andrew031383 25.10.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Witam, Jest tu sporo fachowców więc mam prośbę o udzielenie odpowiedzi na pytanie natury technicznej. Otóż wykonywałem u siebie remont i postanowiłem umieścić w kuchni kratkę wentylacyjną w suficie podwieszanym (wcześniej kratka znajdowała się na ścianie i ciąg był dobry).W chwili obecnej brak ciągu, powietrze jest wtłaczane do kuchni, smrody od sąsiadów z dołu lecą do mnie. Dodam że w łazience mieszczącej się obok kuchni ciąg jest rewelacyjny, tak samo w innych pomieszczeniach przy zamkniętych oknach. Mieszkanie znajduje się na 1 piętrze 4 piętrowego budynku z lat '50 Czy przyczyną zaistniałej sytuacji może być zbyt głęboko włożony prostokątny kanał poziomy (można kupić np. w Castoramie) w komin wentylacyjny czy to raczej co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 25.10.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Witam, Jest tu sporo fachowców więc mam prośbę o udzielenie odpowiedzi na pytanie natury technicznej. Otóż wykonywałem u siebie remont i postanowiłem umieścić w kuchni kratkę wentylacyjną w suficie podwieszanym (wcześniej kratka znajdowała się na ścianie i ciąg był dobry). W chwili obecnej brak ciągu, powietrze jest wtłaczane do kuchni, smrody od sąsiadów z dołu lecą do mnie. Dodam że w łazience mieszczącej się obok kuchni ciąg jest rewelacyjny, tak samo w innych pomieszczeniach przy zamkniętych oknach. Mieszkanie znajduje się na 1 piętrze 4 piętrowego budynku z lat '50 Czy przyczyną zaistniałej sytuacji może być zbyt głęboko włożony prostokątny kanał poziomy (można kupić np. w Castoramie) w komin wentylacyjny czy to raczej co innego? czy nie wymieniałeś w kuchni tez okna??? czy sytuacja się zmienia jak są zamknięte lub otwarte drzwi do kuchni, czy też okno w kuchni??? czy czasem nie kułeś nic w kominie?? tak jak piszesz w skrajnych przypadkach włożenie za głęboko rury w komin może ograniczać ciąg, przyczyną może być też złe uszczelnienie między rurą a kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts