macies 25.10.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Witam, Mam problem planuję wybudować do z garażem dwustanowiskowym w bryle budynku. Przed garażem ma być ok 8-9m no i brama i zjazd.Moj projektant drogowy zaproponował zjazd 3m, bo twierdzi że zjazd szerszy niż droga nie przejdzie.Dodatkowo ja oddaję na drogę 4m ze zwojej działki wiec w przyszłości droga bedzie miała 6m. Natomiast teraz każą nam nawiązać do istniejącej drogi czyli 3m.No ogólnie jest zamieszanie ale chodzi mi o to ile powinienem mieć szerokości zjazd żeby swobodnie dwa samochody mogły wjeżdzać i wyjeżdzać z garażu no i z podjazdu bo zakładam że mogą przecież dwa auta stać jednocześnie na podjeżdzie i chcieć wyjechać. Zakładam 8-9m przed garazem do bramy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.10.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Nie bardzo rozumiem o co pytasz. Pytasz o szerokośc zjazdu z drogi publicznej ? Czy pytasz o szerokośc wjazdu do garażu na Twojej działce? Czy to słowo zjazd oznacza pochylnie do garażu w piwnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macies 25.10.2014 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Nie bardzo rozumiem o co pytasz. Pytasz o szerokośc zjazdu z drogi publicznej ? Czy pytasz o szerokośc wjazdu do garażu na Twojej działce? Czy to słowo zjazd oznacza pochylnie do garażu w piwnicy ? Chciałem się dowiedzieć o zjazd czyli to co musi być zaprojektowane przez projektanta drogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 25.10.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi publiczne i ich usytuowanie § 79 Zjazd indywidualnyZjazd indywidualny powinien mieć:1) szerokość nie mniejszą niż 4,5 m, w tym jezdnię o szerokości nie mniejszej niż 3,0 m i nie większej niż szerokość jezdni na drodze, Do wjazdu samochodem osobowym 3m wystarczy, jeśli chcesz wjeżdżać czymś większym to 3,5m. Poszerzenie wjazdu zrób na swojej działce do szerokości bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts