MariusM 24.10.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Dzień dobry, Mam zabudowaną wannę w której przeciekał syfon, ponieważ wanna jest zabudowana to zanim zorientowałem się co się dzieje woda zdążyła wsiąknąć w ściany i pod panele oraz pojawił się grzyb. Chciałbym kupić na allegro jakiś używany osuszacz, czy taki osuszacz wyciągnie w ciągu kilku dni wodę ze ścian, paneli oraz z betonu pod wanną, wanna jest zabudowana ale jest otwór wielości głowy. http://allegro.pl/osuszacz-powietrza-pochlaniacz-wilgoci-400w-hit-i4705583531.html Mam jeszcze jedno pytanie, czy po osuszeniu ścian grzyb ponownie wyjdzie na wierzch, czy trzeba koniecznie likwidować grzybnię? Edytowane 24 Października 2014 przez MariusM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.10.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Wedlug mnie to bedzie troche trudna wyciagnac cala wilgoc z za wanny. Panele napewna beda do wymiany, po nasiaknieciu sie odksztalca.Po wysyszeniu scian wypadaloby grzyba jakims dobrym srodkiem zmyc i pomalowac specjalna antygrzybiczna farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariusM 25.10.2014 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Kupiłem taki osuszacz, mam http://allegro.pl/show_item.php?item=4726830276 ponoć potrafią wyciągnąć wilgoć ze ściany grubości 1 metra. Panele niestety skrzypią gdy się na nie nadepnie do tego jeszcze wewnętrzna ściana pęka obok łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariusM 03.03.2015 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Minęło kilka miesięcy, gdy zaczynałem osuszać mieszkanie, to wilgotność wynosiła 75%, po miesiącu spadła do 40-50%, teraz wynosi 45%. Grzyb się nie pojawia jednak pozostał lekki smród, jakby starej szopy mimo że mam w domu wentylację. Do tego cały czas chodzę zakatarzony. Czy jest jakiś sposób żeby wykryć źródło tego smrodu, bo po wejściu do mieszkania po 1 wdechu nos się przyzwyczaja i niczego nie czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts