seloso 23.10.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Witam,z przyczyn osobistych zmuszona byłam do przeprowadzenia się do jeszcze nie do końca wyremontowanego mieszkania w kamienicy. Potrzebuję ogrzać jedno pomieszczenie ok 16m2 energią elektryczną. Przynajmniej takie mam założenie na tą chwilę i jest to sprawa dość nagląca ponieważ nie wiem zupełnie co kupić i czym się kierować, nie jest to ogrzewanie na stałe jedynie na ten sezon. W pokoju graniczącym ścianą z "moją oazą spokoju" za już zrobione przeze mnie kominy do ogrzewania gazowego (zresztą ciągnełam kominy na całym piętrze w sensie dwa piony w różnych miejscach ponieważ ogrzewanie finalnie ma być gazowe. Sciana i kamienica ocieplona, okno plastikowe wysokość ok 3.5m powierzchnia 16m2.Zastanawiam się co kupić wcześniej korzystałam z grzejnika z termowentylatorem ale wykończył się i pojawia się problem z wyborem w miarę oszczędnego działającego pod napięciem 230v. W pozostałych pomieszczeniach mam promienniki podczerwieni czy jakoś tak ale sa za duże a gazowego nie dam razy finansowo skończyć w tym roku ponieważ kominy i wentylacje pod gaz uszczupliły mój budżet. Pokój służy do pracy spędzam w nim ok 12h dziennie i tu mam dylemat czy kupić:- grzejnik olejowy- halogenowy- termowentylator znów?- kwarcowyszukać małego promiennika? Z góry odrzucam ogrzewanie butlą z gazem Przepraszam za chaos i pewnie złe nazewnictwo ale jako kobieta niezbyt ogarniam te tematy, a zostałam sama z tym problemem. Dodatkowo problematyczna jest instalacja elektryczna ponieważ w tej części jeszcze nie została wymieniona więc jakiegoś kolosa energetycznego też nie podłącze bo jeszcze mi się kable w ścianach popalą. Próbowałam przeszukać internet, spojrzałam na portale aukcyjne, porównywarki i ceny zaczynają się od 30-40 zł za jakieś małe ogrzewacze halogenowe po pareset złotych za promienniki. Zdecydowanie jest to jednosezonowe rozwiązanie, aczkolwiek na tą chwilę bardzo mi potrzebne. Prosiłabym o wyrozumiałość i bardzo przepraszam jeśli łamię regulamin, pytam o coś co jest wytłumaczone gdzieś w archiwum. Jeśli naruszyłam porządek forum proszę moderację o upomnienie czy usunięcie tematu. Z góry dziekuje za wyrozumiałość i chęć pomocy i udzielenia wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 coś takiego powinno w zupełności wystarczyć ...http://allegro.pl/grzejnik-konwektorowy-konwektor-elektryczny-nawiew-i4712105588.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts