Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schron- ogrzanie

oczko361

Recommended Posts

OK chrapy pozwolą zasilić w powietrze schron podziemny, do głębokości peryskopowej. Nie ośmieszaj się, że możesz czegokolwiek mnie nauczyć, chyba niegrzeczności. Jedyną rzecz jaką dowiedziałem się w przeszłości to, że falowniki zostały zaadaptowane do PC. Kiedyś nie były. Reszta to Twoje wymysły i arogancja. Każdy ma ograniczenia swojej wiedzy, Lecz nie każdy musi sugerować, że jego wiedza jest odkryciem.

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

OK chrapy pozwolą zasilić w powietrze schron podziemny, do głębokości peryskopowej. Nie ośmieszaj się, że możesz czegokolwiek mnie nauczyć, chyba niegrzeczności. Jedyną rzecz jaką dowiedziałem się w przeszłości to, że falowniki zostały zaadaptowane do PC. Kiedyś nie były. Reszta to Twoje wymysły i arogancja. Każdy ma ograniczenia swojej wiedzy, Lecz nie każdy musi sugerować, że jego wiedza jest odkryciem.

No widzisz, to już dwie rzeczy więcej wiesz. I jeszcze ta trzecie, że pompa ciepłą, to jednak więcej energii oddaje, niż pobiera.

fotohobby dyskusja z Tobą zaczyna być żenująca. Napiszę ci że 2+2 = 4 i zacznę twierdzić, że tego nie wiedziałeś. Przecież gdybyś wiedział sam byś to napisał, a nie napisałeś. Jak prowadzić rozmowę z kimś kto nie wie, że 2+2=4

Tylko, że tu nie chodzi o to, że ty NIE napisałaś, a że PISAŁEŚ...

Głupoty.

"pompa przez większą część roku więcej energii pobiera, niż oddaje"

Później wyedytowałeś "większą część" na "pewną część"

Teraz zdziwienie , że okręty mogą płynąć w zanurzeniu na dieslu. Ze generator może być 3m pod ziemią...

Edytowane przez fotohobby

Widze, ze i tu foto "naucza". ;)

W przypadku Jurgonki temat to trudny, ale ostatnio dał się przekonać, że w domu z WM jednak może być kominek, więc i z generatorem 3m pod ziemią powinno się udać.

Przy odrobinie szczęścia dowiemy się też jakie będą parametry pracy hybrydy PC i rekuperatora, którą zaproponował do ogrzewanie tytułowego pomieszczenia.

Popełniam nieścisłości i nie wiem wszystkiego. PC PW w dawnych latach przez większość sezonu grzewczego była nieekonomiczna. Nie miała grzałek elektrycznych. Nie miała inwertera. Mój wpis nie był to brak wiedzy tylko nieprecyzyjne sformułowanie do którego się już wtedy przyznałem. I poprawiłem wpis, o czym napisałem. Nie pierwszy raz starasz się zmienić znaczenie słów użytych przeze mnie.:bye:

W odróżnieniu od Ciebie wiem, ze nie istnieją sprężarki inwertorowe, wiem, że nawet inwerter nie pozwala na mniejszy pobór prądu niż prawdziwe dane producenta. Dolna granica poboru prądu przez silnik jest stała dla każdego silnika i mniej prądu to koniec silnika.

W odróżnieniu od Ciebie wiem, ze nie istnieją sprężarki inwertorowe, wiem, że nawet inwerter nie pozwala na mniejszy pobór prądu niż prawdziwe dane producenta. Dolna granica poboru prądu przez silnik jest stała dla każdego silnika i mniej prądu to koniec silnika.

Wiem... to, że u qubica wyszło mniej (0.34kW), niż podał producent (0.4kW), to spisek

Już abstrahując od tego, co to znaczy "prawdziwe dane producenta" :)

Dobra, Jurgonka, widzę, że o tej pompie ciepła z rekuperatorem, to trochę chlapnąłeś i nie bardzo potrafisz wyjść z tego, więc Ci ten temat odpuszczę.

Następnym razem nie pisz sci-fi....

fotohobby "NIBE proponuje zastosowanie systemów wentylacji z odzyskiem ciepła na bazie pomp ciepła FIGHTER, które umożliwiają odzyskanie prawie całej energii z wydostającego się z budynku powietrza i wykorzystanie jej na cele grzewcze. Jednostki te wentylują i ogrzewają dom, a także zaopatrują w ciepłą wodę użytkową. System NIBE gwarantuje zachowanie wymaganego współczynnika wymiany powietrza nawet przy zamkniętych drzwiach i oknach. Kontrolowany system wentylacji domowej na bazie pomp ciepła FIGHTER może być stosowany zarówno w nowo budowanych, jak i istniejących budynkach, "

Wystarczy, to że Ty o czymś nie wiesz to nie znaczy, że to nie istnieje.

Przytoczone kolejny raz przez ciebie dane wskazują na oszustwo. Zrozum elektrycznie jest to sprzeczne z wiedzą, moją a więc możesz to ignorować.

Wystarczy, to że Ty o czymś nie wiesz to nie znaczy, że to nie istnieje.

Przytoczone kolejny raz przez ciebie dane wskazują na oszustwo. Zrozum elektrycznie jest to sprzeczne z wiedzą, moją a więc możesz to ignorować.

Ja wiem, ze takie urzadzenia istnieją, moj Drogi.

A teraz policz sobie na paluszkach, ile czasu popracuje takie urzadzenie u kogoś, kto ma do dyspozycji 2000W na TYDZIEŃ.

Policz proszę i podziel się wynikiem

I przemyśl juz sam, czy proponowanie takiego urzadzenia autorowi wątku ma sens...

Edytowane przez fotohobby