YaPaE 23.10.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Witam od jakiegoś czasu mam problem z grzejnikami, w zeszłym roku jakoś mogłem z tym żyć teraz już mówie dość jak mnie po raz kolejny w środku nocy budzą.. Czasami jakiś grzejnik strasznie dudni i trzeba go podkręcić wtedy przestaje, ale w sypialni nie chce odkręcać na 5 żeby przestał mi dudnić...W różnych pokojach domu sie to dzieje. Mam pieć na eko groszek Hefa z 2009.Co moge zrobić samemu żebym nie musiał biegać po pokojach i podkręcać grzejniki..Prosze o bardzo amatorska instrukcje bo słabo sie znam na hydrauliceDzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 23.10.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Z tego co widzę to połączenie zwykłej pompki z głowicami termostatycznymi. Potrzeba bypassu. Można ratować się otwarciem na max jednego grzejnika - łazienka lub najmniejszy w domu - lub zasilenie z tej samej pompki zasobnika CWU. Jeśli w instalacji masz grzejniki aluminiowe z miedzianą instalacją to również może dochodzić korozja aluminium do tego. Ratunkiem tylko inhibitor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts