LenaMi 28.06.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Cosi, mam pytanie dotyczące kosztorysu - tzn. czy owy zamawialiście? z uwagi na to, iż ceny za budowlankę mają niesamowita rozpiętość, zastanawiamy się nad jego zakupem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 28.06.2015 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Cosi, mam pytanie dotyczące kosztorysu - tzn. czy owy zamawialiście? z uwagi na to, iż ceny za budowlankę mają niesamowita rozpiętość, zastanawiamy się nad jego zakupem... Polecam zamowic jesli budujecie systemem gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 28.06.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 U nas tynki i wylewki schną ładnie i od przyszlego tygodnia ruszamy z wykonczeniem poddaszy. Instalacja elektryczna juz spieta oraz pojawil sie przylacz gazu na dzialce. Za tydzien tez kopiemy juz wszystkie przylacza do domu. Relacja foto ponizej I rozdzielnia na osprzecie Hager z ochronnikiem klasy BC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA3 29.06.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Super, też bym chciała być na tym etapie, ale wciąż się waham projekt e-127 czy e-157(na jedno auto)? PORADŹ. [email protected]. Z GÓRY DZIĘKI!Zrezygnowałeś z okien w jadalni! Ja myślałam zrezygnować z okien w salonie z widokiem na kryty taras.Nie uważasz, że ten dom jest za duży?Czy wystarczy mi 500 000zł na wybudowanie i wykończenie tego domu? A może budujesz ten dom na Dolnym Śląsku? Byłabym wdzięczna za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA3 29.06.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Brama 5 m, ja myślałam zmniejszyć ją do 4m,ale nie wiem jak to będzie się prezentować. Widzę, że zrezygnowałeś z biblioteczki na dole!Wyszedł piękny duży salon. SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 30.06.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Gratulacje....postęp prac jest imponujący.My dopiero co ruszamy z budową domu wedle projektu E-157.Jestem na etapie fundamentów i chciałbym się dopytać o izolację.Co kładłeś na fundament betonowy? Papę czy folię? Oczywiście góra fundamentu betonowego będzie smarowana dysperbitem i zastanawiam się co na to położyć przed wyłożeniem bloczków fundamentowych.Czy oprócz nałożenia dysperbitu na bloczki fundamentowe stosowałeś jakąś izolację (papę czy folię)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaMi 30.06.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Domek piękny !!! Wszystko solidnie wykonane... jest czego zazdrościć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 30.06.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Super, też bym chciała być na tym etapie, ale wciąż się waham projekt e-127 czy e-157(na jedno auto)? PORADŹ. [email protected]. Z GÓRY DZIĘKI! Zrezygnowałeś z okien w jadalni! Ja myślałam zrezygnować z okien w salonie z widokiem na kryty taras.Nie uważasz, że ten dom jest za duży? Czy wystarczy mi 500 000zł na wybudowanie i wykończenie tego domu? A może budujesz ten dom na Dolnym Śląsku? Byłabym wdzięczna za kontakt. Witam, Wybor nalezy do Ciebie i wszystko zalezy od tego jakie masz potrzeby, co do kosztów to na stronie jest podany orientacyjny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 30.06.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Gratulacje....postęp prac jest imponujący. My dopiero co ruszamy z budową domu wedle projektu E-157. Jestem na etapie fundamentów i chciałbym się dopytać o izolację. Co kładłeś na fundament betonowy? Papę czy folię? Oczywiście góra fundamentu betonowego będzie smarowana dysperbitem i zastanawiam się co na to położyć przed wyłożeniem bloczków fundamentowych. Czy oprócz nałożenia dysperbitu na bloczki fundamentowe stosowałeś jakąś izolację (papę czy folię)? Witaj Esamolocik, My na lawy dawalismy 2x pape termozgrzewalna, desperbit na sciany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 30.06.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Domek piękny !!! Wszystko solidnie wykonane... jest czego zazdrościć! LenaMi - dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 30.06.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Witaj Esamolocik, My na lawy dawalismy 2x pape termozgrzewalna, desperbit na sciany fundamentowe. Dzięki za odpowiedź. Na bloczki fundamentowe, oprócz dysperbitu nie dawaliscię żadnej izolacji pionowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 02.07.2015 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedź. Na bloczki fundamentowe, oprócz dysperbitu nie dawaliscię żadnej izolacji pionowej? Tylko dysperbit x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 03.07.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam Gratuluję postępu prac! Jaki kolor okien macie? Ładnie wyglądają od zewnątrz jak i od środka. Ja waham się czy dać taki sam kolor dwustronny czy jednak białe od środka (tak ma większość znajomych). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 03.07.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Tylko dysperbit x2. Dziękuje za odpowiedź. Jakie u siebie masz grunty? My budujemy dom na piasczystej działce (lasy iglaste) i zastanawiam się czy tak jak ty dać 2x Dysperbit lub w zamian położyć papę termozgrzewalną. Docieplałeś fundament styropianem? Jeżeli tak to jaki zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek777 04.07.2015 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Witam,Miło popatrzeć jak budowa posuwa się w tym tempie na przód, u mnie niestety az tak szybko nie idzie. Ekipa murarzy liczy 2 majstrów i 2 pomocników. mam pytanie jakiej grubości styropian stosowałeś do ocieplenia podłogi w domu i czy oprócz zmniejszenia wysokości okien zmniejszałeś też wysokość pomieszczeń. Bo też chciałem zmniejszyć wys. okien a fachowcy twierdzą ,że bez zmniejszenia wys. pomieszczeń będzie to nieładnie wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 05.07.2015 03:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Witam, Letniowoc - Jak pisałem juz wczesniej, kolor okien to Winchester obustronny. Esamolocik - Fundament docieplalismy styrodurem XPS 10cm a na to folia kubelkowa - bylo o tym wczesniej Piotrek777 - W garazu 10cm, na dole w domu 20 cm, na gorze 7cm. Co do zmniejszenia wymiarow to tylko okna na 2,3m, reszta jak w projekcie i wyglada bardzo ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 08.07.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 I oto wizualizacje naszych łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksawi 11.07.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 (edytowane) Witam cosi- czy nie wydaje Ci się że w łazience na górze wanna umieszczona pod skosami jest niewygodna w użytkowaniu ? Edytowane 11 Lipca 2015 przez Ksawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek777 06.08.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam, Co tam słychać u Ciebie na budowie? Już dawno nie było żadnych fotek:( . Czy mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia jak wyglądają kominy bo my właśnie będziemy na tym etapie no i zdjęcia z prac w środku domu oczywiście. Mam pytanie czy obróbkę kominów miałeś w cenie murowania domu czy było to płatne oddzielnie i ile ? Jeśli trzeba to zapytam na privie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CEBULA30 07.08.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 CZERNA ROZPACZ MNIE ogarnia bo od miesiąca brak wiadomości od Cosi. A ja dopiero zakupiłam projekt i podglądam jak to robią inni. Pozdrawiam w ten gorący dzień i czekam z niecierpliwością na jakieś wieści. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts