Jurgonka 24.10.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 OK chrapy pozwolą zasilić w powietrze schron podziemny, do głębokości peryskopowej. Nie ośmieszaj się, że możesz czegokolwiek mnie nauczyć, chyba niegrzeczności. Jedyną rzecz jaką dowiedziałem się w przeszłości to, że falowniki zostały zaadaptowane do PC. Kiedyś nie były. Reszta to Twoje wymysły i arogancja. Każdy ma ograniczenia swojej wiedzy, Lecz nie każdy musi sugerować, że jego wiedza jest odkryciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.10.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 OK chrapy pozwolą zasilić w powietrze schron podziemny, do głębokości peryskopowej. Nie ośmieszaj się, że możesz czegokolwiek mnie nauczyć, chyba niegrzeczności. Jedyną rzecz jaką dowiedziałem się w przeszłości to, że falowniki zostały zaadaptowane do PC. Kiedyś nie były. Reszta to Twoje wymysły i arogancja. Każdy ma ograniczenia swojej wiedzy, Lecz nie każdy musi sugerować, że jego wiedza jest odkryciem. No widzisz, to już dwie rzeczy więcej wiesz. I jeszcze ta trzecie, że pompa ciepłą, to jednak więcej energii oddaje, niż pobiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.10.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Tu już dawno nic nie jest w temacie:lol2: A jak ktoś lub coś one chrapy zatka? Albo coś w nie wrzuci? 120tyś w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 24.10.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 fotohobby dyskusja z Tobą zaczyna być żenująca. Napiszę ci że 2+2 = 4 i zacznę twierdzić, że tego nie wiedziałeś. Przecież gdybyś wiedział sam byś to napisał, a nie napisałeś. Jak prowadzić rozmowę z kimś kto nie wie, że 2+2=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.10.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Widze, ze i tu foto "naucza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.10.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) fotohobby dyskusja z Tobą zaczyna być żenująca. Napiszę ci że 2+2 = 4 i zacznę twierdzić, że tego nie wiedziałeś. Przecież gdybyś wiedział sam byś to napisał, a nie napisałeś. Jak prowadzić rozmowę z kimś kto nie wie, że 2+2=4 Tylko, że tu nie chodzi o to, że ty NIE napisałaś, a że PISAŁEŚ... Głupoty. "pompa przez większą część roku więcej energii pobiera, niż oddaje" Później wyedytowałeś "większą część" na "pewną część" Teraz zdziwienie , że okręty mogą płynąć w zanurzeniu na dieslu. Ze generator może być 3m pod ziemią... Edytowane 24 Października 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.10.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Widze, ze i tu foto "naucza". W przypadku Jurgonki temat to trudny, ale ostatnio dał się przekonać, że w domu z WM jednak może być kominek, więc i z generatorem 3m pod ziemią powinno się udać. Przy odrobinie szczęścia dowiemy się też jakie będą parametry pracy hybrydy PC i rekuperatora, którą zaproponował do ogrzewanie tytułowego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.10.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Sam watek jest niezle odjechany, a jak sie jeszcze poczyta o czym dyskusja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.10.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Pamiętam, że dwa lata temu był podobny, to się skończył dyskusją w stylu "czy chciał(a)bym przeżyć atak jądrowy i żyć postnuklearnym świecie ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 24.10.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Popełniam nieścisłości i nie wiem wszystkiego. PC PW w dawnych latach przez większość sezonu grzewczego była nieekonomiczna. Nie miała grzałek elektrycznych. Nie miała inwertera. Mój wpis nie był to brak wiedzy tylko nieprecyzyjne sformułowanie do którego się już wtedy przyznałem. I poprawiłem wpis, o czym napisałem. Nie pierwszy raz starasz się zmienić znaczenie słów użytych przeze mnie. W odróżnieniu od Ciebie wiem, ze nie istnieją sprężarki inwertorowe, wiem, że nawet inwerter nie pozwala na mniejszy pobór prądu niż prawdziwe dane producenta. Dolna granica poboru prądu przez silnik jest stała dla każdego silnika i mniej prądu to koniec silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 24.10.