piotrek777 04.01.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam, Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Dachówka Piano, owszem bardzo ładnie wygląda tylko ta cena:( - dosyć drogo wychodzi. My zastanawiamy się nad betonową Brass Teviva, ewentualnie ceramiczna Tegalit. Betonowa ,niestety nie jest taka ładna i powierzchnia jest porowata. Czy kupiłaś już może pustaki, beton stal itd. czy ceny są dużo lepsze niż w sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 05.01.2015 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witaj Piotrek,Pustaki będziemy załatwiać do końca miesiąca, beton i stal na bieżąco bo wychodzi na to że te cenowo się nie zmieniają tak bardzo. Okna już zakupione na zimowej promocji w Oknoplast - dostaliśmy maksymalne zniżki.Zastanawialiśmy się nad betonowym Brassem ale majster nam odradził twierdząc, że jest cięzka i nasiąka bardziej niż ceramika.Ogólnie ceny teraz są lepsze, wiele osób twierdzi że od marca niektóre materiały pójdą w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek777 06.01.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Co dachówki betonowej to też słyszałem opinie, że nasiąka bardziej niż ceramiczna , z czasem się jednak utwardza i nasiąka mniej. U mojej babci na spichlerzu leży dachówka betonowa już 55 lat i nic się z nią nie dzieje, wygląda ładnie jak na tyle lat. Jest to dachówka innego typu oczywiście bo nie barwiona i technologia produkcji inna ( szczegółów nie znam bo nie jestem z branży). Ale wydaje mi się, że skoro pól wieku temu potrafili produkować dobrą dachówkę to teraz tym bardziej. Ogólnie chodzi o kasę gdybym miał jej więcej to kupiłbym ceramiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 24.01.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam,Kupiliśmy z żona projekt E-157. Jest to w sumę E-127 tyle ze z pojedynczym garażem. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu i papierologii.Czy mozna wiedzieć jaki wyszedł orientacyjny koszt zakupu okien do państwa projektu?Ściany nośne beda budowane z silikatów?Strop lany czy systemowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 24.01.2015 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witaj esamolocik!Gratulacje z zakupu, nawet nie wiedzialem ze taki projekt maja e-domy - chyba jakas nowosc.Ściany jak wyżej wspominałem będą z Porotherm 25 Profi, strop lany. Informacje na temat kosztu stolarki okiennej przesylam na pw.Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 25.01.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witaj esamolocik! Gratulacje z zakupu, nawet nie wiedzialem ze taki projekt maja e-domy - chyba jakas nowosc. Ściany jak wyżej wspominałem będą z Porotherm 25 Profi, strop lany. Informacje na temat kosztu stolarki okiennej przesylam na pw. Pozdrawiam i powodzenia Tak, to nowość. Rozumiem ze kanały od rekuperacji beda rozprowadzone w stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 25.01.2015 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Kanały będą plastikowe o średnicy 70mm i rozprowadzone w ociepleniu górnym stropu dlatego zwiększamy grubość styro o 3cm (w projekcie jest 4cm). Reku umieszczamy w garażu i pion będzie szedł przez garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksawi 28.01.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam cosi ktoś projektował instalacje wentylacji bo ja zamierzam reku montować nad schowkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 28.01.2015 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ksawi nie bardzo rozumiem. Reku można na strychu i w garażu. Wszystko zależy od indywidualnego podejścia tylko ze na strychu na ogół panują niższe temperatury co może negatywnie wpływać na pracę całego systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 29.01.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Cosi, ty robiłeś indywidualny projekt rekuperacji czy skorzystałeś z dodatku (aneksu) biura projektowego e-domy?W sumie przekonałem się do rekuperacji, ale nie wiem czy projekt zlecić jakiejś firmie czy skorzystać z dodatku (aneksu) biura co projektowało ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 29.01.2015 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Większość firm robi indywidualne projekty. U nas tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksawi 30.01.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 cosi zastanawiałeś się nad klimatyzacja w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 31.01.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 cosi zastanawiałeś się nad klimatyzacja w domu ? Ksawi - kiedyś myśleliśmy o klimatyzacji działającej w połączeniu z reku. Traktujemy to jako dodatek, być może wrócimy do tematu po zakończeniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksawi 31.01.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 cosi - też myślałem żeby połączyć z reku ale podobno się nie da chyba ze źle mi doradzili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 04.03.2015 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Po dłuższej przerwie czas uzupelnic co nowego sie wydarzylo. Otoz tak - wylana zostala plyta - rozpoczelismy budowe fundamentów pod schody i taras - pustaki stoja gotowe i czekaja na rozpoczecie murowania - wiezba i dach zamowione Dzisiaj planowalismy start ale ze wzgledu na pogode nie dalo rady. Obserwujemy pogode i czekamy na dogodny moment do rozpoczecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek777 06.03.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witaj Cosi,Miło powitać cię po przerwie i poczytać co się u ciebie dzieje.Jakbyś dysponowa(ł )jakimiś fotkami to wrzuć je do dziennika ,chętnie pooglądam.U mnie jeszcze się nic nie dzieje na budowie, w niedługim czasie będziemy zakładać wodę, utwardzać drogę i załatwiać prąd. Mam nadzieję,że z budową ruszymy w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksawi 07.03.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Witam Pogoda sprzyja to prace czas zaczynać , my tyczymy w czwartek a prace przy fundamentach od następnego poniedziałku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 08.03.2015 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Hej, u nas akcja pod tytułem budowa rozpoczęła się na całego. Ze względu że budujemy z Profi, murarze cały pierwszy dzień układali początkową warstwę a póżniej zajęło półtora dnia na wybudowanie pierwszego piętra. Jutro zaczynamy szalować strop i układać zbrojenie. Równocześnie lecimy z tarasem, który został nieco powiększony. Kilka fotek poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek777 09.03.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Hej, tempo budowy naprawdę imponujące:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 09.03.2015 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Dzisiaj zadeskowali strop nad garażem i przygotowane zostały słupy i nadproza pod zalanie. Stal juz czeka, lejemy strop pod koniec tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts