silencer7 25.10.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Szukałem ale nigdzie nie mogę znaleźć porady jak to naprawić. Otóż od pewnego czasu wajcha baterii opada w dół. Nie można ustawić małego strumienia wody bo wajcha sama grawitacyjnie zamyka zawór. Bateria to model Grohe Start. Zdjąłem dźwignię, ale nie wiem czego mam dalej szukać i co wymienić. A największym problemem jest obecnie dla mnie odkręcenie tego półokrągłego pierścienia - jest widoczny na zdjęciu. Nie ma jak go złapać żeby go odkręcić - czy jest na to jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silencer7 29.10.2014 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Czy jest tu jakiś hydraulik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 30.10.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zaznaczam, że nie miałem nigdy do czynienia z Grohe, a sam mam problem odwrotny - z czasem głowice dają coraz większy opór i pracują skokowo, przez co trudno jest ustawić mały przepływ i wyregulować temperaturę. Ten pierścień u samej góry, którego nie ma jak złapać? Ja to porządnie odtłuszczam, myję ręce, żeby się jak najmniej ślizgały i póki jeszcze są lekko wilgotne, biorę pierścień na tarcie. Znaczy się normalnie odkręcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts