pitctab 24.10.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Mam takie pytanie w jaki sposób były wyceniane Wasze łazienki ?Mój glazurnik rzucił "ot tak" kwotę 6tyś.(łazienka 15m2 z prysznicem, wanną, 2 umywalki i sedes bez podwieszanego sufitu)Zaintrygowało mnie to bo inne rzeczy szczegółowo specyfikował (np. przy malowaniu ile m2 ściany, ile sufitu itd.)Po moim obliczeniach wyszło mi że realny koszt robocizny to ok.3 tyś. Do wyliczeń dałem wszystko co tylko przychodziło mi do głowy czyli. obsadzenie baterii, wanny, montaż kabiny, kładzenie płytek itd. nie chcąc niczego pominąć.Pokazałem to glazurnikowi, który coś tam dodał za łączną kwotę 200zł. Tak czy inaczej jego cena jest o połowę niższa niż faktyczna robocizna wg. stawek budowlanych jak i jego.Na moje pytanie "o co kaman" gość odpowiedział że łazienki tak się właśnie wycenia.Dla mnie to absurd ale może się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 24.10.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ja ostatnio też się zdziwiłam, nasz kafelkarz też sobie rzucił cenę 5000-6000 zł za łazienkę 10 m2 (bardzo mało kafli!) - jedno wc, wanna, prysznic. To cena za samą robociznę, naprawdę przegięcie wg mnie.... Przy poprzedniej robocie (kafle na podłodze w kuchni i korytarzu) doliczyl nam na samym końcu ponad 700 zł za fugowanie fugą epoksydową (zajęło mu to ok 6-7 godzin). Wcześniej wspominał coś o dopłacie, ale sporo sobie policzył! Zapytalismy innego fachowca (z polecenia), na ile wycenia prace w łazience i stwierdził, że jeśli mój mąż obsadzi wannę i brodzik do prysznica, to zmieścimy się w 2000 zł za wszystkie prace... Więc zrezygnowaliśmy z pana 6000 zł, który uważa, że jest najlepszy na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 24.10.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 to jest właśnie najlepsze, że co fachowiec to inaczej sobie liczy. Jeden powie "a 5 tysi i gra" Drugi "no to trzeba policzyć za metr tyle, a za to tyle..." Trzeci powie "ile za płytki? tyle samo za robotę" A najlepsze teksty "jak się Panu nie podoba cena to można samemu sobie płytki położyć" i ja skorzystałem z rady pana glazurnika i sam kładłem płytki. 3 tygodnie mi zeszło ale 6 koła w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 24.10.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Super, Kondziu I jak wyszło? Jest ok? Nasz fachowiec zaczął nas indoktrynować, że jak weźmiemy kogoś za niższą cenę, to nam spieprzy płytki i tyle z tego będziemy mieć. Ja naprawdę nie chce nikogo wykorzystywać i wiem, że za pracę fachowca trzeba zapłacić. Ale uważam, że 300-400 zł dniówki to bardzo uczciwa stawka (sama bym chciała tyle zarabiać!) i jak ktoś woła sobie ok 1000 zł dniówki, to bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danutack 25.10.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Pan, który zakładał płytki w mojej łazience, na ścianach i podłodze, łącznie 28 mkw, zakładał geberyt i obudował go płytą gk, zabudował wannę, wycenił swoją pracę na 2300 zł. Łazienka ma 8 mkw. Oczywiście na moje życzenie wyliczył na kartce poszczególne prace.Nie podłączał niczego, to praca dla hydraulika.Myślałam, że to dużo, bo za płytki w salonie i kuchni 67 mkw wziął 2400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.10.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 często łazienki są droższe bo przy płytkach jest więcej roboty - często są jakieś wnęki, załamania i trzeba płytki przycinać i szlifować pod kątem - to dodatkowy czas pracy więc i cena rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitctab 25.10.2014 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Ale nie chyba o 100% jak to miało miejsce w moim przypadku !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.10.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 zawsze można poprosić o dokładne wyliczenia i wtedy wiesz wszystko dokładnie i możesz porównać z innymi, na czym który jest droższy poza tym, jeśli zaproponowana cena nie pasuje to się szuka innego tańszego zawsze tak jest że jedni zdzierają a inni nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 26.10.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 jutro zrobię zdjęcia i wkleje. myślę że jak na nowicjusza wyszło kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 07.12.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 No trochę mi to zajęło ale wklejam zdjęcia jeżeli nie są dobrej jakości to proszę o kontakt wyślę na meila lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts