Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik MM - projekt E-127

cosi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 144
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas tynki i wylewki schną ładnie i od przyszlego tygodnia ruszamy z wykonczeniem poddaszy. Instalacja elektryczna juz spieta oraz pojawil sie przylacz gazu na dzialce. Za tydzien tez kopiemy juz wszystkie przylacza do domu.

Relacja foto ponizej

20150628_181838.jpg

20150628_181804.jpg

20150627_200539.jpg

20150627_193328.jpg

20150627_193243.jpg

20150627_193222.jpg

20150627_193133.jpg

I rozdzielnia na osprzecie Hager z ochronnikiem klasy BC

20150621_203625.jpg

Super, też bym chciała być na tym etapie, ale wciąż się waham projekt e-127 czy e-157(na jedno auto)? PORADŹ. [email protected]. Z GÓRY DZIĘKI!

Zrezygnowałeś z okien w jadalni! Ja myślałam zrezygnować z okien w salonie z widokiem na kryty taras.Nie uważasz, że ten dom jest za duży?

Czy wystarczy mi 500 000zł na wybudowanie i wykończenie tego domu?

A może budujesz ten dom na Dolnym Śląsku?

Byłabym wdzięczna za kontakt.

Gratulacje....postęp prac jest imponujący.

My dopiero co ruszamy z budową domu wedle projektu E-157.

Jestem na etapie fundamentów i chciałbym się dopytać o izolację.

Co kładłeś na fundament betonowy? Papę czy folię? Oczywiście góra fundamentu betonowego będzie smarowana dysperbitem i zastanawiam się co na to położyć przed wyłożeniem bloczków fundamentowych.

Czy oprócz nałożenia dysperbitu na bloczki fundamentowe stosowałeś jakąś izolację (papę czy folię)?

Super, też bym chciała być na tym etapie, ale wciąż się waham projekt e-127 czy e-157(na jedno auto)? PORADŹ. [email protected]. Z GÓRY DZIĘKI!

Zrezygnowałeś z okien w jadalni! Ja myślałam zrezygnować z okien w salonie z widokiem na kryty taras.Nie uważasz, że ten dom jest za duży?

Czy wystarczy mi 500 000zł na wybudowanie i wykończenie tego domu?

A może budujesz ten dom na Dolnym Śląsku?

Byłabym wdzięczna za kontakt.

Witam,

Wybor nalezy do Ciebie i wszystko zalezy od tego jakie masz potrzeby, co do kosztów to na stronie jest podany orientacyjny koszt.

Gratulacje....postęp prac jest imponujący.

My dopiero co ruszamy z budową domu wedle projektu E-157.

Jestem na etapie fundamentów i chciałbym się dopytać o izolację.

Co kładłeś na fundament betonowy? Papę czy folię? Oczywiście góra fundamentu betonowego będzie smarowana dysperbitem i zastanawiam się co na to położyć przed wyłożeniem bloczków fundamentowych.

Czy oprócz nałożenia dysperbitu na bloczki fundamentowe stosowałeś jakąś izolację (papę czy folię)?

Witaj Esamolocik,

My na lawy dawalismy 2x pape termozgrzewalna, desperbit na sciany fundamentowe.

Witam,

Miło popatrzeć jak budowa posuwa się w tym tempie na przód, u mnie niestety az tak szybko nie idzie. Ekipa murarzy liczy 2 majstrów i 2 pomocników. mam pytanie jakiej grubości styropian stosowałeś do ocieplenia podłogi w domu i czy oprócz zmniejszenia wysokości okien zmniejszałeś też wysokość pomieszczeń. Bo też chciałem zmniejszyć wys. okien a fachowcy twierdzą ,że bez zmniejszenia wys. pomieszczeń będzie to nieładnie wyglądać?

Witam,

Letniowoc -

Jak pisałem juz wczesniej, kolor okien to Winchester obustronny.

Esamolocik -

Fundament docieplalismy styrodurem XPS 10cm a na to folia kubelkowa - bylo o tym wczesniej :)

Piotrek777 -

W garazu 10cm, na dole w domu 20 cm, na gorze 7cm. Co do zmniejszenia wymiarow to tylko okna na 2,3m, reszta jak w projekcie i wyglada bardzo ok.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam,

Co tam słychać u Ciebie na budowie? Już dawno nie było żadnych fotek:( .

Czy mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia jak wyglądają kominy bo my właśnie będziemy na tym etapie no i zdjęcia z prac w środku domu oczywiście. Mam pytanie czy obróbkę kominów miałeś w cenie murowania domu czy było to płatne oddzielnie i ile ? Jeśli trzeba to zapytam na privie.

Pozdrawiam :)