noiragneau 25.10.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Witam,czy już ktoś wymieniał (lub wie jak to zrobić) czujnik temperatury przy kotle Defro ?Poprzedni uległ awarii, mam nowy ale starego nie mogę wyciągnąć (wyraźny opór) więc nie mam nawet jak wymienić nowego. Z tyłu pieca nie widzę żadnego dojścia a nie chce rozwalać całego poszycia z tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.10.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Masz pewnie sterownik w zabudowie ? Jak nie możesz sobie poradzić to sam czujnik pewnie tkwi w jakiejś kapilarze w kotle. Jeśli masz problem z wyciągnięciem przewodu to w wyciągnij czujnik z kapilary odetnij stary czujnik i do tego na jakiejś kostce podłącz nowy. Tak domowym sposobem Tylko wyłączyć ster z prądu przed odcięciem starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 25.10.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 O prosze jakie porady odciąć ,zalać betonem itp. Przecież kolega napisał ,że nie może samego czujnika wyciągnąć a nie przewód ! Ja Ci proponje psiknąć np. wd 40 lub czymś podobnym ,pewnie dostało się troszkę wody ,skropliny czy coś podobnego i najzwyczajniej w świecie przyrdzewiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noiragneau 27.10.2014 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Niestety obawiam się że ten czujnik jest włożony gdzieś głęboko (wyszło jakieś 20cm kabla i na tym koniec).Dzisiaj już będę mógł zadzwonić do DEFRO i zobaczymy co poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noiragneau 04.11.2014 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Po weekendzie skontaktowałem się z serwisem. Czujniki umieszczone są pod górną pokrywą kotła, w przypadku Defro Duo jest ona na zatrzaski i bardzo łatwo się ją ściąga. Czujnik udało się wymienić bez problemu. Co do miejsca zakupu to polecam kupić na allegro. Czujnik do kotła kupiłem u producenta, odpisali mi że 48zł + koszty wysyłki. Wysłali kurierem za pobraniem za 34zł ! Nauczony doświadczeniem, czujnik CWU kupiłem już na allegro - z przesyłką 36zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts