Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

renowacja wanny

kinder

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Pozdrawiam wszystkich, ale dzisiaj szczególnie zwracam się do Tych, którzy mieli do czynienia - we własnej łazience - z renowacją wanny.

Chodzi mi o preparat -emalię, który by wypełnił ubytek , a nie zmienił koloru z białego na żółty po krótkim czasie, a najlepiej w ogóle. Ubytek nie jest duży.

Fachowiec "zaśpiewał" mi za naprawę 80zł /osiemdziesiąt /.

Wiem, że na rynku jest tych preparatów dużo, ale kupiłęm jeden - emalia zaprawkowa do wanien,brodzików,zlewozmywaków, tubka w kolorze zielonym _ i po 2 miesiącach emalia zmieniła kolor na żółty.

Z góry dzięki za pomoc.Miłego dnia.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 6 months później...

Witam, ja próbowałem emalią new batch deco-color i wyszła mi masakra. Farba ma kolor szary zamiast białego i zostawia pęcherzyki które po czasie pękają i farba zaczyna odchodzić płatami. Znalazłem w internecie dwie firmy: nowawanna.pl i ekowanna.pl. Firmy te reklamują się wszędzie gdzie tylko można, zapewniają certyfikaty na materiały, więc zadzwoniłem do obu ... Jak się okazało, zmienili materiały i teraz mają "najlepsze na świecie" ale certyfikatów brak. Po dokładniejszym przyjrzeniu się owym stronom internetowym (wpisałem w wyszukiwarkę np. Nowawanna pl opinie) , okazało się, że obie firmy prowadzone są przez Rosjan, co widać nawet na filmikach you tube (rosyjskie gazety osłaniające wannę). Zastanawiam się co zrobić z tym fantem, bo przecież kąpię w wannie swoje dzieci, a materiały na których pracują nie są nawet przeznaczone do obrotu w Polsce czy UE (wyczytałem, że za takie praktyki, Polskie prawo przewiduje surowe kary pieniężne). Może to oduczy ich podejścia typu "zarobek ponad wszystkim".Nie mam pojęcia czym oni to robią ...Może sprowadzają je z Chin ? Nie nawidzę takiego okłamywania ludzi.

A teraz do rzeczy ...

Korzystał ktoś z forumowiczów z jakiejś sprawdzonej firmy wykonującej usługę renowacji wanny i może ją z czystym sumieniem polecić ?

Pozdrawiam.