andrew7890 23.10.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Witam, podczas remontu wydzieliłem z pokoju 20m garderobę około 4 m. Ścianą z regipsu. Niedawno na ścianach zewnętrznych garderoby pojawił się dziwny nalot jak na zdjęciach. Jest on były coś jak meszek łatwo usuwalny, wystarczy zetrzeć go ścierką. Przed remontem tego nie było. Dom jest poniemiecki, tynki były zbijane i robione cementowe no to gładź i farba. Tynki na pewno wyschły porządnie - czekały około 4 miesięcy na gładź. Dodam iż ten problem pojawił się tylko w garderobie. Na ścianie zewnętrznej wspólnej dla garderoby i sypialni problem występuję tylko po stronie garderoby a za regipsem od strony sypialni już to się nie pojawia. Co to może być i od czego ?? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 23.10.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Wydaję mi się że z powodu braku lub słabej wentylacji sypie się szpachla , mam tak w łazience , miałem głupi pomysł aby położyć kafle do sufitu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 24.10.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Witam Brak wentylacji i coś się dusi. Trzeba zrobić w garderobie kanał wentylacyjny, o ile jest to w ogóle możliwe, można ewentualnie wywiercić otworki w ściance z gk albo w drzwiach, lub wstawić kratkę. Trudno stwierdzić dokładnie na podstawie tylko zdjęć, ale na pewno brak wentylacji garderobie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew7890 29.10.2014 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Drzwiczki do garderoby x2 są ażurowe więc przewiew jest. Sprawdziłem poziom wilgotności i się przestraszyłem - wskazało ponad 80 % Zakupiłem osuszacz i w ciągu 5 h wyciągnąłem ponad litr wody. Pochłaniacz chodzi cały czas od niedzieli i sporo wody już wyciągnął - nie wiedziałem że tak źle u mnie było Od razu czuć różnice w domu - powietrze stało się lżejsze Jestem ciekaw czy to pomoże - potrzymam teraz osuszacz w garderobie kilka dni - może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.10.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Pomoże z całą pewnością, ale...Będzie dobrze tak długo, jak długo będzie tam stał ten osuszacz i działał.Pomyśl nad jakimś mechanizmem, który go zastąpi.Wstaw tam jaki grzejnik to uruchomisz obieg grawitacyjny powietrza w tej garderobie.Bez źródła ciepła sam nie ruszy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts