej, w stronę Cieszyna, ale też z Gminy Goleszów :D

gdzieś koło strzelnicy może? 8)

Na szczęście nie (bo to niebezpieczne sąsiedztwo :lol: ).

Czy myślisz o tej na Gułdowach, wojskowej?

Jeśli o niej, to można powiedzieć, że między nią a Chełmem :wink:

Na szczęście nie (bo to niebezpieczne sąsiedztwo :lol: ).

Czy myślisz o tej na Gułdowach, wojskowej?

Jeśli o niej, to można powiedzieć, że między nią a Chełmem :wink:

miałem na myśli tę myśliwską......czasami tam bywałem ;)

W Goleszowie ? No to w linii prostej będzie niedaleko, może ze 3 lub 4 kilometry :D