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Kominek przy WM to zgodne z przepisami, ale wymaga wiedzy od użytkownika. Brak wiedzy = niebezpieczeństwo. Przepis pozwalający na taki montaż to bubel prawny, ale obowiązujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.10.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ciekawe ... W wielu krajach gdzie domy energooszczędne to praktycznie standard powinni się o tym dowiedzieć .Co oni robią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.10.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 W odróżnieniu od Ciebie wiem, ze nie istnieją sprężarki inwertorowe, wiem, że nawet inwerter nie pozwala na mniejszy pobór prądu niż prawdziwe dane producenta. Dolna granica poboru prądu przez silnik jest stała dla każdego silnika i mniej prądu to koniec silnika. Wiem... to, że u qubica wyszło mniej (0.34kW), niż podał producent (0.4kW), to spisek Już abstrahując od tego, co to znaczy "prawdziwe dane producenta" Dobra, Jurgonka, widzę, że o tej pompie ciepła z rekuperatorem, to trochę chlapnąłeś i nie bardzo potrafisz wyjść z tego, więc Ci ten temat odpuszczę. Następnym razem nie pisz sci-fi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 24.10.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Zdun Darek B Podaj przepis, który nie pozwala użytkować kominka przy awarii WM. Podaj przepis uzależniający montaż kominka od posiadania czujnika czadu. Tylko nie pisz, że coś jest oczywiste, oczywiste to jest: "Nieskończona jest głupota ludzka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 24.10.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 fotohobby "NIBE proponuje zastosowanie systemów wentylacji z odzyskiem ciepła na bazie pomp ciepła FIGHTER, które umożliwiają odzyskanie prawie całej energii z wydostającego się z budynku powietrza i wykorzystanie jej na cele grzewcze. Jednostki te wentylują i ogrzewają dom, a także zaopatrują w ciepłą wodę użytkową. System NIBE gwarantuje zachowanie wymaganego współczynnika wymiany powietrza nawet przy zamkniętych drzwiach i oknach. Kontrolowany system wentylacji domowej na bazie pomp ciepła FIGHTER może być stosowany zarówno w nowo budowanych, jak i istniejących budynkach, " Wystarczy, to że Ty o czymś nie wiesz to nie znaczy, że to nie istnieje.Przytoczone kolejny raz przez ciebie dane wskazują na oszustwo. Zrozum elektrycznie jest to sprzeczne z wiedzą, moją a więc możesz to ignorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 24.10.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Czy barany z Wejherowo i Rybnik umieją sobie założyć "swój" mądry wątek... czy umieją tylko krytykować nie swoje plany i wątki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.10.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Wystarczy, to że Ty o czymś nie wiesz to nie znaczy, że to nie istnieje. Przytoczone kolejny raz przez ciebie dane wskazują na oszustwo. Zrozum elektrycznie jest to sprzeczne z wiedzą, moją a więc możesz to ignorować. Ja wiem, ze takie urzadzenia istnieją, moj Drogi. A teraz policz sobie na paluszkach, ile czasu popracuje takie urzadzenie u kogoś, kto ma do dyspozycji 2000W na TYDZIEŃ. Policz proszę i podziel się wynikiem I przemyśl juz sam, czy proponowanie takiego urzadzenia autorowi wątku ma sens... Edytowane 24 Października 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.10.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Czy barany z Wejherowo i Rybnik umieją sobie założyć "swój" mądry wątek... czy umieją tylko krytykować nie swoje plany i wątki!!! Pisze się "z Wejcherowa i Rybnika", kozo... Czy ja krytykuję czyjeś plany ? Nowość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 24.10.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Nie krytykuje jako jeden z nielicznych wypowiadałem się merytorycznie w temacie. Niestety nie potrafię nie odpowiadać na zaczepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 24.10.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Przecież PC modeluje:D gdy będzie minimalny pobór mocy grzewczej mocy pobranej będzie na pewno mniej niż farelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts